REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Zofija (tv3.lt fotomontažas)

Translytė moteris Zofija nebijo viešai kalbėti apie savo išgyvenimus bei skleisti žinią, jog yra už lygias teises. Ji taip pat vykdo projektą, kuriuo stengiasi atkreipti dėmesį į transžmones, o šiuo metu pradėjo rašyti knygą „Slapti Zofijos dienoraščio įrašai“.

14

Translytė moteris Zofija nebijo viešai kalbėti apie savo išgyvenimus bei skleisti žinią, jog yra už lygias teises. Ji taip pat vykdo projektą, kuriuo stengiasi atkreipti dėmesį į transžmones, o šiuo metu pradėjo rašyti knygą „Slapti Zofijos dienoraščio įrašai“.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Zofija atskleidė, kas paskatino išlieti širdį ir savo išgyvenimus perteikti ant popieriaus lapo.

Knygos tikslas – įkvėpti 

Zofija pasakojo, kad rašydama šią knygą siekia padėti visiems žmonėms, kurie jaučiasi paklydę savo gyvenimo kelyje: „Noriu įkvėpti nebijoti savęs, nebijoti priimti svarbių ir gyvenimą keičiančių sprendimų arba neprarasti pasitikėjimo savimi, kai esame gilioje duobėje arba ekstremalioje situacijoje.

Noriu įkvėpti moteris, mergaites, berniukus ir netgi vyrus nebijoti paties savęs. Be abejo, noriu atskleisti, kokia sunki yra transicija, kuo ji paremta, kodėl žmonės ją pradeda, kalbant jausmais, vidiniais išgyvenimais, konkrečiais pavyzdžiais, nes daugelis to vis dar nesupranta.“

REKLAMA
REKLAMA

Zofijai svarbu, kad skaitytojas, užuot teisęs, bandytų suprasti kitą asmenį ir jo sprendimus bei poelgius. Taip pat ji norėtų, kad Lietuva taptų atviresnė transžmonėms ir pastariesiems nereikėtų emigruoti, siekiant normalaus, pilnavertiško gyvenimo, mat būtent taip teko pasielgti Zofijai.

REKLAMA

Knygos turinys it Zofijos gyvenimo atspindys

Translytė moteris atskleidė, kad knygoje atsispindės visas jos gyvenimas. Joje ji rašo apie savo gyvenimą praeityje, kuomet buvo žinoma Lietuvoje, makiažo sferoje. Knygoje netrūks ir jos asmeninių išgyvenimų.

Zofija pasakos nuo ko prasidėjo darbas makiažo sferoje, kodėl ir kada pradėjo sektis, o galiausiai atskleis, dėl ko viską metė ir atrado tikrąją save: „Rašau apie transicijos pradžią ir kelionę, kuri privertė atsisakyti visko, ką turėjau, pereiti per daugelį sunkumų, išgyventi emigraciją ir pažinti žmones iš visai kitų jų pusių.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, noriu atskleisti, kaip visa tai pakeitė mane, kaip žmogų, asmenybę, papasakoti apie vidines dvikovas, kurias tik dar labiau suaštrina visuomenė, skaudinantys pasiūlymai, pasimetimas savyje ir adaptacija šiandieniniame socialiniame gyvenime, kaip transmoteriai.“

Zofija teigė, kad knygoje viskas paremta jos išgyvenimais. Rašant „Slaptus Zofijos dienoraščio įrašus“, ji atskleidė, kad kartais net pravirkdavo. „Kartais, kai baigiu rašyti, jaučiuosi labai išsekusi, o kartais, priešingai – palengvėja. Būna vakarų, kada rašydama verkiu, nes negaliu patikėti, kad tai vyko mano gyvenime arba stebiuosi savo pačios drąsa, ryžtu ir poelgiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Man tenka viską išgyventi iš naujo, tiek gražius, tiek nuostabius momentus ir jaučiu, kad pagaliau su tuo galiu susitaikyti bei atsisveikinti“ , – pasakojo Zofija.

Tiesa, kada išleis šią knygą, Zofija nežino, tačiau tikisi, kad tai nutiks jau netrukus: „Šiuo metu esu knygos rašymo įkarštyje, todėl nieko prognozuoti negaliu.

Neabejoju, jog ji bus baigta rašyti keleto mėnesių bėgyje, tačiau knygą parašyti – tai dar ne viskas, todėl mano galvoje sukasi mintys apie marketingą, plėtrą ir knygos leidybą. Beveik neabejoju, jog knyga pasirodys pirmoje 2020 metų pusėje, bet pažadėti negaliu, nes viskas remiasi ribotais finansais.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų