REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Plastinė operacija (nuotr. 123rf.com)

Nepaisant to, kad apie plastines operacijas visame pasaulyje kalbama vis drąsiau, apie jas sklaido ir nemažai mitų. Rytinėje „Power Hit Radio“ laidoje „Šok į kelnes“ apsilankęs plastikos chirurgas Tomas Budrius atskleidė, kuo galime tikėti, o kas, vis dėlto, tėra tik spėlionės.

4

Nepaisant to, kad apie plastines operacijas visame pasaulyje kalbama vis drąsiau, apie jas sklaido ir nemažai mitų. Rytinėje „Power Hit Radio“ laidoje „Šok į kelnes“ apsilankęs plastikos chirurgas Tomas Budrius atskleidė, kuo galime tikėti, o kas, vis dėlto, tėra tik spėlionės.

REKLAMA

Taip pat vyras atskleidė ir keletą netikėtų faktų – pavyzdžiui, ar žinojote, kad iš tiesų plastinėmis operacijomis dabar dažniau ryžtasi ne moterys, o vyrai?

T. Budrius pasakojo, kad pastaruoju metu pastebima tendencija, kad plastinėms operacijoms dažniausiai ryžtasi ne tie, kurie svajoja apie išvaizdos pokyčius, o tie, kuriems iš tiesų to reikia.

„Keičiasi mados, keičiasi ir požiūris – turbūt žmonės labiau žiūri, kas vyksta pasaulyje, kas yra populiaru. Jei kalbame apie estetiką, kūno linijas, tai moterys po gimdymo dažnai praranda kūno formas – nori jas susigrąžinti. To reikia, ar tai grožio reikalas? Aš manau, kad to reikia – moterys tiesiog geriau jaučiasi“, – sakė plastikos chirurgas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, chirurgas pastebėjo ir  tai, kad anksčiau plastinės operacijos buvo slaptos, tabu, o štai dabar visi tapo tam atviresni.

T. Budrius įvardijo populiariausias operacijas, kurioms žmonėms ryžtasi šiomis dienomis: „Vieno atsakymo nėra. Turbūt yra keletas operacijų rūšių, kurios šiai dienai yra populiariausios. Tai – krūtų ir pilvo operacijos moterims po nėštumo, nosies operacijos, viršutiniai vokai – tai viena iš paprasčiausių operacijų.“

REKLAMA

Tiesa, jis neslepia, kad šis darbas visuomet palydimas ir psichologinių momentų, mat žmones nuo operacijų tenka ir atkalbėti. „Dažniausiai problemų būna su veido išvaizda – stebime save veidrodyje, ir kartais žmonės save mato kitaip, nei yra iš tikrųjų. Ir, kaip taisyklė, tokie pacientai būna sunkūs. Su jais reikia daug dirbti psichologiškai, o tai ne visada sekasi. Mūsų darbas yra ne tik chirurgo – yra ir didelis psichologinis darbas iki tol, kol prieiname iki operacijos“, – sakė T. Budrius.

Jis prabilo ir apie krūtinės didinimo procedūrą. Pasirodo, kad iš pradžių vyksta konsultacija, kuri trunka apie 40 minučių. Pati operacija tetrunka valandą, tačiau atvykimas ir pragulėjimas klinikoje gali užtrukti iki paros. Gijimo laikotarpiu tereikia apriboti fizinį aktyvumą, vis dėlto normaliai gyventi galima jau kitą dieną po operacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu išpopuliarėjo ir kitas, neva egzistuojantis dalykas – implantų liga. „Tai labai populiari tema šiai dienai, tačiau Lietuvoje ji kiek vėluoja, nes pasaulyje tai atsirado gal prieš pusę metų. Amerikoje buvo sugalvota, kad tam tikri simptomai, dalinai gali būti susiję su implantais. Tačiau viso pasaulio mokslininkai greitai susivienijo, pradėjo daryti tyrimus, stiprias studijas, ir labai greitai buvo įrodyta, kad tai neturi visiškai jokio ryšio“, – pridėjo T. Budrius.

Vis dėlto tai ne vieninteliai mitai, su kuriais tenka susidurti specialistams. Vienas jų – kad krūtų implantus reikia keisti kas 10 metų. Tiesa, T. Budrius pridėjo, kad dažniausiai kas 10-15 metų keitimas įvyksta natūraliai, nes pati krūtis per tiek laiko pakinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras pastebėjo, kad žmonės itin jautriai reaguoja būtent į krūtų implantų temą, visai pamiršdami, kad dantys ir klubai taip pat gali turėti implantus – tik šie kažkodėl kitų taip nejaudina.

Negana to, paskutinės tendencijos Vakarų šalyse rodo, kad vyrai kai kur netgi pirmauja pagal plastinių operacijų skaičių. „Ir Lietuvoje mes turime vis daugiau vyrų pacientų toms pačioms veido procedūroms. Viena iš populiaresnių procedūrų tarp vyrų yra ir riebalų nusiurbimas“, – sakė T. Budrius.

Visą pokalbį su plastikos chirurgu galite išgirsti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų