REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos laboratorijos patvirtino 735 naujus COVID-19 atvejus. Dėl toliau augančių sergamumo rodiklių Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda prašo gyventojų per Vėlines likti namuose. Tuo pat metu toliau riejasi dvi, senoji ir galima naujoji, Vyriausybės. Skvernelis ir Veryga piktinasi, kad konservatoriams neįdomi pandemijos metu sukaupta COVID-19 krizės valdymo patirtis.

Lietuvos laboratorijos patvirtino 735 naujus COVID-19 atvejus. Dėl toliau augančių sergamumo rodiklių Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda prašo gyventojų per Vėlines likti namuose. Tuo pat metu toliau riejasi dvi, senoji ir galima naujoji, Vyriausybės. Skvernelis ir Veryga piktinasi, kad konservatoriams neįdomi pandemijos metu sukaupta COVID-19 krizės valdymo patirtis.

REKLAMA

„Naktis nebuvo lengva. Dabar temperatūros greičiausiai neturiu, bet, tiesą sakant, nebematau prasmės matuotis, tai nukrinta, tai pakyla. Nuo 37,5 kartais iki 39 būdavo“, – sako Seimo narys Paulius Saudargas.

Prieš tai COVID-19 parlamentarų gretose susirgo valstietis Valerijus Simulikas. Po to Vadovybės apsaugos tarnybos darbuotojams teko dezinfekuoti tiek pačio Simuliko kabinetą, tiek kitas bendras patalpas. Saudargas pirmuosius ligos simptomus pajuto antradienį, net 77-is kartus skambino į karštąją koronaviruso liniją.

„Svarbu padidinti apimtis tyrimų, nenormalu, kad daug kartų reikia skambinti, daug žmonių gali tiesiog prarasti viltį“, – pasakoja P. Saudargas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastabų dėl COVID-19 situacijos valdymo turi ir kiti Seimo nariai. Tiesa, čia ginčai vyksta ne tik dėl karštosios linijos ar atliekamų testų.

„Mielai priimčiau žmogų, kuris, būtų apsispręsta, kad bus sveikatos apsaugos ministras ar ministrė ir siūliausi parodyti ir perduoti tam tikras žinias, patirtį ir gavom labai aiškų atsakymą iš būsimos premjerės, to nereikia, kad tai yra bandymas nusimesti atsakomybę“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA

Veryga kalba apie tai, kad kadenciją baigianti valstiečių Vyriausybė nesutaria su rinkimus laimėjusiais konservatoriais. Vienoje pusėje Veryga nori perduoti visą su COVID-19 krizės valdymu susijusią patirtį, kitoje galimoji naujoji premjerė Ingrida Šimonytė „valdančiųjų“ norą padėti vadina atsakomybės nusimetimu.

„Daugybę kartų ministras Veryga buvo kviečiamas į mūsų frakciją, buvo kviečiami jo kolegos. Atsisakydavo ateiti, pateikti informaciją apie tai, kas vyksta, kokios priemonės yra taikomos, kokie planai yra, ką ketinama daryti. Ir dabar staiga pasibaigus rinkimams ministras Veryga, kuris net nėra laikinai einantis pareigas, Vyriausybė vis dar pilnai funkcionuoja ir gauna atlyginimą už savo darbą, nusprendžia dalintis atsakomybę su būsima valdžia, kuri dar nėra suformuota“, – kalbėjo Seimo narė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Į šį karštos COVID-19 bulvės mėtymą šiandien feisbuke įsivėlė ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Rinkimus laimėjusios jėgos iš inercijos tebekritikuoja buvusius konkurentus. Tačiau gavusios kvietimą sėsti prie stalo ir išsamiai susipažinti su situacija – neria į šešėlį. Turbūt tai nauja tos stipresnės Lietuvos mada“, – sako ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Kur kas svarbiau, kad per šį pereinamąjį laikotarpį, per tris, keturias savaites nebuksuotų visiškai procesai. Norėtųsi geros valios ir iš išeinančios valdžios“, – pasakoja Seimo narė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Žmonės nori spendimų ir mes esame pasiruošę, kai gausime įgaliojimus, ateiti ir tuos sprendimus daryti. Galėtų ši Vyriausybė mažiau maivytis ir daryti tą darbą, kuris jiems yra priskirtas“, – teigia Seimo narė Aušrinė Armonaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Niekas jokių šimto dienų kaip būdavo įprastai Vyriausybėje įsibėgėti šitoje situacijoje neturės. Gaila, kad taip vyksta, bet tikrai daugiau niekam į talką per prievartą nesisiūlysiu“, – kalbėjo A. Veryga.

Kol politikai pykstasi, Lietuvoje sergamumas COVID-19 nesitraukia, per vakar laboratorijos užfiksavo 735-ias infekcijas. Nors tai mažiau nei užvakar, kol kas tendencijos negailestingos: Lietuvoje koronavirusu užsikrečiama vis dažniau.

„Ir įvedus apribojimus taip nebūna, kad staiga atvejų sumažėja kaip ranka nuėmus. Manau, porą savaičių tas skaičius augs ir būtų labai gerai, jeigu po to ta situacija stabilizuotųsi ir po kiek laiko pradėtų mažėti, nes tas apribojimų efektas pasimato po tam tikro laiko“, – sako imunologė Aurelija Žvirblienė.

REKLAMA

Artimiausios kelios savaitės išbandymas ir ligoninėms. Sunkių COVID-19 ligonių perpildytos Santoros klinikos jau dabar pacientus siunčia į padėti galinčias, atramines ligonines, kurių galimybės taip pat ribotos.

„Tiek pat sunku ir mažoms ligoninėms, ir mums. Žinoma, kad šiuo metu mums atrodo, nėra tokia labai kritiška su vietomis, nėra įtemptos situacijos su personalu, bet jeigu taip ir toliau tai atsiras problemų daugiau“, – pasakoja Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė-Motiejūnienė.

Prezidentas Gitanas Nausėda kreipiasi į Lietuvos gyventojus, per Vėlines ragina likti namuose.

„Prašau Jūsų kruopščiai laikytis visų saugumo reikalavimų. Plaukite rankas, išlaikykite 2 metrų atstumą, viešumoje dėvėkite kaukes, socialinius ryšius palaikykite nuotoliniu būdu. Likite namuose, jei jaučiate bent vieną peršalimo simptomą. Vėlinių savaitgalį susilaikykite nuo didesnių giminės susibūrimų“, – teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA

„Tikrai neatmesčiau tokios galimybės, kad gali būti ir nacionalinis karantinas paskelbtas, nes vis mažesnis ir mažesnis skaičius savivaldybių yra geltonoje arba žalioje zonoje, bet dėl to turėtų apsispręsti Vyriausybė“, – kalbėjo A. Veryga.

Kokie nauji ribojimai bus įvesti Aurelijus Veryga nedetalizavo, tačiau užsiminė, kad Vyriausybė svarstys draudimus susibūrimo vietoms, kuriose rinktis nėra būtina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų