REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Indrė Trusovė (tv3.lt fotomontažas)

Rudenį vis daugiau žmonių mieliau renkasi laisvalaikį leisti namuose, o ne lauke, o ir į sporto klubą prisiversti nueiti tampa vis sunkiau – šaltaisiais metų laikais kur kas labiau vilioja jaukus pasisėdėjimas su gabalėliu pyrago.

13

Rudenį vis daugiau žmonių mieliau renkasi laisvalaikį leisti namuose, o ne lauke, o ir į sporto klubą prisiversti nueiti tampa vis sunkiau – šaltaisiais metų laikais kur kas labiau vilioja jaukus pasisėdėjimas su gabalėliu pyrago.

REKLAMA

Vis dėlto tiems, kurie papildomų kilogramų užsiauginti nenori, mitybos specialistė bei tinklaraštininkė Indrė Trusovė turi kelis patarimus. Jų pasiklausius net ir rudenį bei žiemą džiaugsitės tobula figūra bei dar puikesne sveikata.

Sportas –  ne pasirinkimas

Indrės teigimu, svarbiausia rudenį neužsidaryti namuose, kad ir kaip jaukiai tai beskambėtų. Mitybos specialistė pasakojo, kad radus tinkamą aprangą, laiką ir toliau galėsite leisti ir lauke.

Tiesa, tiems, kurie lauke sportuoti ar net vaikščioti vis dėlto nenori, I. Trusovė siūlo nepamiršti ir sporto klubo, bei atskleidė, kaip užsidegimo salėje nepraranda pati.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš sporto neiškeliu kaip pasirinkimo – tai yra tokia pati higienos priemonė, kaip nueiti į dušą ar išsivalyti dantis. Mūsų kūnui fizinis aktyvumas yra ne pasirinkimas, o būtinybė. Kada tai suvoki, nebereikia jokios motyvacijos. Reikia tiesiog suprasti, įprasti ir tuo pačiu pavyzdžiu auginti ir savo vaikus – tada nebeliks tokios problemos“, – sako ji.

REKLAMA

Mitybos principai – tokie patys, produktai – įvairesni

Mitybos specialistė teigė, kad ir mitybos principai visais sezonais išlieka panašūs: „Ryte – vanduo, maistingi pusryčiai, pavyzdžiui, avižinė košė su riešutų sviestu ir uogomis. Pietums – įvairios daržovės, mėsa ar žuvis, ankštinės daržovės ir kruopos. Vakarienei – daržovės su kiaušiniai arba varškė. Taip pat tinka ir mėsa ar žuvis.“

Taip pat I. Trusovė siūlo į savo kasdienės mitybos racioną įtraukti ir kuo daugiau raugintų produktų, pavyzdžiui, burokų, kopūstų, agurkų. „Jie turi labai daug naudingų medžiagų, gerųjų bakterijų. Raugintuose kopūstuose yra vitaminas C, kuris yra „laisvas“ tad jį labai paprastai ir greitai savinamės“, – atskleidė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Cukraus ir kvietinių miltų reikėtų vengti, bet pyragams – taip!

Anot mitybos specialistės, atšalus orams mityba susirūpinti reikėtų ypatingai, mat ima siausti įvairūs virusai. Jų išvengti padės ir kvietinių miltų produktų atsisakymas bei sumažintas cukraus suvartojimas.

„Mityboje turi vyrauti raugintos ir kitokios daržovės, mėsa, žuvis, kiaušiniai, ankštiniai, varškė, kefyras, graikiškas jogurtas, įvairios kruopos, geri aliejai, šiek tiek sėklų ir riešutų. Labai svarbu, kad netrūktų gerųjų riebalų (riešutai, sėklos, aliejai, riebi žuvis, avokadas), o taip pat baltymų ir sudėtinių angliavandenių – būtent visų aukščiau išvardintų produktų“, – sakė Indrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tinklaraštininkė įvardijo ir produktus, kurie jūsų pamiltus pyragus pavers kur kas sveikesniais: „Kvietinius miltus pakeiskite avižiniais, kokosų, migdolų, grikių, kukurūzų miltais. Sviestą – kokoso aliejumi. Cukrų – stevija, klevų ar agavos sirupu. Grietinę – graikišku jogurtu. Dabar internete gausu pyragų, kurie visai nepavojingi svoriui.“

Atskleidė, kada žmonės savo figūra susirūpina labiausiai

Indrė jau ne vienerius metus norintiems sulieknėti sudaro ir specialius mitybos planus, todėl pastebėjo, kada žmonės savo sudėjimu yra linkę susirūpinti labiausiai.

„Pati darbingiausia diena metuose yra sausio 2-oji. Visi duoda sau pažadus Naujiesiems metams. Tada antras bumas kovo-balandžio mėnesiais, nes jau juk tuoj ateis vasara. Ir trečias būna spalį-lapkritį, nes žmonės nori ruoštis šventiniam laikotarpiui. Vasarą būna ramiausia. Tačiau man džiugu, kad ištisus metus yra žmonių, kurie nori keistis, nori jaustis geriau“, – sakė ji.

REKLAMA

Ir nors pati Indrė gyvena itin sveiką gyvenimą, žinoma moteris neslepia, kad svorio pokyčių pasitaiko ir jai – o tai vadina daugiau nei normaliu dalyku.

„Mano svoris nuolat svyruoja apie 2 kilogramus. Ir žiemą jie visada „užsideda“. Kodėl? Nes daug didesnis darbo krūvis, prisideda mokslai. Faktas, kad tada judu mažiau. Dažniau norisi ir save pasilepinti. Ypač per sesijas – tada atsiranda daugiau šokolado“, – šypsojosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų