REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepilnamečių žaidimai Alytuje ant plonu ledu padengto tvenkinio vos nesibaigė tragedija. Du vaikai įlūžo ir ėmė skęsti.

Nepilnamečių žaidimai Alytuje ant plonu ledu padengto tvenkinio vos nesibaigė tragedija. Du vaikai įlūžo ir ėmė skęsti.

REKLAMA

Laimė, į jų draugo pagalbos šauksmą sureagavo pro šalį važiavę vyriškiai, jie ištraukė nelaimėlius. Vienas gydomas Kauno klinikose.

Alytiškis Vaidas Buinauskas rodo nelaimės vietą. Pavakare jis kaip tik vyko pro vietinių vadinamą „Snaigės“ tvenkinį, kai išvydo gatvėje besiblaškančius vaikus – šie šaukėsi pagalbos.

„Iš pradžių pagalvojau, kad išdykauja, bet viena mašina sustojo, kadangi žinau, kad tvenkinys, tai pagalvojau, kad kažkas įvyko. Vienas vaikas šaukė: „skęsta brolis, skęsta draugas“, – sako vaikus išgelbėjęs alytiškis Vaidas Buinauskas.

Temstant grupelė moksleivių žaidė, kai staiga įlūžę 10 ir 13 metų berniukai ėmė skęsti. Draugės lėkė ieškoti pagalbos. Vaidas šoko iš automobilio ir lėkė tiesiai plonu ledu padengtu tvenkiniu padėti nelaimėliams. Po jo kojomis ledas irgi lūžo.

REKLAMA
REKLAMA

„Rankom prasiyriau iki vaikų, nes mąstymui laiko jau nebuvo, nes vieno vaiko tik nosytė buvo išlindus ir buvo arti to, kad ners į dugną. Aš norėjau pirma jį paimti, bet kitas berniukas iš instinkto pradėjo ant manęs kabintis, aš dugno ten jau nebesiekiau“, – pasakoja V. Buinauskas.

REKLAMA

Berniuką vyras stumtelėjo į krantą. Atbėgo ir kitas vyriškis su virve, vyresnėlį ištraukė iš vandens, bet atsisukę jaunesinio nebematė, šis jau buvo paniręs.

„Su tuo vyru, Nerijum Stanevičium, mes dar kartą grįžom, ir laimingo atsitiktinumo dėka aš su koja užkabinau jo koją iš dugno ir iškėliau už kojos tiesiog – čia buvo labai arti… dar kelios sekundės ir būtume neberadę“, – teigia V. Buinauskas.

Tuo metu atvyko ir ugniagesiai, jie berniuką puolė gaivinti.

„Ledinis vanduo, šalta, tik sveikintina, kad nebuvo abejingi žmonės, iškėlė tą vaiką ir perdavė kolegom. Sakė, jau nekvėpavo. Pradėjo dirbtinį kvėpavimą, atsigavo kvėpavimas“, – kalbėjo ugniagesys Juozas Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Sąmonę atgavęs dešimtmetis perduotas medikams ir skubiai išvežtas į Kauno klinikas. O kol specialistai gaivino draugą, sušalęs, permirkęs ir šoko ištiktas vyresnis berniukas nuskuodė namo.

„Išgelbėjau dvi gyvybes, galėjo viskas baigtis kitaip. Ačiū Dievui“, – sako V. Buinauskas.

Gyventojai sako, kad čia nutikę daug tragedijų. Prieš dešimtmetį čia nuskendo alytiškio Donato pusseserė – vyras kreipėsi į miesto valdžią, prašydamas vandens telkinį aptverti.

„Aš pažiūrėjau, kiek vaikų čia mirę yra, tai apie dešimt. Šis tvenkinys nepritaikytas maudymuisi, tai priešgaisrinis tvenkinys, su stačiais krantais, sunku išlipti“, – pasakoja alytiškis Donatas Žmuidzinavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdžia pastatė įspėjančius ženklus, aptverti esą būtų sudėtinga.

„Kaip užtikrinti, kad priešgaisrinei tarnybai jis visada būtų atviras. Tai iškeltų daug klausimų. Jei matot šitą teritoriją, kokio ji landšafto – tai čia kokios dviejų metrų tvoros reiktų ar su spygliais, kad nieks nepatektų“, – teigia Alytaus savivaldybės administracijos direktorė Palmira Raškauskienė.

Ugniagesiai įspėja, kad dabar ledas itin plonas, todėl ant jų lipti itin pavojinga. Tai gali baigtis tragedija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų