REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Žilvinas Žvagulis (nuotr. Organizatorių)

Šie metai vos prasidėjo, tačiau Žilvinui Žvaguliui jie jau tapo įsimintini – nuo sausio pirmosios jo įkurta leidybos kompanija rūpinsis tik atlikėjo bei jo žmonos Irenos Starošaitės muzika. Be to, šiemet Ž. Žvagulis minės 55-ąjį gimtadienį, kurį palydės koncertais didžiausiose šalies arenose, rašoma pranešime spaudai.

14

Šie metai vos prasidėjo, tačiau Žilvinui Žvaguliui jie jau tapo įsimintini – nuo sausio pirmosios jo įkurta leidybos kompanija rūpinsis tik atlikėjo bei jo žmonos Irenos Starošaitės muzika. Be to, šiemet Ž. Žvagulis minės 55-ąjį gimtadienį, kurį palydės koncertais didžiausiose šalies arenose, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Iki to laiko dainininkas dėmesį skirs pasiruošimui ir naujų dainų kūrimui, o artimiausias Ž. Žvagulio pasirodymas vyks jau vasario 14 dieną, Vilniuje.

Valentino diena žemaitiškai 

Šį penktadienį sostinės gyventojų bei svečių laukia Ž. Žvagulio koncertas, kuris vyks „Olympic Casino Akropolis“. Atlikėjo teigimu, jo muzikos gerbėjai puikiai žino, ko tikėtis iš Žvagulio. „Nebus operų, nebus arijų, bus muzika iš mano repertuaro – lietuviškų bei žemaitiškų dainų derinys. Kitaip tariant, su manim liūdna nebus“, – žada dainininkas.

Simboliška, kad žinomas vyras koncertuos per Šv. Valentino dieną. Ž. Žvagulis nelaiko savęs dideliu romantiku, todėl nepraleidžia progos šia tema šiek tiek pajuokauti. „Kadangi tokią dieną ant scenos būsiu be savo širdies – žmonos Irenos – tai dainuosiu ilgesio dainas“, – šelmiškai nusišypso atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Meilės dieną švenčia ekspromtu

Ž. Žvagulio teigimu, nors iki Nepriklausomybės atgavimo jis švęsdavo kitokias šventes, vėliau Šv. Valentino dienos šventė, kaip tam tikra laisvės forma, atsirado ir jo gyvenime.

REKLAMA

„Per tokią dieną aš skiriu dėmesį tiems, kurie myli, ir labai džiaugiuosi, kad mano sūnūs myli savo žmonas. O aš, be abejo, labai myliu I. Starošaitę ir dėmesys jai šia proga būna skiriamas tikrai kitoks nei kasdien“, –patikina Ž. Žvagulis.

Paklaustas, ar tas dėmesys išreiškiamas ir dovanomis, atlikėjas nusijuokia: „Žinoma, aš ne tik pažiūriu savo mėlynom akim į jos mėlynas akis, bet ir pasveikinu. O tą padaryti sugalvoju dieną prieš arba dieną po Valentino dienos. Tai būna ekspromtas, nes esu absoliučiai impulsyvus žmogus, – ką sugalvoju, tą ir padarau.“

REKLAMA
REKLAMA

Džiazo muzikos gerbėjas

Atlikėjas žada Vilniaus publikai paruošti intelektualesnę, linksmą programą. „O tai reiškia, kad Valentino dienos proga „Makaronų“ nebus“, – nusišypso atlikėjas, turėdamas omenyje legendinę savo dainą. Ž. Žvagulis prisipažįsta, kad einant gatvėje ar prekybos centruose jam praeiviai nekart yra dainavę šią dainą, kaip ir „Alaus danguje nėra“. „Jautiesi, tarsi būtum pažymėtas, kaip žieduotas paukštis iš Raudonosios knygos“, – juokiasi atlikėjas ir priduria, kad dėl šios priežasties savo repertuare norėtų dainuoti įvairesnes dainas.

Ž. Žvagulis J. Tallat-Kelpšos aukštesniojoje muzikos mokykloje yra baigęs džiazą, todėl ši muzika, kaip ir džiazrokas, jam yra artimiausia. „Arti šios muzikos yra sukurta ne viena mano daina ir jos būtinai nuskambės“, – žada atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

55-ečio proga – dėmesys sau

Šiemet Ž. Žvaguliui sukaks 55-eri. Šia proga atlikėjas rudenį surengs tris koncertus didžiosiose šalies arenose. Artimiausi dainininko koncertai planuojami iki kovo, o likęs laikas bus skirtas pasiruošimui jubiliejiniam turui.

Ž. Žvagulis – ne tik vienas garsiausių Lietuvos dainininkų, bet ir prodiuseris, įrašų kompanijos įkūrėjas bei verslininkas. Jis antrus metus kartu su žmona bei vyriausiuoju sūnumi Ąžuolu užsiima šakočių verslu ir ši veikla jiems neblogai sekasi.

Ž. Žvagulis prisipažįsta, kad, nors tiek veiklų ir teikia malonumą, vis tik jis nusprendė pasitraukti nuo kitų grupių prodiusavimo ir skirti daugiau dėmesio savo bei žmonos muzikai. Žinomas vyras teigia, kad šio tikslo link ėjo trejus ar ketverius metus.

REKLAMA

„Penkiolika metų paskyriau prodiusavimui ir taip save išdalijau, jog pamačiau, kad nebegaliu sukurti sau ar Irenai naujų dainų. Pavyzdžiui, pernai rengėme jos penkiasdešimtmečio koncertą arenoje ir per tuos metus sukūrėme vos dvi naujas dainas. Ir viskas dėl to, kad prodiusuojant dar kelias grupes tas laikas buvo išeikvotas kitiems. Todėl nuo šių metų sausio 1-osios visa mūsų kontora rūpinasi tik manimi ir I. Starošaite. Dabar mes norime skirti laiką tik sau“, – sprendimą paaiškina Ž. Žvagulis.

Su mažuoju jubiliejumi – 55-uoju gimtadieniu – susijęs dar vienas įvykis. Atlikėjas pasakoja, kad nuo 25-erių jis buvo ilgaplaukis, o kas penkerius metus plaukus patrumpindavo. Šiemet žinomas vyras žada nebeauginti plaukų. „Pagaliau uždirbu tiek, kad galiu sau leisti nusikirpti“, – kaip visuomet plačiai šypsosi Ž. Žvagulis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų