REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialistai ir valdžia nepaliauja kalbėti apie koronaviruso grėsmę ir didėjantį mirčių skaičių, siaučianti pandemija nei gąsdina, nei trukdo pasiutusiai apsipirkti. Žmonių parduotuvėse vis dar apstu, o medžioti nuolaidų jie vakare nebijo stoti net į gyvas eiles.

Specialistai ir valdžia nepaliauja kalbėti apie koronaviruso grėsmę ir didėjantį mirčių skaičių, siaučianti pandemija nei gąsdina, nei trukdo pasiutusiai apsipirkti. Žmonių parduotuvėse vis dar apstu, o medžioti nuolaidų jie vakare nebijo stoti net į gyvas eiles.

REKLAMA

Tiesa, labiausiai džiaugiasi internetinės parduotuvės. Šį juodąjį penktadienį suvilioti nuolaidų lietuviai nupirko kone dvigubai daugiau prekių nei pernai.

Eilės sostinės prekybos centre driekiasi net už parduotuvės durų. Panašu, kad rekordiniai užsikrėtusiujų Covid-19 skaičiai pirkimo entuziastų ir juodojo penktadienio nuolaidų medžiotojų visai negąsdina:

„Svarbiausia apsisaugoti tinkamai ir viskas manau, kad bus gerai.“

„Saugiai, viskas tvarkoj. Tikrai burbulas išpūstas labai stipriai.“

„Korona ne korona, bet reikia, kad širdyje visada būtų šventė.“

„Nuolaida tokia, kad Anglijoje, pavyzdžiui, tokios pačios prekės be nuolaidos kainuoja dukart pigiau negu Lietuvoje. Kam čia daryti? Pigiau ten nuvažiuoti negu čia.“

REKLAMA
REKLAMA

„Prie visų parduotuvių stovi žmonės, kurie pasitinka ir matuoja temperatūrą, tikrina, ar žmonės tinkamai dėvi kaukę ir tada įleidžiam. Jeigu matysim, kad per daug žmonių, tai tiesiog stabdysim ir prašysim palaukti prie parduotuvės“, – teigia Elektros prekių parduotuvės atstovas Žilvinas Kulvinskis.

REKLAMA

Pagundai apsipirkti per juodąjį penktadienį nepadeda atsispirti nei pandemija, nei, atrodytų, nestabili žmonių finansinė padėtis. Internetinės parduotuvės atstovė sako, kad tiek lankytojų skaičius, tiek pardavimų skaičius muša rekordus.

„Po 12 valandos mes fiksavome apie pusantro karto daugiau lankytojų negu rekordiniais 2018 metais ir ryte, nuo 6 val. ryto, taip pat fiksavome apie 70 procentų daugiau lankytojų negu įprastą kokį penktadienį“, – sako internetinės parduotuvės atstovė Raimonda Strazdauskaitė.

Internetinėje parduotuvėje lietuviai daugiausia perka žaislus, kosmetiką, parfumeriją, išmaniąsias apyrankes, robotus siurblius, baldus, įrangą remontui, o drabužių ir batų buvo nupirkta 3 kartus daugiau nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai šluoja ir elektros prekių parduotuvių lentynas – ypač perka telefonus, kavos aparatus, išmaniuosius dantų šepetėlius, masažuoklius, o naujausių žaidimų konsolių galimybės nusipirkti iš vis nėra.

„Šiais metais manau iššūkis yra kitas, kad nepritrūktume prekių, tai mes stengiamės užsivežti. Atsivežėm tiek, kiek buvo pernai, pagal pernykštes prognozes, bet matom šiais metais, ko gero, bus aktyvesnis, tai gali būti, kad tie, kurie jau ateis pačioj pabaigoj juodojo penktadienio, kad jiems gali ir trūkti kažkurioje vietoje“, – pasakoja Ž. Kulvinskis.

Pasak sociologų, juodasis penktadienis puiki proga prekybininkams manipuliuoti žmonėmis. Pirkėjai visą savaitę bombarduojami reklaminėmis žinutėmis, neva prekės gali kainuoti 70 procentų pigiau, bet tokių prekių dažniausiai būna vienetai.

„Geriausias atsispyrimas yra sau kartoti daug kartų: aš ne bandos dalis, aš ne bandos dalis, as ne bandos dalis. Geresnio metodo nėra“, – kalbėjo socialinių mokslų daktaras Visvaldas Legkauskas.

Juodasis penktadienis tęsis iki sekmadienio, tad žmonės į parduotuves plūs ir savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų