REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juodasis antradienis Lietuvos keliuose. Daugeliui vairuotojų ant kelio užsidėjęs plikledis prikrėtė eibių. Vienos mašinos slydo nuo kelio ir vertėsi, kitos daužė kelio ženklus, trečios tiesiog pateko į gyvybei pavojingus eismo įvykius. O ir avarijų neišvengę vairuotojai ne visi liko sveiki.

Juodasis antradienis Lietuvos keliuose. Daugeliui vairuotojų ant kelio užsidėjęs plikledis prikrėtė eibių. Vienos mašinos slydo nuo kelio ir vertėsi, kitos daužė kelio ženklus, trečios tiesiog pateko į gyvybei pavojingus eismo įvykius. O ir avarijų neišvengę vairuotojai ne visi liko sveiki.

REKLAMA

Kelyje Panevėžys – Vabalninkas per žaliąją girią ryte keliu smagiai skriejęs audi vairuotojas nė nesuprato, kaip vingyje baigiant išvažiuoti iš Stumbriškio kaimo, mašina nuslydo ir vertėsi. Nuo kelio nulėkęs automobilis virsdamas išlaužė gyvenamojo namo tvorą ir sustojo po pat namo langais aukštyn ratais.

Tačiau ši avarija vairuotojui ir keleiviui baigėsi išties laimingai. Abu liko nesužeisti, tik gerokai išsigandę. Užkalbintas vairuotojas nenoriai prasitarė, kad pateko į plikledžio spąstus: „Ledas grynai ant kelio buvo, dabar kol laukiu, tai 6 mašinos jau slydo.“

REKLAMA
REKLAMA

Šįryt mieste ir rajone daug kur asfaltas buvo padengtas plonu ledu. Todėl Panevėžio rajone kilo ne vienas panašus eismo įvykis. Kitame kelio ruože prie Upytės dėl slidaus kelio vairuotoja taip pat nulėkė nuo kelio. Kaip pasakoja policijos laukiantis vairuotojos vyras, į darbą mokykloje anksti ryte vykusi žmona nesuprato, kad asfaltą dengė vos matomas ledo sluoksnis – mašiną tiesiog sumėtė.

REKLAMA

„Žmona sakė, kiek aš spėjau atvažiuot, sakė, kad sumėtė, priešprieša, bandė ištiesint dar, žmogus sustojęs iš tos sodybos sakė, kad ryte, kai važiavo, grynai kaip ledas buvo išvažiuojant“, – sako vairuotojos vyras Marius.

Vairuotojai mažiau pasisekė. Per avariją moteris liko nesunkiai sužeista, į gydymo įstaigą ją išsigabeno greitosios medikai.

Beveik tuo pačiu metu netoli Krekenavos taip pat paslydęs Volkswagen vairuotojas išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su krovininiu automobiliu. Sužeisti vairuotojai atsidūrė ligoninėje. Kaktomuša dėl slidžios kelio dangos įvyko ir prie Panevėžio netoli Vaivadų kaimo. Policija šįryt nespėjo fiksuoti avarijų. Praktiškai visi jie kilo dėl vienos priežasties – plikledžio.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtis panašių eismo įvykių nutiko ir Šiauliuose, kuomet dėl slidžios kelio dangos ir neatsargaus vairavimo automobilių vairuotojams kelionės baigėsi šalikelėse ar pakelės grioviuose. „Mitshubishi" vairuotojui kelyje Šiauliai-Naisiai vos nesibaigė tragiškai, nesuvaldžius automobilio šis vertėsi, vairuotojas iškrito ir buvo prispaustas. Sunkiai sužeistas šiaulietis atsidūrė reanimacijoje.  

Dėl plikledžio kelionę griovyje netoli Raseinių baigė ir „Toyota Avensis“. Kelyje Raseiniai-Jurbarkas tik pravažiavus Kalnujus, ties miškeliu automobilis tapo nevaldomas, nuslydo nuo kelio ir vertėsi ant stogo. Išsilaikyti ant kelio nepadėjo ir beveik naujos žieminės padangos. Laimei, 45-erių vairuotoja rimtų traumų išvengė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didiliu greičiu lėkusį ir mašinas Via Baltikos kelyje prie Ramygalos lenkusį vairuotoją sustabdė tik kaktomuša. Panevėžio link važiavęs „Mersedes-Benz" vairuotojas pasivijęs DAF vilkiką rėžėsi į jo galo kampą ir išlindęs į priešpriešinę eismo juostą papuolė tiesiai kitam vilkikui po ratais.

„Per greitai važiavo, iš pradžių kliudė kitą sunkvežimį  ir tada tiesiai išlindo į mano juostą“, – pasakoja vilkiko vairuotojas Norbertas.

Abu vilkikų vairuotojai atsipirko išgąsčiu, o prie „Mersedes-Benz" vairo sėdėjęs vyras atsidūrė reanimacijoje. Ugniagesiai sąmonę praradusį ir nuolaužų prispaustą vyrą išvadavo tik sukarpę automobilį. Incidentą tiria ir policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų