REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paryžiuje prieš teismą stojo buvęs Prancūzijos prezidentas Nicola Sarkozy, figūruojantis šūsnyje bylų.

Paryžiuje prieš teismą stojo buvęs Prancūzijos prezidentas Nicola Sarkozy, figūruojantis šūsnyje bylų.

REKLAMA

Buvusiam Prancūzijos prezidentui gresia iki 10 metų kalėjimo už bandymą papirkti teisėją ir gauti konfidencialios informacijos apie kitą bylą, kurioje jis Sarkozy kaltinamas neteisėtu prezidentinės kampanijos finansavimu.

50 mln. eurų lagaminuose iš tuomečio Libijos lyderio Muamaro Gadafio, galimai neteisėtas rinkiminės kampanijos finansavimas iš vienos turtingiausių pasaulio moterų – kompanijos „L’Oreal“ įkūrėjo dukters – ir sąskaitų pilnėjimas iš ginklų prekybos Pakistane – vieni garsiausiai nuskambėjusių, buvusiam Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy mestų kaltinimų. Ir nors šios istorijos susijusios su jo dar 2007 m. rinkimine kampanija – buvęs prezidentas šiandien prieš teismą Paryžiuje stojo pirmą kartą.

N. Sarkozy į teismą atvedė kaltinimai žadėjus postą Monake vienam teisėjui, už konfidencialią informaciją apie vieną iš ankstesnių bylų, susijusių su 2007-ųjų prezidento kampanijos finansavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Sarkozy ir jo advokato neteisėti bandymai paveikti seniau pradėtas bylas išaiškėjo po to, kai 2013 m. detektyvai gavo leidimą klausytis buvusio prezidento ir jo advokato telefoninių pokalbių. Paaiškėjo, kad buvęs prezidentas ir jo gynėjas slapta bendrauja trečių asmenų vardais pirktais telefonais.

Už korupciją ir neteisėtą spaudimą buvusiam Prancūzijos prezidentui, jo advokatui ir konfidencialią informaciją turėjusiam pateikti teisėjui gresia iki 10 metų kalėjimo.

O kitąmet Sarkozy prieš teismą stos ir dėl 2012-ųjų rinkimų kampanijos galimo neskaidraus finansavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų