REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet mūsų laukia išties neeilinės Kalėdos: dėl pandemijos ir pratęsto karantino bus mažiau pasilinksminimų ir susitikimų su šeima. Bet štai pasiruošimas Kalėdoms šiemet prasidėjo anksčiau nei įprasta: vyrai ir moterys skuba anksčiau pasirūpinti kalėdiniais siurprizais antrosioms pusėms, o vaikai jau sėda rašyti laiškų Kalėdų seneliui.

Šiemet mūsų laukia išties neeilinės Kalėdos: dėl pandemijos ir pratęsto karantino bus mažiau pasilinksminimų ir susitikimų su šeima. Bet štai pasiruošimas Kalėdoms šiemet prasidėjo anksčiau nei įprasta: vyrai ir moterys skuba anksčiau pasirūpinti kalėdiniais siurprizais antrosioms pusėms, o vaikai jau sėda rašyti laiškų Kalėdų seneliui.

REKLAMA

Kokie žaislai šiemet bus įrašyti į vaikų pageidavimų sąrašą ir kokiomis naujienomis šiemet mažuosius vilios prekybininkai?

Užėjus į žaislų parduotuvę akys tiesiog raibsta nuo žaislų gausos. Įvairiausi konstruktoriai, mašinytės, dinozaurai ar slibinai, vienaragiai ir įvairiausios lėlės. Pasirinkimas išties begalinis. Tačiau žaislų pasaulyje, kaip ir drabužių rinkoje, vyrauja įvairiausios mados. Kasmet atsiranda naujų dalykėlių ir vaikai, žinoma, jų nepamiršta įrašyti į laišką Kalėdų seneliui.

Įmantrius triukus mums demonstruoja ir vienas šių metų kalėdinių žaislų topų – radijo bangomis valdomas, kirminą primenantis padaras.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek važiuoja, kaip įprasta mašina, tiek susiraito ir patampa padaru. Gali ridentis, daug įvairių žaidimo galimybių su juo“, – sako „Toy City“ žaislų specialistas Adomas Kupreščenko.

REKLAMA

Kirminas šiemet rungiasi su pernai metų populiariausiu radijo bangomis valdomu, 100 eurų kainuojančiu visureigiu.

Tačiau vien mašinėlėmis šiuolaikinių vaikų nenustebinsi. Pastaraisiais metais vis labiau populiarėja programuojami, emocingi robotai.

Prieš porą metų pasaulio vaikus ir paauglius nustebinęs mielas, noriai veiksmų besimokantis ir bendraujantis robotukas BOXER – šiemet sulaukė agresyviai nusiteikusios pamainos – Nindzių.

„Tai yra robotukai, kuriuos reikia treniruoti, programuoti, aukštesnį lygį pasiekti. Kiekviena kova yra kitokia“, – pasakoja A. Kupreščenko.

REKLAMA
REKLAMA

Programavimo dabar moko ir šešiamečiams, ir vos trijų metų gudruoliams skirti žaislai. Pasak žaislų specialisto: mergaitėms jau ne pirmus metus iš eilės rūpi žaislų – kad ir tų pačių lėlių – įpakavimas.

„Išpakavus tu turi pliušinį žaislą, turi daug visokių smulkių aksesuarų, su kuriais gali žaisti, tai čia viskas viename“, – teigia A. Kupreščenko.

O populiarėjančias nenatūralių formų lėles bando vytis ir klasikinė barbė.

„Atsiranda naujos technologijos, tai yra spalvos keitimas pagal temperatūrą. Įkišus į šiltą vandenį turi vienos spalvos plaukus, į šaltą – jie keičiasi“, – kalbėjo A. Kupreščenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pūkuoti rožiniai flamingai ne šiaip džiaugiasi – jiems tikrąja ta žodžio prasme palengvėjo. Šių metų „slaimu“ arba kitaip „šlykštuku“ kakojantis hitas mergaitėms.

„Ištraukus iš čia slaimą – unitazas patampa skaidrus, ir ten matosi, kaip pasišalina slaimas“, – kalbėjo „XS Žaislai“ parduotuvės vadovė Lina Jurkštienė.

O šalia laimingų flamingų jau pirkėjų laukia ir naujausias LOL lėlių rinkinys.

„Jos bus ir su muzikiniais instrumentais kiekviena, kaip matome ant pakuotės, 230 eurų“, – sako L. Jurkštienė.

Parduotuvės vadovė pastebi, kad kol mergaitėms kasmet gamintojai pasiūlo įmantresnių lėlių, berniukų žaislai vis labiau žengia skaitmenizacijos link.

REKLAMA

„Ant sienos padaro projekciją, paveikslėlį į kurį reikia šaudyti. Ir, sakykime, tai pakankamai saugu žaisti namie, nes nėra kulkų, viskas vyksta lazeriniais spinduliais“, – pasakoja L. Jurkštienė.

Šiemet žaislų prekybininkai Kalėdoms ne šiaip ėmė ruoštis taip anksti – pandemija ir karantinas privertė lietuvių vaikus kur kas anksčiau nei įprasta rašyti laiškus Kalėdų seneliams.

Dovanų lietuviai aktyviai pradėjo ieškoti jau prieš porą savaičių.

„Ateina žmonės su kalėdinio senelio laiškais skirtais. Žinoma dėl karantino apmažėjo pirkėjų srautai, bet žmonės ateina konkrečiai žinant, ko jiems riekia ir tiesiog ateina, apsiperka ir greit namo“, – teigia L. Jurkštienė.

REKLAMA

„Anksčiau brangesniems žaislams žmonės visą laiką laukdavo lapkričio pabaigos ir gruodžio mėnesį būdavo pirkimai. Dabar matome, kad tai ankstėja ir žmonės pradėjo pirkti brangesnius žaislus daug anksčiau“, – kalbėjo A. Kupreščenko.

Darbas verda ne kokiame COVID pacientais užverstame ligoninės priimamajame – apsauginiais kostiumais apsirėdžiusios uoliai dirba internetinės parduotuvės prekių atsiėmimo punkto darbuotojos.

„Pusė dovanos Kalėdoms, taip. Truputį paslaptis, nes jei pasakysiu, nebeliks staigmenos. Bet susiję su grožio prekėmis“, – sako pirkėjas Domas.

Anot vienos didžiausių šalyje internetinių parduotuvių, pardavimai lyginant su tuo pat pernai metų laikotarpiu išaugo net 40 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Karantinas padarė taip, kad užsidarė daugelis gamyklų ir turime žaislų asortimente tikrai trūkumą. Tai tie, kurie suskubs pirmieji – bus tie laimėtojai ir galės pasirūpinti tinkama dovana po Kalėdų eglute“, – pasakoja „Pigu.lt“ atstovė Raimonda Strazdauskaitė.

Pasak prekybininkų – kaip ir kasmet puikia Kalėdine dovana vaikams išlieka ir LEGO konstruktoriai – šiemet sudėtingesnių rinkinių esą Kalėdų senelio dažniau užsiprašo ir suaugę vyrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų