REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Siaubo filmai (nuotr. 123rf.com)

Jeigu daugeliui anksčiau atrodė, kad Helovino tradicija Lietuvoje neprigis ir tų, kuriems ši šventė patiks, neatsiras – jie klydo. Panašu, kad dabar amerikietiška šventė vis labiau veržiasi į lietuvaičių namus – čia ne tik pjaustomi moliūgai, ieškoma šiurpių kostiumų, bet taip pat ir žiūrimi visų laikų patys baisiausi filmai. 

4

Jeigu daugeliui anksčiau atrodė, kad Helovino tradicija Lietuvoje neprigis ir tų, kuriems ši šventė patiks, neatsiras – jie klydo. Panašu, kad dabar amerikietiška šventė vis labiau veržiasi į lietuvaičių namus – čia ne tik pjaustomi moliūgai, ieškoma šiurpių kostiumų, bet taip pat ir žiūrimi visų laikų patys baisiausi filmai. 

REKLAMA

Portalas tv3.lt pristato jums pačių šiurpiausių ir kvapą gniaužiančių filmų dešimtuką, kurį privalote pažiūrėti kartu su savo šeima ar draugais.

Švytėjimas (The Shining)

Šis Stanley Kubricko režisuotas darbas ne veltui patenka į geriausių filmų sąrašus. Džekas gauna pasiūlymą, kuriuo susižavėtų bet kuris darbo ieškantis rašytojas. Jis kartu su šeima gyvens puikiame viešbutyje Kolorado kalnuose. Jo darbas – prižiūrėti ne sezono metu ištuštėjusį viešbutį. Savo ilgą laisvalaikį Džekas galės skirti kūrybai. Deja, jam teks patirti kraupų psichologinį terorą, siaubu persunktus košmarus, išprotėjimo būseną...

Avinėlių tylėjimas (The Silence of the Lambs)

1991 metų JAV filmas, pasakojantis apie nepaprastai protingą ir žiaurų kanibalą psichiatrą Hanibalą Lekterį, kuris padeda jaunai FTB agentei tirti serijinio žudiko bylą.

REKLAMA
REKLAMA

„Avinėlių tylėjimui“ atiteko penki „Oskarai“ – už geriausią metų filmą, režisierių, aktorių, aktorę ir scenarijų. Apie filmo susidomėjimą pasako ir tai, kad po premjeros, Amerikoje net 100 tūkst. merginų nusprendė pasirinkti FTB agentės profesiją.

REKLAMA

Košmaras Guobų gatvėje (A Nightmare on Elm Street)

1984 m. pasirodęs JAV siaubo filmas. Tai įtempto siužeto filmas, pasakojantis apie vaikų serijinį žudiką Fredį Kriugerį, kuris savo aukas aplanko jiems miegant. Filmas sulaukė tokio didelio pasisekimo, kad buvo išleistos septynios jo dalys.

Demonas viduje (The Possession)

Danų režisieriaus Ole Bornedalio tikra istorija paremtas filmas „Demonas viduje“ tikrai neleis ramiai praleisti Helovino vakaro. Filmo kūrėjai pasirinko kiek netikėtą, tačiau šiurpią realiais faktais pagrįstą istoriją apie senovinę medinę dėžutę, kurioje tūno piktavalė, mirusio, kerštingo ir nerimstančio žmogaus siela iš žydų folkloro – dibukas. „Po šio filmo neabejotinai nedrįsite sendaikčių turguose pirkti medinių dėžučių“, – užtikrina leidinio kino apžvalgininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo pasakojime iš medinės dėžutės ištrūkęs demonas apsėda skirtingais keliais pasukusių sutuoktinių jaunėlę dukrą Em. Mergaitės vaidmenį neįtikėtinai įtaigiai atliko 11-metė aktorė Natasha Calis, už vaidybą giriama ne tik kolegų, bet ir kritikų.

Skambutis (The Ring)

Ko gero, vienas šiurpiausių siaubo filmų, puikiai tiksiantis Helovino vakarui. Tai filmas apie šiurpią vaizdajuostę, kurią išvydus suskamba telefonas ir balsas praneša, kad po septynių dienų tu mirsi...

Originali šio filmo versija priklauso japonams. Ji kino teatrus išvydo dar 1998 m. Pagal apklausą, ši kino juosta laikoma labiausiai bauginančiu siaubo filmu Japonijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Helovinas (Halloween)

Jaunasis Michaelis Myersas už per Heloviną įvykdytą savo vyriausios sesers nužudymą psichinėje ligoninėje privalės praleisti visus 15 metų.Tačiau anksčiau laiko atsidūręs laisvėje maniakas pradėjo artimųjų medžioklę.

Haris Poteris ir Azkabano kalinys (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

Knygos ir kino filmai jau pakerėjo jūsų šeimą. Taigi, ar yra geresnis laikas, nei Helovinas, iš naujo aplankyti magiškąjį burtininko Poterio pasaulį. Nepraleiskite „Harrio Potterio ir Azkabano kalinio“, geriausiai kritikų įvertintos dalies, tiesa, jaunesniems nei 8 metų vaikams žiūrėti nepatartina.

Poltergeistas (Poltergeist)

Jaunos šeimos namuose apsilankė neaiškios kilmės objektai. Kas jie tokie: vaiduokliai, ateiviai, fantastinės būtybės? Kas jie bebūtų, pradžioje kėlę tik nuostabą laikui bėgant pradėjo terorizuoti šeimos narius. O galiausiai jie pavagia jų jauniausiąją dukrą.

REKLAMA

Pagieža (The Grudge)

Netoli Tokijaus esančiame name kadaise įvyko žiauri ir nesuvokiama žmogžudystė. Neapsakomo įniršio apimtas tėvas nužudė savo mažąjį sūnelį ir mylimą žmoną, o po to pasikorė pats. Jų dvasios nebegali ilsėtis ramybėje, todėl išlieja savo rūstybę visiems žmonėms, kurie nutaria apsigyventi nuostabaus grožio name.

Pjūklas (Saw)

Įsivaizduokite, kad vieną rytą pabundate nepažįstamame kambaryje... Neatsimenate kas vyko vakar ir kaip čia atsiradote... Būtent taip ir nutiko Adamui ir Gordonui. Priedo, jie pabunda prirakinti prie vamzdžių didžiuliame kambaryje, kurio viduryje kraujo klane guli lavonas...

Ar galėtum nužudyti žmogų, kad išgelbėtum savo šeimą? Pasirodo, kad viskas – tik didžiulis žaidimas...

Jei patiks pirmoji filmo dalis, pasižiūrėkite ir kitas septynias filmo dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų