REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau Europos šalių įveda karantiną. Naujausios jų – Graikija ir Šveicarija. Tačiau Lenkijos pavyzdys rodo, kad net ir dvi savaites taikomi griežti ribojimai rezultatų gali ir neduoti. Šalyje ir vėl užfiksuota beveik 20 tūkstančių naujų koronaviruso atvejų.

Vis daugiau Europos šalių įveda karantiną. Naujausios jų – Graikija ir Šveicarija. Tačiau Lenkijos pavyzdys rodo, kad net ir dvi savaites taikomi griežti ribojimai rezultatų gali ir neduoti. Šalyje ir vėl užfiksuota beveik 20 tūkstančių naujų koronaviruso atvejų.

REKLAMA

Su koronavirusu be atvangos kovojantiems, tačiau su milžinišku krūviu nebesusitvarkantiems Belgijos medikams pagalbos ranką tiesia šalies kariškiai.

Belgijoje 100-ui tūkstančių gyventojų tenka net 1735 COVID-19 atvejai ir tai yra didžiausias skaičius Europoje, tad kariškiai pareigą ginti šalį nuo grėsmių keičia į būtinybę stoti į kovą su nematomu priešu – koronavirusu.

Lježo provincijos ligoninėje atidaromas dar vienas koronaviruso skyrius su 26-iomis lovomis. Šiame skyriuje dirbs tik kariškiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia dislokavome savo gydytojus, seseles ir paramedikus, kurie vadovaus COVID-19 skyriui. Panaudosime savo įgūdžius pacientams gydyti ir intensyviosios terapijos skyriaus veiklai užtikrinti“, – sako kariuomenės atstovas Jasques Delchef.

REKLAMA

Vokietijoje jau nuo vakar įsigaliojo griežtas karantinas. Nors epidemiologinė situacija ten geresnė nei Lietuvoje, duris bent iki lapkričio pabaigos užvėrė nebūtinų prekių parduotuvės, barai, muziejai, sporto klubai ir gausybė kitų vietų, o kaukės privalomos visose viešose vietose.

Tad pareigūnai tikrina, kaip vokiečiams sekasi ribojimų laikytis. Reidai surengti ne tik Frankfurte, bet ir Bonoje bei Berlyne. Kai kurie žmonės lieja tulžį ne tik ant pareigūnų, bet ir ant valdžios:

„Mane tai jau erzina. Mus verčia dėvėti kaukes, o aš kartais tiesiog pamirštu ją arba noriu įkvėpti gryno oro, prieš įlipdama į traukinį.“

REKLAMA
REKLAMA

„Kodėl restoranai uždaryti, o prekybos centrai ir bažnyčios – ne? Restoranų savininkai negali to suprasti.“

Visgi kanclerė Angela Merkel sako, kad ribojimai būtini. Virusas Vokietijoje plinta eksponentiškai. Pasak kanclerės, reanimacijos ir intensyviosios terapijos palatose gydomų žmonių skaičius padvigubėjo per savaitę. Nerimą jai kelia ir tai, kad net 75-ių procentų per pastarąsias dienas šalyje fiksuotų naujų užsikrėtimų aplinkybės – neaiškios.

„Jei elgsimės protingai, jau gruodį džiaugsimės didesne laisve. Manau, mūsų laukia Kalėdos su korona, tačiau bent nebūsime vieniši. Artimiausius šeimos narius tikriausiai galėsime susitikti. Tačiau privalėsime laikytis saugumo reikalavimų. Pavyzdžiui, prieš susitikimą su seneliais siūlyčiau kelias dienas saviizoliuotis“, – pasakoja Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didesnės laisvės kalėdiniu laikotarpiu nori ir graikai, kurie nuo šiandienos mėnesiui uždaro kavines, restoranus, pasilinksminimo ir pramogų vietas. Tad tavernos Graikijoje tylios, antikinio meno muziejai ištuštėję.

Ribojimų imasi ir palyginus mažai – maždaug po 1000 atvejų per dieną – fiksuojanti Šveicarija. Vis dėlto Ženevos ligoninės jau perpildytos, tad koronaviruso pacientus tenka skraidinti į kitų miestų ligonines. Būtent Ženevoje įsigalios kiek griežtesni ribojimai nei likusioje šalies dalyje.

Tuo tarpu prieš dvi savaites Lenkijoje įvestas karantinas rezultatų bent kol kas dar neduoda. Virusas ten ir toliau plinta nevaldomai. Per praėjusią parą jis nustatytas beveik 20-iai tūkstančių žmonių, dar 227 žmonės mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų