REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Ramūnas Rudokas ir Justina Rudokė (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Netrukus kino ekranus pasieks vieną ryškiausių praėjusių metų aktualijų Lietuvoje atspindintis filmas „Vedybos, Skyrybos ir Barsukas“. Šios komedijos kūrėjai atviri – įkvėpimo sėmėsi iš 2019-aisias garsiai išsiskyrusių žinomų pramogų, verslo bei politikos pasaulio atstovų, rašoma pranešime spaudai.

4

Netrukus kino ekranus pasieks vieną ryškiausių praėjusių metų aktualijų Lietuvoje atspindintis filmas „Vedybos, Skyrybos ir Barsukas“. Šios komedijos kūrėjai atviri – įkvėpimo sėmėsi iš 2019-aisias garsiai išsiskyrusių žinomų pramogų, verslo bei politikos pasaulio atstovų, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Filme bus galima išgirsti ir aktoriaus bei režisieriaus Ramūno Rudoko balsą.

Pagrindinis filmo herojus Girius, per savo jubiliejų sužinojęs, kad žmona jau kurį laiką jį apgaudinėja, įklimpsta į gilią depresiją. Viskas pakrypsta netikėta linkme, kai herojaus mobilusis telefonas įgyja stebuklingų galių ir jis, sutikęs žavią moterį, įsiamžina su ja asmenukėje. Telefonas Girių nukelia į ateitį ir jis sužino, kokia būtų jųdviejų kasdienybė kartu. Vieną moterį keičia kita ir, nors ima atrodyti, kad vyras pagaliau ras tą, su kuria galėtų nugyventi visą gyvenimą, kuo toliau tuo labiau ima tuo abejoti. 

Netikėtą vaidmenį čia sukūrė ir aktorius bei režisierius R. Rudokas. Jis ne tik prisidėjo prie režisūrinės dalies, bet ir įgarsino pagrindinio herojaus mintis. „Ramūno pasakojimas filmo metu įprasmina daugelio besiskiriančių vyrų apmąstymus“, – sako komedijos kūrėjai. 

REKLAMA
REKLAMA

Ne vienerias skyrybas išgyvenęs žinomas vyras, neseniai su žmona, modeliu, Justina Rudoke atšventęs antrąsias vestuvių metines, žiniasklaidai niekada neatviravo apie asmeninį gyvenimą. Tačiau jis neslepia, kad gyvenimiška patirtis kuriant tokį vaidmenį jam tikrai nepatrukdė. 

REKLAMA

„Ką gi žmogus gali galvoti, kai jo galvoje – skyrybų ir jausmų košė? Turint tiek gyvenimo, aktorinės ir režisūrinės patirties, tikrai nebuvo sunku įsijausti ir tinkamai viską perteikti“, – paklaustas, ar lengvai įsijautė pagrindinio herojaus idėją, kalbėjo Ramūnas. 

Jūs, kaip Giriaus minties balsas, su herojumi esate susipažinęs artimiausiai. Ką galėtumėte patarti vyrui, sunkiai išgyvenančiam skyrybas ir grimztančiam į depresiją? 

Galiu pasakyti tik tiek, kad Girius yra normalus vyras, kuriam yra normaliai metų. Jis niekam per daug neknisa proto, tačiau jam pačiam protą knisa visi aplinkui: pradedant jo moterimi ir baigiant jo draugais. Joks jis ne psichas. Jis – normalus vyras. Vedė, dirba, net gi nori ir gali turėti vaikų. O, kai jo ir kažkieno charakteriai nesutampa, tuomet ir prasideda psichas. Ne jam vienam, beje.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais žinomos poros skyrėsi, regis, masiškai. Galbūt su bičiuliais padiskutuojate, kokia yra didžiausia to priežastis? 

Aš – ne asilas, kad su savo draugais diskutuočiau probleminiais klausimais ir liesčiau tas jautrias vietas. Žmonės gyvena savo gyvenimus ir tuose gyvenimuose vyksta pokyčiai. Vieni pokyčiai seka kitus ir daro įtaką dar kitiems pokyčiams. Vienos poros skiriasi visam laikui, kitos – išsiskyrę susitaiko. Gyvenimas pilnas staigmenų. Gyvename labai mažoje visuomenėje, galima sakyti – vos ne bendruomenėje, tarp 1,5 milijono likusių, iš kurių, kokie 200 žinomų. Tie 200 pastoviai yra po padidinamuoju stiklu, o tie 1,5 milijono labai nori žinoti, ką tie 200 žinomų veikia. Štai ir rezultatas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir jūs pats daug metų esate po padidinamuoju stiklu. Ko reikėjo, kad išmoktumėte apsaugoti save nuo nuomonių ir komentarų?

Aš tiesiog nenoriu kalbėti ir nekalbu apie asmeniškus dalykus, savo patyrimus. 

Kaip ir minėjote, ta patirtis netrukdo filmavimo aikštelėje. Kuri pusė – režisūra ar aktorystė jus džiugina labiausiai?

Aš jau 10 metų dirbu režisieriumi, o ne aktoriumi. Visą savo būtį koncentruoju būtent į režisūrinį darbą. Režisierius ir prodiuseris visada prisiima atsakomybę už filmą. Na, o aktoriai yra tik projekto dalis, beje, be galo reikšminga, ypatinga ir reikalinga.

Jau vasario 28-ają pasirodysiančioje komedijoje „Vestuvės, Skyrybos ir Barsukas“ žiūrovai išvys ir daugiau pažįstamų aktorių: Povilą Laurinkų, Tomą Vaškevičiūtę, Akvilę Žirgulytę, Mindaugą Papinigį, Aurimą Pintulį bei Andrių Bialobžeskį. Filmo kūrėjai taip pat prasitarė, kad žiūrovų laukia ir dar keli visiškai netikėti šalies garsenybių vaidmenys. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų