REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne laiku ir ne vietoje atsidūręs turto agentas Mindaugas nutikusio įvykio nepamirš niekada. Kėdainiuose prie garažiukų nusilengvinti nutaręs vyras buvo nei iš šio, nei iš to pagrobtas ir įkištas į bagažinę. Mindaugas galvojo, kad jis tapo banditų auka, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jį pagrobė slaptoje operacijoje dalyvavę pareigūnai.

Ne laiku ir ne vietoje atsidūręs turto agentas Mindaugas nutikusio įvykio nepamirš niekada. Kėdainiuose prie garažiukų nusilengvinti nutaręs vyras buvo nei iš šio, nei iš to pagrobtas ir įkištas į bagažinę. Mindaugas galvojo, kad jis tapo banditų auka, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jį pagrobė slaptoje operacijoje dalyvavę pareigūnai.

REKLAMA

Bet už šį nesusipratimą, deja, dabar tenka atsakyti ne policijai, o pačiam Mindaugui. Plačiau šia situacija domėjosi laida „Prieš srovę“.

Atsidūręs svetimos mašinos bagažinėje Mindaugas prisiminė viską, ką buvo kada nors skaitęs ar girdėjęs apie kruvinus mafijos „žygdrabius“ – apie tai, kaip negailestingai nusikaltėliai nužudo ir kur nors atokiame miške užkasa nereikalingų liudininkų kūnus. Būdamas uždarytas bagažinėje Mindaugas prisiminė ir nutikimą Panevėžio rajone, kai į automobilio bagažinę nusikaltėliai įgrūdo merginą ir ją gyvą sudegino.

„Buvo net smaugimo veiksmas. Buvo, kad jie mane už rankų suėmė abudu, aš vienas, jie dviese stambesni, ir aš šaukiau tuo metu, gelbėjausi ir vienam tuo metu įkandau, pajutau, kad kažkam įkandau į pirštą. Jie mane jau vilko automobilio link, aš neturėjau jokių šansų išsigelbėti, aš dar šaukiau garsiai“, – lemtingą dieną prisiminė Mindaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad Mindaugui pavyko vienam iš užpuolikų įkąsti į pirštą, situacijos jo naudai nepakeitė. Užpuolikai tapo tik piktesni ir grubesni. Tamsiais treningais vilkintys vyrai turėjo net antrankius, o tai, pasak Mindaugo, reiškė, kad užpuolikai ruošėsi jį pagrobti.

REKLAMA

Užpuolikai – angelai sargai

Mindaugas dirba turto agentu – Kėdainiuose prekiauja nekilnojamuoju turtu. Vyras net manė, kad gal tarp klientų pasitaikė koks mafijozas ir jis užsakė jo kelionę į artimiausią miškelį.

„Jie mane privedė prie automobilio keleivio durelių, parklupdė ant kelių, keikėsi, papurškė man ašarinių dujų. Prie galinių keleivio durelių buvau parklupdytas ir paskui jie mane per prievartą įgrūdo į bagažinę. Aš buvau surakintas ir pripurkštas ašarinių dujų“, – tikino Mindaugas.

Būdamas automobilio bagažinėje Mindaugas negalėjo paskambinti – jo rankos buvo surakintos, į akis pripurkšta ašarinių dujų, o telefonas, kaip ir visi kiti daiktai, buvo atimtas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Mindaugas nežinojo ir dar vienos esminės šios istorijos detalės. Mindaugas nežinojo, kad jis guli policijos automobilio bagažinėje. Mindaugas nežinojo, kad tie besikeikiantys jo užpuolikai ir yra angelai sargai, kuriems jei tik būtų galėjęs būtų nedelsdamas skambinęs pagalbos.

„Aš nieko nemačiau, nes man buvo pripurkšta ašarinių dujų. Aš negalėjau normaliai atsimerkti, nes tas poveikis stiprus. <...> Aš buvau atsisveikinęs su gyvenimu tam kartui“, – tikino Mindaugas.

Mindaugą palaikė narkotikų prekeiviu

Yra toks posakis, kai niekuo dėtam žmogui nutinka kas nors labai baisaus ir netikėto. Sakoma, kad jis atsidūrė ne vietoje ir ne laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atvažiavęs apžiūrėti netoliese parduodamo buto ties garažiukais vaikinas trumpam stabtelėjo – jį prispyrė gamtinis reikalas. Vaikinas pagalvojo, kad greitai nulėks už kampo, jog paskui nereiktų kentėti.

Viską atlikęs Mindaugas laimingas suko savo automobilio link, kai staiga prie jo prilėkė tamsus automobilis ir iššoko treninguoti vyrai. Jie puolė Mindaugą ir tempė į bagažinę.

Pasirodo, kad kaip tik čia ties tais garažais vyko labai slapta policijos operacija – narkotikų prekeivių gaudymas. O štai Mindaugas visai ne laiku ir ne vietoje sugalvojo nusilengvinti, bet buvo sulaikytas kaip didžiausias nusikaltėlis.

Laidos „Prieš srovę“ komandai Mindaugas parodė rankos įtvarą, kurį jam teko nešioti daugiau nei porą savaičių. Pasirodo, kad tos slaptos operacijos metu pareigūnai išnarino jam riešą.

REKLAMA

Kam nebūna – pareigūnai apsiriko. Jie tikėjosi, kad slaptos operacijos metu sučiupo nusikaltėlį, gal jau ir premijas skaičiavo, bet paaiškėjo, kad sugavo niekuo dėtą turto agentą, kuris savo nelaimei šioje atokioje vietoje atsidūrė visai atsitiktinai.

Už „įkandimą“ – 4 tūkst. eurų

Policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė laidos „Prieš srovę“ komandai aiškino, kad Mindaugas priešinosi ir todėl pareigūnai buvo priversti panaudoti kovinius veiksmus.

„Iš tikrųjų negalėčiau vertinti pareigūnų veiksmų, kaip jie tuo metu bendravo ir elgėsi su sulaikytu asmeniu, tačiau šiuo metu, kiek pati turiu duomenų, nėra jokių objektyvių ir pagrįstų duomenų, leidžiančių teigti, jog mūsų pareigūnai sustabdydami ir pristatydami į policijos įstaigą šį asmenį padarė veiką, kurioje būtų kažkokių nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. <...> Kol kas teisminis nagrinėjamas yra nepasibaigęs, tai visi jų tarnybiniai pranešimai, paaiškinimai yra surinkti byloje ir plačiau jų komentuoti nenorėtume“, – aiškino policijos atstovė.

REKLAMA

Tad pareigūnai situacijos kol kas negali komentuoti plačiau, kol nepasibaigęs teisminis procesas.

Pareigūnai vykdė sankcionuotą slaptą operaciją, Mindaugas pasipainiojo ne vietoje, priešinosi ir dėl to buvo sulaikytas. Įvyko nesusipratimas, tačiau dėl jo atsakyti tenka pačiam Mindaugui.

Įkištas į bagažinę, atgabentas į komisariatą, dvi paras prasėdėjęs areštinėje, ištvėręs visus patikrinimus, kad jis tikrai ne nusikaltėlis, Mindaugas galų gale buvo nubaustas už tai, kad priešinosi pareigūnams ir išsigandęs įkando pareigūnui į pirštą. Už tai jis turėtų sumokėti per 4 tūkst. eurų.

Mindaugas tvirtina, kad tikrai negalėjo suprasti, kad tie, nuo kurių jis gynėsi ir vienam iš jų įkando į pirštą, yra policijos pareigūnai. Jie buvo be uniformų, nežymėtu automobiliu ir keikėsi kaip tikri banditai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prasidarė langas ir pasigirdo – kur tu čia eini. Bet tokiu grubiu tonu. Čia vienas neramesnių rajonų Kėdainiuose“, – aiškino Mindaugas.

Esminis klausimas, ar pareigūnai prisistatė Mindaugui, kad jie yra policijos pareigūnai. Jei prisistatė, tai kada jie tai padarė – ar tuomet, kai tik privažiavo prie Mindaugo, ar tik tuomet, kai Mindaugas jau buvo ištiktas siaubo, kai neteko savo daiktų ir išsigando, kad įgrūstas į bagažinę tuoj neteks ir gyvybės?

Pasak Mindaugo, pareigūnai jam prisistatė, kai ėmė kraustyti jo kišenes. Tačiau vaikinas tuo nepatikėjo.

„Aš visiškai tuo nepatikėjau. Jų elgesys buvo kaip banditų. Kur tu čia eini, kur tu čia – toks nachališkas bendravimas. Jie tokį psichologinį spaudimą man naudojo ir mane įgrūdo į bagažinę, išvežė nežinoma kryptimi“, – pasakojo Mindaugas.

REKLAMA

Pranešus apie Mindaugo dingimą – keistas elgesys

Šiandien kaltindami Mindaugą įkandimu į pirštą be uniformų dirbę pareigūnai teisme įrodinėja, kad Mindaugas buvo neišsigandęs. Pasak Mindaugo, tai tikrai netiesa. Jis parodė, kas liko iš jo drabužių, kuriuos jis tą vakarą vilkėjo – jie suplėšyti, purvini, o tai rodo, kad mandagūs pareigūnai nebuvo.

Dar ir šiandien po tų įvykių praėjus pusmečiui Mindaugą užpuola nerimas ir tarsi filmas parsisuka tas siaubas, kai atsisveikino su gyvenimu vežamas bagažinėje.

Dalius – Mindaugo kolega, su kuriuo tądien vaikinas išsiskyrė apie 19 val. ir buvo sutaręs 21 val. susitikti nuotoliniu būdu aptarti darbo reikalus. Mindaugo kolegos sutartu laiku nesulaukę jo vaizdo konferencijoje ne juokais išsigando, paskelbė feisbuke apie draugo dingimą ir skambino į policiją pranešti siaubingos naujienos.

REKLAMA

Tačiau užuot išgirdę normalų paaiškinimą, patys sulaukė grasinimų – ar jūs norite bylos už melagingą pranešimą. Daugiau jokio paaiškinimo sunerimę kolegos nesulaukė, o telefono ragelis buvo padėtas.

„Galų gale buvo pasitarta ir buvo nuspręsta vis dėlto skambinti į trumpąjį numerį, kad informuotume, jog dingo žmogus. Aišku, užregistravo visą tą įvykį, paklausė mano visų duomenų, aš ten pats su jais bendravau ir po kiek laiko paskambino žmogus, prisistatęs policijos pareigūnu, ir iškart pareiškė, ar jūs norit baudžiamosios bylos už melagingą pranešimą ir pradėjome aiškintis, bet tiesiog buvo numestas ragelis. Bandėm perskambinti atgal tuo pačiu numeriu, bet tas numeris buvo negaliojantis, neveikiantis“, – pasakojo Dalius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pareigūno – grasinimai išmalti snukį

Mindaugas pasakoja, kad išaiškėjus nesusipratimui, anot Mindaugo, policijos komisariato tarpdury pareigūnas ėmė grasinti Mindaugui išmalti dantis už įkastą pirštą.

„Pasikvietė mane į kažkokį policijos kabinetą ir tuo metu, kai aš jau ėjau, sako: „Gal tau dantis išmušti, ką?“. Keikėsi ir liepė nusirengti nuogai, daryti pritūpimus. Aš jaučiau pasityčiojimą“, – teigė Mindaugas.

Dabar pareigūnų elgesio šokiruotas Mindaugas siunčia žinutę teisėsaugai. Ar visgi ir šį kartą Mindaugą nuskriaudę pareigūnai atsipirks taip mėgstama fraze „komentuoti negalime, vyksta teismas“.

„Mano žinutė Lietuvos teisėsaugai, Lietuvos pareigūnams būtų tokia: aš šioje situacijoje gyniausi, čia nebuvo jokio priešinimosi pareigūnui. Čia buvo gynyba. Ponas mielas pareigūne, tu turėjai tą suprasti. Jeigu tu pasielgei kitaip ir nori savo kailį apginti bei iš manęs prisiteisti pinigų, reiškia, jog tu nesi žmogus. Reiškia, kad tu pamynei policininko vertybes. Aš kreipiuosi į visus Lietuvos policijos pareigūnus – jeigu jūs taip elgiatės, pagalvokite ką darote ir visada turėkite pagarbą paprastam Lietuvos piliečiui, paprastam žmogui. Turime gyventi draugiškai, o Lietuvos policija turi ginti, saugoti, padėti. Šiuo atveju jie padarė žiaurų nusikaltimą“, – į Lietuvos policiją kreipėsi Mindaugas.

Daugiau detalių ir pasakojimų apie Minduago akistatą su pareigūnais išgirskite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje, arba čia:

Laidą „Prieš srovę“ žiūrėkite kiekvieną antradienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų