REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Nombeko Augustė (Paulius Peleckis/Fotobankas)

Nombeko Augustė Khotseng – netipinė lietuvė. Sutikęs ją gatvėje turbūt pirmiausiai mėgintumėte prakalbinti angliškai.

9

Nombeko Augustė Khotseng – netipinė lietuvė. Sutikęs ją gatvėje turbūt pirmiausiai mėgintumėte prakalbinti angliškai.

REKLAMA

Tačiau Kaune gyvenanti mergina puikiai kalba lietuviškai ir yra atpažįstama iš dalyvavimų televizijos projektuose.

„Aš esu mulatė. Mano mama buvo lietuvė, o tėtis afrikietis. Išvykusi stažuotis į JAV, mama susipažino su mano būsimu tėvu. O tada atsiradau aš“, – anksčiau yra pasakojusi mergina.

Lietuvio ausiai neįprastą vardą merginai išrinko tėtis, o jos pavardė yra kilusi iš žodžio „liūtaširdis“. Nors nuo Nombeko Augustės veido nedingsta šypsena, jai teko patirti ir šilto, ir šalto. Mergina gyvena su močiute, o tėvelių nebeturi. „Kiekvienas žmogus yra jautrus. Labai daug priklauso ir nuo to, kaip norime, kad mus matytų kiti“, – įsitikinusi Augustė.

Atvira ir nuoširdi, rūpestinga ir pasiaukojanti – tokie žodžiai geriausiai apibūdintų merginos charakterį. Didžiausiu ginklu, padedančiu pelnyti aplinkinių meilę, Augustė vadina šypseną, nedingstančia nuo jos veido.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaukė pašaipų

Tačiau atlikėja buvo vienintelė tamsiaodė mergina mokykloje, tad dėl to susilaukdavo bendraamžių pašaipų.

„Pradėjusi eiti į mokyklą dažnai girdėdavau įvairias pastabas apie savo odos spalvą. Apie tai pasišnekėjau su šeimos nariais. Jie padėjo man suprasti, kad tai, jog atrodau kitaip nei visi, neturi manęs riboti, keisti mano gyvenimą. Nusprendžiau ignoruoti kritiką ir po kurio laiko ji baigėsi“, – pasakojo dainininkė.

REKLAMA

Mergina dalijosi savo patirtimi apie sulauktą aštrią kritiką ir patyčias: „Vaikystėje mane vadindavo „nigere“ arba panašiais žodžiais, tikrai nebūdavo smagu, dėl to skaudėdavo. Tačiau tėvai ir seneliai mane išmokė nekreipti dėmesio į tokias vaikų pašaipas, nes nieko vis vien nepakeisiu. Šeima patarė besityčiojančiam nusišypsoti ir iškišti liežuvį.“

Būdama septyniolikos Augustė pirmą kartą save išbandė „X faktoriaus“ atrankose: „Pamenu, labai pasitikėjau savimi, galvojau, kad esu labai graži ir puikiai dainuoju. Tačiau greitai nusileidau ant žemės, pamenu, net verkiau, kai skaitydavau komentarus apie save.“

REKLAMA
REKLAMA

Mergina prisipažino, kad visą laiką skaito komentarus apie save: „Po pasirodymų televizijoje atsirado ir straipsnių apie mane, perskaitai net ir komentarus, tačiau blogų neprisimenu.

O jei ir yra kokia neigiama nuomonė – nebekreipiu dėmesio, juk nesėdėsiu ir neverksiu, dėl to vieno komentaro, kuris mane įžeidė.“

Mergina atviravo, kad daug piktų žmonių sutinka vairuodama: „Paskutinį kartą piktą žmogų sutikau važiuodama automobiliu. Pasipiktinęs mano vairavimu vyras išlindo per mašinos langą ir pagrūmojo kumščiu.“

„Dažniausiai aš ir pati pykstu vairuodama, bet paburbu automobilyje uždarytais langais, išsirėkiu ir vėl būna viskas gerai“, – juokėsi atlikėja.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų