REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2021 metais daugelis įmonių planuoja didinti darbo užmokestį. Viena iš priežasčių yra ta, kad daugelyje sektorių trūksta darbuotojų. 

2021 metais daugelis įmonių planuoja didinti darbo užmokestį. Viena iš priežasčių yra ta, kad daugelyje sektorių trūksta darbuotojų. 

REKLAMA

Ekonomistas Nerijus Mačiulis TV3 laidoje „Karštai su tv3.lt“ teigė, kad tie sektoriai – pramonė, logistika, statybos ir informacinių bei komunikacijos sektoriai. 

„Būtų sunku įsivaizduoti tokioje aplinkoje, kai darbuotojų trūksta, kad atlyginimai nedidėtų. Didelė dalis pramonės šakų turėjo rekordiškai gerus metus ir netgi, kaip vieną iš problemų, įvardijo nepakankamus gamybinius pajėgumus, nepakankamą darbuotojų skaičių. 

Tose įmonėse natūralu, kad šiemet didės ir darbuotojų skaičius, ir atlyginimai“, – sakė N. Mačiulis.

Taip pat mažai tikėtina, kad lietuviai šiemet darbo vietų važiuos ieškoti į užsienį. 

„Tikėtina priešinga tendencija, kad kaip ir praėjusiais metais grįžtančių emigrantų į Lietuvą bus daugiau, nei išvykstančių iš Lietuvos. Dėl įvairių priežasčių – „Brexit“ ir skirtingo darbo vietų kūrimo santykio. 

REKLAMA
REKLAMA

Tai dėl to tikėtina, kad ir šiemet darbo jėga Lietuvoje išaugs, bus daugiau darbuotojų ir galimybių juos įdarbinti“, – TV3 laidai „Karštai su tv3.lt“ teigė ekonomistas.

REKLAMA

N. Mačiulio teigimu, ekonominės krizės taip pat tikėtis nereikėtų.

„Jokių priežasčių nėra, dėl ko mes galėtume matyti didesnį ekonominį šoką, nei matėme praėjusias metais. Kaip tik artimiausiu metu prasidės atsigavimo procesas ir turbūt dėmesį reikėtų sutelkti ne tik į mokesčių sistemos, bet ir kitas struktūrines reformas, kurios mums galėtų padėti sustiprėti visą šį dešimtmetį. 

Pandemijos gesinimas yra kelių mėnesių klausimas ir ta tema bus labai greitai užmiršta, ypač kai įsibėgės skiepijimo procesas“, – sakė N. Mačiulis. 

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau apie Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių atlyginimų skirtumus žiūrėkite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje. 

Laidą „Karštai su tv3.lt“ žiūrėkite pirmadieniais 19:30 val. per TV3 televiziją. 

Visą laidą pamatykite čia:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą Karštai su tv3.lt“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų