REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rūmuose – kraustynių ir remontų metas. Dalis neperrinktų parlamentarų jau nešioja daiktų dėžes, tuština kabinetus, o perrinkti parlamentarai galvoja apie tai, kaip pasigerinti  darbo sąlygas – kabinetus keičia į didesnius ir jaukesnius. Pasibaigus kadencijai dalis seimūnų savo darbo vietose leido net pažeisti taisykles. 

Seimo rūmuose – kraustynių ir remontų metas. Dalis neperrinktų parlamentarų jau nešioja daiktų dėžes, tuština kabinetus, o perrinkti parlamentarai galvoja apie tai, kaip pasigerinti  darbo sąlygas – kabinetus keičia į didesnius ir jaukesnius. Pasibaigus kadencijai dalis seimūnų savo darbo vietose leido net pažeisti taisykles. 

REKLAMA

Ryt pirmajam naujos kadencijos Seimo posėdžiui pirminkaus vyriausias pagal amžių parlamentaras – 77-erių Antanas Vinkus jau šiandien repetuoja ceremoniją. Bet stebėtojai nepageidaujami.

Kol vieni repetuoja, apie naujus vėjus parlamente rodo krūvos popierių šiukšliadėžėse, pirmyn atgal su daiktais zujantys Seimo narių padėjėjai bei koridoriuose sukrauti baldai. Senieji atlaisvina vietas naujiesiems.

„Taip, viskas ištuštėjo. Na, buvo knygų susikaupę“, – sako „Socialdarbietė“ Irena Šiaulienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš beveik visus suvenyrus, kuriuos gavau iš įvairių užsienio delegacijų, padovanojau Seimui. Turim tokį muziejėlį, o knygas ir žurnalus, kuriuos prenumeravau, atidaviau bibliotekai“, – pasakoja „Socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas.

REKLAMA

Tiek Šiaulienė, tiek ir Kirkilas Seimą palieka po kelių dešimtmečių darbo jame. Kaip ir su paskutinėmis dovanomis iš parlamento besikraustantis Juozas Bernatonis.

„Frakcijos susitikime mes pasidovanojom eglutes, kadangi per Kalėdas jau nesusitiksim. Taip. Paruoštas būsimam Užsienio reikalų komiteto pirmininkui“, – teigia „Socialdarbietis“ Juozas Bernatonis.

Su Seimu po 20-ies metų atsisveikina ir neseniai koronavirusu persirgęs Valerijus Simulikas. Tiesa, ir vėl netinkamai dėvėdamas veido kaukę.

„Nešam nešam. Nu per 20 metų susikaupė“, – kalbėjo Neperrinktas Seimo narys Valerijus Simulik.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorius Laurynas Kasčiūnas nors ir buvo perrinktas, tačiau taip pat daiktus krauna į dėžes – sako gali būti, kad teks keisti kabinetą.

„Dabar ką darau, tai dabar persižiūriu sukauptas knygas, leidinius, kurie yra reikalingi į vieną dėžę, o mažiau reikalingi į kitas dėžęs“, – sako Konservatorių frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas.

Sako girdėjęs, kad jo vietoje gali įsikurti socialdemokratų atstovas. Tad svarsto ką bus galima kabinete palikti, o ko ne:

„Vilniaus „Žalgirio“ fanas, lipdukai priklijuoti, tai dabar jau nugramdyti reikia. — Ne, jokiu būdu, mes juos paliksim. Labai svarbi nuotrauka, tai aišku Povilas Plechavičius, tai turbūt šitą išsinešiu, nes jeigu kairieji ateis čia, tai jiems bus sunku, turbūt, nenukabinti jo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne tik būsimos valdžios, bet ir kraustymosi vargai kamuoja būsimą premjerę Ingridą Šimonytę.

„Nu va, dėžių guli jau šis bei tas. Kažkas apsirinko, tai tiek ir susirinkau. Nelabai spėju“, – pasakoja Konservatorių lyderė Ingrida Šimonytė.

Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga kitą kadenciją savo frakcijos neturės – bet virš durų kabantis kryžius dar nenukabintas, ant stalo guli lenkiški laikraščiai, o didelių kraustynių bent kol kas nematyti.

Kalbesnis politikos senbuvis, liberalas Eugenijus Gentvilas. Nors ne iš karto įmanoma suprasti, ar jis ketina apleisti savo kabinetą.

„Pagal mano standartus labai tvarkingas stalas, jūs nesat matę netvarkingų stalų, viskas tvarkoj, dėlioju, aišku, iš tikrųjų kažką išmetinėju, bet niekur nesikraustau“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Eugenijus Gentvilas,

REKLAMA

Jeigu kažkam tektų įsikelti į Gentvilo kabinetą, tektų gerai jį pravėdinti. Mat pasirodo Seimo narys paskutinėmis kadencijos dienomis leido sau atsipalaiduoti ir užtraukti dūmą kabinete.

Pralaimėjimą patyrusių „valstiečių“ šiandien Seime vos vienas kitas.

„Turiu darbų paskutinių, kuriuos tikrai turiu užbaigti, dabar visokius formalumus, kuriuos reikia dar atlikti, tai va tą ir padarau ir tiek. Ir išeinu tikrai aukštai iškelta galva“, – sako Neperrinkta „valstietė“ Virginija Vingrienė.

Netrukus erdvų kabinetą užleis ir eiliniu parlamentaru taps Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Jau išsikrausčiau. Dovanojom bibliotekom, pasiėmiau kai ką namo, ten kur asmeniniai užrašai buvo, asmeniniai palinkėjimai“, – pasakoja Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Jau netrukus į tuštėjančius kabinetus turėtų įsikelti Seimo naujokai. Jų naująją kadenciją bus kiek mažiau nei pusė – 61.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų