REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš Naujuosius metus lietuviai ir vėl puolė į parduotuves. Naujųjų metų stalui tautiečiai renkasi ne tik šviežią maistą – žuvį, mėsą, bet ir dairosi gurmaniškų produktų – jūros gėrybių bei brangesnio alkoholio.

Prieš Naujuosius metus lietuviai ir vėl puolė į parduotuves. Naujųjų metų stalui tautiečiai renkasi ne tik šviežią maistą – žuvį, mėsą, bet ir dairosi gurmaniškų produktų – jūros gėrybių bei brangesnio alkoholio.

REKLAMA

Pasak prekybininkų, kai kurių svaigiųjų gėrimų pardavimas, pavyzdžiui, džino, šoktelėjo kone 80 procentų, šventiniam vakarui žmonės perka ir romą, konjaką bei šampaną.

O kiti tautiečiai prieš pat Naujus metus puolė ieškoti nelegaliai dirbančių grožio specialistų, kurie galėtų juos paslapčia, rizikuodami didžiulėmis baudomis, apkirpti ar papuošti Naujųjų metų sutikimui. 

Žmonės rikiavosi prie sostinės „Akropolio", norėdami patekti į maisto prekių parduotuvę ir prisikrauti pilnus krepšius produktų Naujiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Apsaugos darbuotojai riboja žmonių srautą ir prašo žmonių laikytis saugaus atstumo, nelipti vieni kitiems ant kulnų. O patys pirkėjai sako, vardan švenčių verta palaukti ir savo eilės, kol galės įkelti koją į parduotuvę:

REKLAMA

„Tai kiek gi čia truksime – penkias minutes. Žmona atėjo apsipirkti, o aš tik išnešu.“

„Turiu laiko ir stoviu. O ką darysi, reikia šventėms, kada daugiau maisto apsiprekinsiu?“

„Taip, juk reikia vis tiek kažką valgyti.“

Pilnus krepšius maisto produktų prisikrovę tautiečiai tikina, kad šventes sutiks ramiai – savo namuose, žada niekur nevažinėti ir draugų į namus nesikviesti:

„O kam gaminti šiais laikais, jeigu svečių negalima. Žinoma, namuose, mes įstatymų nepažeidžiame, darome, kaip valdžia reguliuoja.“

„Švęsime namuose, savo namų ūkyje, savo šeimos burbule. Dabar nusiperkame truputėlį, ko trūko, ir būsime namuose.“

REKLAMA
REKLAMA

„Į maisto parduotuves reikia, aš daug neslampinėju, ką reikia pasiimti, tą pasiimu. Į tris dienas kartą.“

„Aš viena – eglutė ir televizorius bus mano draugai. Visi taip sutiks atskirai dukros ir anūkai trys.“

„Liūdna, bet juk yra telefonas, internetas galima ir pašnekėti, pasveikinti visus.“

„Aš manau, kažką tokio gaminsime, bus salotų su jūros gėrybėmis, bus gurmaniškų patiekalų.“

„Žinoma, ramiai, namuose su šeima.“

Pirko prabangius produktus

Pasak prekybininkų, šiemet lietuviai Naujiesiems ruošėsi iš anksto – rinkosi šaldytus gurmaniškus produktus: jūros gėrybes, ikrus, krevetes, midijas. Taip pat gausiau nei įprastai pirko ir alkoholinius gėrimus. Kai kur konjako pardavimas ūgtelėjo trečdaliu, šoktelėjo ir kitų alkoholinių gėrimų pardavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai džino pardavimas – 70 procentų, romas – 50 procentų, tekila – 20 procentų. Jeigu pažiūrėtume į vaisvandenius, jie irgi išaugo apie 30 procentų. Tos kategorijos, kurios tinka į kokteilius“, – sako ,,Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Šių metų gruodį palyginus su praėjusiais metais bendras alkoholio pardavimas išaugo keliais procentais.

„Alkoholinių gėrimų paklausa yra 3 procentais didesnė. Tačiau matome tam tikrų rūšių pardavimus didesnius – degtinės, trauktinės pardavimai sumažėjo. Džino pardavimai kone 80 procentų didesni, trečdaliu dagiau romo nupirkta, 22 procentais šampano“, – pasakoja „Maxima LT“ atstovas Tomas Bašarovas.

REKLAMA

Tiesa, paskutinėmis dienomis tautiečiai skuba nusipirkti ir šviežių maisto produktų – daržovių, mėsos ir žuvies. Žmonės žada kepti antį įdarytą obuoliais ir kopūstais, kiti renkasi karpį.

„Ruošėsi anksčiau ir netgi šviežią maistą pirko anksčiau. Kiekiai didesni šviežio maisto – mėsos, žuvies, daržovių. Paprikos, svogūnų pardavimas augo net apie 40 procentų“, –  teigia „Rimi Lietuva“ Viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė.

„Naujiesiems metams žmonės renkasi labiau egzotinius produktus – šiemet matome midijų, austrių pardavimus, jie tiek šiais metais, tiek ankstesniais yra suaktyvėję“, – kalbėjo T. Bašarovas.

REKLAMA

Nori ir pasipuošti, nors grožio specialistams dirbti negalima

O nepaisant apribojimų žmonės nori ne tik švęsti Naujuosius metus, bet dar ir pasipuošti 2021-ųjų metų sutikimui. Nors dėl sugriežtinto karantino nei kirpyklos, nei grožio salonai nedirba, socialiniuose tinkluose apstu vyrų ir moterų prašymų apkirpti prieš Naujuosius metus.

Taip pat moterys ieško specialisčių, kurios namuose galėtų atliktų nagų korekciją, o piktus komentarus ir nuomones prašo pasilikti sau. Apie tokius gyventojų įnorius ir prašymus pasigražinti prieš Naujuosius metus tikina girdėjusi ir kirpėjų bei grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pasak jos, asociacijos nariai informavo savo klientus, kad per karantiną šie nedirbs.

„Tikrai gal yra žmonių, kurie vis tikisi, kad šie dar papuls. Gal ne tik iš blogos valios, o tiesiog nežinojimo. Tai aš manau, kad ant jų nereikėtų pykti. O apie tuos, kurie dirba pasislėpę ir tie, kurie kenkia šitam laikmečiui, nors mes visi norime greičiau sugrįžti į darbus, žinot, aš vėl neturiu teisės jų smerkti, nes jie turbūt turi asmeninių problemų, kad jie tai daro“, – sako Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.

Sugriežtinus karantiną Vyriausybė paliko galimybę grožio specialistams teikti iki 15 minučių trunkančias kontaktines paslaugas.

Pasak kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos, kuri visoje Lietuvoje vienija daugiau kaip 300 narių, tokiu pasiūlymu susidomėjusių nebuvo, mat 15 minučių grožio paslaugoms per trumpas laikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų