Žiemą mūsų organizmas pajunta vitaminų stygių. Kokie produktai yra svarbiausias naudingų medžiagų šaltinis šaltuoju metų laiku?
Žiemą mums labiausiai trūksta vitaminų E, C, D. Dietologai pataria, kaip būtų galima atstatyti šių vitaminų balansą periodu, kai šviežių vaisių ir daržovių - itin mažai.
Taigi, rudens pabaigoje ir žiemą į racioną reikėtų įtraukti:
kopūstus;
ridikus;
cukinijas;
kiaušinius;
artišokus;
kaštainius;
žaliuosius žirnelius;
spanguoles;
persimonus;
apelsinus.
Kai kurie iš šių produktų, pavyzdžiui, spanguolės ir persimonai, subręsta tik spalio-lapkričio mėnesiais. Kitus - apelsinus, žaliuosius žirnelius - valgome ištisus metus, o visi likusieji - kopūstai, ridikai, cukinijos - ilgai išsilaiko, todėl visą žiemą yra puikus vitaminų šaltinis.
Šaltais metų mėnesiais taip pat naudinga valgyti žuvį ir bulves. Ir, žinoma, nepamiršti šaldytų vaisių bei uogų.