REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Monika Marija Paulauskaitė (nuotr. Organizatorių)

Aštuntus metus vyksiančiame viename didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje „NIKE We Run Vilnius“ šiemet išvysime nemažą būrį žinomų pramogų pasaulio atstovų.

3

Aštuntus metus vyksiančiame viename didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje „NIKE We Run Vilnius“ šiemet išvysime nemažą būrį žinomų pramogų pasaulio atstovų.

REKLAMA

Tarp jų – garsi Lietuvos dainininkė Monika Marija Paulauskaitė. Nors mergina prisipažįsta, kad sportas niekada nebuvo jos geriausias draugas, šiandien ji jam skiria vis daugiau savo laiko, o bėgimą apskritai laiko papildoma galimybe tobulėti.

Nekantriai laukdama artėjančio bėgimo renginio, Monika dalijasi savo patirtimi, galbūt įkvėpsiančia ne vieną kartu stoti prie starto linijos, rašo pranešime spaudai

Sportas ir muzika, kaip pavyksta viską suderinti?

Iš tikrųjų sportas ir muzika yra labai susiję. Scenos žmogus turi palaikyti gerą fizinę formą. Taip pat sportas padeda ugdyti ištvermę ir tobulina tokius dainininkui svarbius dalykus kaip balsas ir kvėpavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Ar sunku prisiversti sportuoti?

Prisipažinsiu, kad anksčiau sportą atidėliodavau. Tačiau man visuomet patiko būti vandenyje, plaukioti, todėl vos atsikrausčiusi į Vilnių pradėjau lankyti baseiną. Pastaruoju metu aktyviai veiklai skiriu vis daugiau laiko ir plaukimą papildė šokiai, sporto salė, golfo ir bokso treniruotės bei, žinoma, bėgimas. Pastebiu, kad tuo toliau, tuo labiau laukiu, kai galėsiu pasikrauti energijos sportuodama.

REKLAMA

Kaip atradote bėgimą?

Mėgstu pajuokauti, kad vaikystėje išeidavau pabėgioti gal kartą metuose. Atvirai sakant, mokykloje tiek bėgimo, tiek kūno kultūros pamokų negalėjau pakęsti. Tačiau dabar supratau, kad sportas ir fizinio aktyvumo pamokos yra skirtingi dalykai. Prie bėgimo pripratau pamažu, neforsuodama pajutau malonumą bėgti ir kadangi gyvenu netoli Vingio parko, esant geram orui vis dažniau išlekiu pamankštinti kojų! Dabar bėgioju kelis kartus per savaitę ir stengiuosi, kad bėgimas taptų kasdiene rutina.

Ar bėgdama mėgstate klausyti muzikos?

Tikrai taip! Muzikos ir bėgimo negalėčiau atskirti, bėgdama klausausi naujų albumų, dainų, o gyvi atlikėjų koncertai – smagiausia dalis. Muzikos žanrą pasirenku pagal nuotaiką, tačiau turiu vieną dainą, be kurios neįsivaizduoju savo bėgimo, tai – atlikėjos Jessie J naujausio albumo R.O.S.E. kūrinys „Easy on me“.

REKLAMA
REKLAMA

Ar „NIKE We Run Vilnius“ pirmasis jūsų bėgimo renginys?

Taip, su dideliu nekantrumu jo laukiu. Man šis renginys asocijuojasi ne tik su bėgimu, bet ir su galimybe sutikti naujų žmonių, atrasti bendraminčių ir pasisemti teigiamų emocijų. Manau, kad čia dalyvaudama galiu labai daug gauti. Dalyvauti šiame bėgimo festivalyje yra tikrai geriau, nei likti namie.

Kokią distanciją bandysite įveikti?

Bėgsiu 5 km. Nors distancija nėra ilga, manau, vis tiek teks pakovoti su savimi. Bėgimas reikalauja daug jėgų, kartais bėgdama sustoju pailsėti, todėl šį kartą išsikėliau tikslą – renginyje distanciją įveikti be sustojimo.

Ką apskritai bėgimas reiškia jums?

Man tai galimybė tobulėti, ugdyti ištvermę ir kantrybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų