REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britanijoje mutavęs koronavirusas siautėja jau daugiau nei pusšimtyje šalių, taip pat ir kaimyninėje Lenkijoje. Londonas skelbia apie didžiausią paros aukų skaičių nuo pandemijos pradžios, šalies ligoninės perpildytos, o Nyderlandai pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo siūlo įvesti komendanto valandą.

Britanijoje mutavęs koronavirusas siautėja jau daugiau nei pusšimtyje šalių, taip pat ir kaimyninėje Lenkijoje. Londonas skelbia apie didžiausią paros aukų skaičių nuo pandemijos pradžios, šalies ligoninės perpildytos, o Nyderlandai pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo siūlo įvesti komendanto valandą.

REKLAMA

Jungtinėje Karalystėje esančioje didingoje Solberio katedroje skamba vargonai, tačiau pamaldos čia nevyksta. Jau beveik savaitę šventovė virtusi vakcinavimo centru. Per katedrą vilnijant dramatiškai vargonų muzikai, vienas po kito skiepijami vyresni nei 80-ies metų senoliai.

Susidaro net norinčiųjų pasiskiepyti eilės. Senoliai pripažįsta, kad galimybė skiepytis tokioje simbolinėje vietoje suteikia dar daugiau vilties, kad greit pavyks išsivaduoti iš viruso gniaužtų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – Dievo namai, o mes Dievo darbo liudininkai“, – sako vieną Solsberio gyventojas Allan Shaw. 

Kita miesto gyventoja – Pat Bottrill taip pat džiaugiasi, kad turi galimybę pasiskiepyti: „Tai – pirmas žingsnis visiškos laisvės link. Greit vėl pamatysiu sūnų ir dukrą, bus nuostabu.“

REKLAMA

Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje dvi skiepo dozes jau gavo daugiau nei 4 milijonai žmonių, tačiau koronavirusas iš šalies niekur nesitraukia, o padėtis ligoninėse darosi vis dramatiškesnė. Per pastarąją parą virusas nustatytas beveik 40-iai tūkstančių žmonių, užfiksuotas ir mirčių antirekordas. Per parą mirė 1820 britų ir tai yra didžiausias paros aukų skaičius nuo pat pandemijos pradžios. Tūkstančiai su mirtimi grumiasi ligoninėse.

Baisia patirtimi dalijasi ir pacientas Paul Robinson.

„Naktis buvo siaubinga. Šįryt parašiau žmonai, kad nesu tikras, ar išgyvensiu. Mes ką tik nusipirkome labai naują, gražų namuką, į kurį planavome kraustyti. Tai buvo mūsų svajonė, tačiau galiu jos nesulaukti“, – savo baimes atskleidžia jis. 

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Jungtinėse Valstijose koronaviruso aukų skaičius pranoko Antrojo pasaulinio karo aukų skaičių. Amerikoje užregistruota daugiau nei 405 tūkstančiai mirčių nuo koronaviruso – maždaug penktadalis iš 2 milijonų visame pasaulyje užregistruotų mirčių. 

Pasiskiepyti atvyko ir 73-ejų aktorius ir buvęs Kaliforijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris visus ragina sekti jo pavyzdžiu: „Darykite kaip aš, jei norite gyventi.“

Vis dėlto, vakcinacijos pradžios džiaugsmą gali užtemdyti kilusi nelaimė. Kilo grėsmė, kad pasaulyje ir taip stringantis skiepijimas nuo koronaviruso gali dar labiau sulėtėti. Užsiliepsnojo Indijos Serumo institutas – didžiausia vakcinų gamintoja pasaulyje. Iš čia pasaulį pasiekia milijonai „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurtos vakcinos „Covishield“ dozių. Visgi skelbiama, kad vakcinos nuo COVID-19 gamyba dėl gaisro nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad gerokai greičiau plintančio britiško viruso atmaina cirkuliuoja jau 60-yje pasaulio šalių. Jis aptiktas ir kaimyninėje Lenkijoje, o Lietuva duomenų apie šią atmainą kol kas neturi. Dėl naujojo viruso karantino ribojimus tenka griežtinti ir Nyderlanduose. Nuo šiol namų ūkiai šeimomis susitikti nebegalės, į svečius leidžiama pakviesti vos vieną žmogų. Nuo šeštadienio į šalį nebus galima atvykti iš Jungtinės Karalystės, Pietų Amerikos ir visų Lotynų Amerikos šalių. Be to, pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų Nyderlandų valdžia tariasi dėl komendanto valandos įvedimo.

REKLAMA

Nyderlandų premjero Mark Rutte teigimu, ji galiotų nuo pusės devynių vakaro iki pusės penkių ryto. Tomis valandomis išeiti iš namų bus draudžiama, išskyrus žmonėms, pateksiantiems į išimtis.  

Prancūzai daro tai, ką daryti moka iš tiesų – protestuoja. Šįkart Paryžiaus gatves užplūdo triukšmingi studentai, kurie reikalauja grįžti į universitetų suolus. Studentai sako, kad nuotolinis mokymas kenkia jų psichinei sveikatai, be to įstūmė juos ir į finansinę duobę, tad jie reikalauja valdžios patvirtinti pusantro milijardo eurų studentų gelbėjimo paketą.

„Mums atsibodo dviveidystė ir valdžia, kuri nuo mokslo metų pradžios mums per mėnesį skiria 12,5 euro sudurti galą su galu. Mes praradome darbus ir esame priversti stovėti maisto banko eilėje, kad išgyventume“, – teigia teisės studentė Melanie Luce. 

O Belgijoje atsiranda ir kurioziškų situacijų  – du belgai, pasivadinę „COVID berniukais“ nenuleidžia rankų net dėl pandemijos praradę darbus. Nuo kovo mėnesio nedirbantys jaunuoliai „patruliuoja“ Briuselio gatvėse. Jie ne tik primena žmonėms, kad kauke būtina uždengti nosį, reikia laikytis saugaus atstumo, bet ir dezinfekuoja paviršius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų