REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olga ir Aleksandras iš prieglaudos išgelbėjo du šuniukus, tačiau augintinių šeimininkai teigia, kad gyvūnai išgelbėjo ir juos pačius. Istorija su laiminga pabaiga prasidėjo kalėdiniu laikotarpiu prieš penkerius metus. Kaip viskas vyko domėjosi TV6 laida „Gyvūnų manija“.

Olga ir Aleksandras iš prieglaudos išgelbėjo du šuniukus, tačiau augintinių šeimininkai teigia, kad gyvūnai išgelbėjo ir juos pačius. Istorija su laiminga pabaiga prasidėjo kalėdiniu laikotarpiu prieš penkerius metus. Kaip viskas vyko domėjosi TV6 laida „Gyvūnų manija“.

REKLAMA

Laidoje Olga pasakojo, kad pirmasis priglaustas gyvūnas buvo Mažė. 

„Mažė pas mus atsirado, kai mes dar turėjome savo šunį – labradorą Rėjų. Mes apie antrą augintinį tikrai negalvojome, bet prieš Kalėdas tiesiog pamačiau nuotrauką. Įdėjo „SOS gyvūnai“ savanorė skelbimą, kad yra atrasti maži šuniukai ir ji dabar bando rasti jiems namus“, – pasakojo Olga Manovec.

Moteris nuotraukoje išvydo mažą kalytę, kurios kailis nuo parazitų buvo nuplikęs. Moteris pasakojo, kad jai reikėjo būtent jos.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyrui parodžiau ir sakau, žinai, man būtinai reikia jos, būtent jos – tokios vargšytės, nes man reikia ją išauginti, išgloboti, išgydyti, o po naujų metų mes jau ją atsivežėme į namus“, – TV6 laidoje „Gyvūnų manija“ teigė Olga. 

REKLAMA

Pradžioje didysis namų sargas Rėjus netgi bijojo mažosios naujos namų gyventojos. 

„Šita mažytė, sverianti vos 700 gramų lakstydavo iš paskos ir bandydavo įsikabinti į uodegą. Buvo linksma stebėti tą dalyką, bet jau labai greitai jie pradėjo draugauti. Žaidė kartu, miegojo kartu apsikabinę.

Mažė labai greitai prisirišo prie Rėjaus. Jis jai tapo kaip ir vyresnysis brolis, tėvas, draugas, nes visą laiką būdavo šalia“, – pasakojo moteris.

Tačiau Olgos ir Aleksandro pirmasis augintinis Rėjus susirgo ir nugaišo. Tai sunkiai išgyveno ne tik naujoji namų gyventoja, bet ir gyvūnų šeimininkai. 

REKLAMA
REKLAMA

„Niušios atsiradimo istorija ir džiugi, ir liūdna. Kadangi kovo pabaigoje mes netekome savo labradoro Rėjaus, čia buvo labai skaudi netektis mūsų šeimai.

Mažė irgi labai stresavo, ji nieko nevalgė, sėdėjo ant palangės ir laukė, kada jis grįš“, – apie skaudžią netektį kalbėjo O. Manovec. 

Dėl šios priežasties šeima nusprendė, kad būtinai reikia naujo augintinio.

„Reikėjo naujo tokio kaip kamuoliuko, kuris į mūsų namus grąžintų džiaugsmą, nes iš tikrųjų buvo labai liūdna“, – teigė moteris. 

Naujasis augintinis Olgos ir Aleksandro namuose taip pat atsirado moteriai pamačius skelbimą internete. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Socialiniuose tinkluose mes pamatėme skelbimą, įdėjo mergina, kad rado 3 mažus šuniukus, pasiėmė sau į namus ir dabar ieško šeimininkų.

Tai buvo balandžio pradžioje, nuo Rėjaus netekties praėjo keturios dienos. Mes tiesiog negalėjome ilgiau tverti to skausmo ir nusprendėme, kad mums reikia kažkaip išgelbėti ir save, ir Mažę“, – teigė šuniukų šeimininkė.

Kadangi Mažė jau buvo šeimininkų išlepinta, šie baiminosi, kaip ji priims naują draugę. 

„Ji gal paurzgėjo kokias porą valandų, paskui Niušą priėmė kaip savo vaiką. Ji tiesiog atsiguldavo šalia, ją saugojo, ją globojo, išlaižydavo snukutį, akytes ir labai greitai tapo kaip mama ir dukra“, – apie augintinių pažintį pasakojo O. Manovec. 

REKLAMA

Moters teigimu priglausta Niuša jiems tapo kaip vaistai ir labai padėjo išgyventi sunkią netektį.

„Kartais ir mes juos gelbėjame nuo blogo gyvenimo, bet būna ir taip, kad jie mus išgelbėja nuo sielvarto ir liūdesio“, – teigė Olga.

Daugiau detalių, kaip šie augintiniai atsirado Olgos ir Aleksandro namuose, ieškokite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje. 

Laidą „Gyvūnų manija“ žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 9:00 per TV6 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV6 laidą „Gyvūnų manija“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų