REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rinkimuose balsavę gyventojai parlamento sudėtį praskiedė trečdaliu – tokią dalį sudarys naujokai. Tarp jų matyti ir televizijos žvaigždžių, aktorių komediantų, psichiatrų, kitų sričių ekspertų ir koronavirusu sergantis geografijos mokytojas. Vyriausioji rinkimų komisija jau spėjo sudaryti ir statistinio išrinkto parlamentaro portretą. 

Seimo rinkimuose balsavę gyventojai parlamento sudėtį praskiedė trečdaliu – tokią dalį sudarys naujokai. Tarp jų matyti ir televizijos žvaigždžių, aktorių komediantų, psichiatrų, kitų sričių ekspertų ir koronavirusu sergantis geografijos mokytojas. Vyriausioji rinkimų komisija jau spėjo sudaryti ir statistinio išrinkto parlamentaro portretą. 

REKLAMA

Naujos kadencijos Seime iš 141 nario iš viso 49 bus naujokai. Dar 11 būsimų parlamentarų į šią vietą sugrįžta po pertraukos. Pirmą kartą Seimo nario kėdę matuosis ir televizijoje cinišką milijonieriaus mėsos fabriko direktoriaus personažą įkūnijęs Kristijonas Bartoševičius.

„Aš turbūt esu viskas tas, kas mano personažas nėra. O panašumai, mes dėvime tą patį veidą, turbūt reiktų taip pasakyti. O savo suvokimu, pasaulio suvokimu, mes labai stipriai skiriamės“, – sako Išrinktas Seimo narys Kristijonas Bartoševičius.

REKLAMA
REKLAMA

Žinomas vyras nėra net ir profesionalus aktorius – jis dirba mokytoju, turi ekonomisto išsilavinimą. Sako suprantantis ir neįgaliųjų poreikius, mat turėjęs darbo su jais patirties.

REKLAMA

„Tai, kas aš buvau, ką matė žmonės televizijoje, tai nėra tas žmogus, kuris išrinktas į Lietuvos Respublikos parlamentą. Tai jūs net ne milijonierius realybėje? Ne, aš nesu milijonierius“, – pasakoja K. Bartoševičius.

Bet naujokų milijonierių Seime bus – vienas jų – bene garsiausias pokerio žaidėjas Lietuvoje, kelias partijas jau keitęs Antanas Guoga. Jis deklaravęs turintis maždaug 17 milijonų eurų turto vertės.

Su gerokai kuklesne pinigine į Seimą pateko ir kitas žinomas asmuo  – vaikų psichiatras Linas Slušnys.

REKLAMA
REKLAMA

„Nu tai, žinot, aš esu vaikų psichiatras, tai šiaip tai su vaikais moku dirbt. Taip juokaudamas galiu pasakyt. Pažiūrėsiu, kaip sekasi šitoj vietoj“, – teigia Išrinktas Seimo narys Linas Slušnys.

Slušnys sako užsimanęs pokyčių – ilgą laiką kaip ekspertas komentavęs valdžios sprendimus, nusprendė situaciją keisti pats. Nebijo ir laukiančios kritikos.

„Ir dabar aš turiu tų žmonių, kurie mane keikia, tai aš visai dėl to nepergyvenu. Nusišnekėt, tai visada gali. Tai nerimo visada šitoje vietoje, jeigu tu galvosi, kad tu nenusišnekėsi, tai jau tada blogai kažkas su galva“, – kalbėjo L. Slušnys.

Slušnys, kaip ir daugelis šiuose rinkimuose, akcentuoja, kad jam svarbiausia sritis, kurioje nori darbuotis – švietimas. Lygiai taip pat, kaip ir į parlamentą išrinktam geografijos mokytojui iš Kėdainių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neretai ten būna vaikų darželis, tai manau toje vietoje aš galėsiu panaudot savo, kaip pedagogo kompetencijas ir tą darželį pavaldyt“, – sako Išrinktas Seimo narys Tomas Bičiūnas.

Mokytojui patekimą į parlamentą pakartino nustatytas koronavirusas. Tačiau jis jaučiasi gerai ir dėl to nevengia pajuokauti.

„Juokaudamas galiu pasakyti, kad abudu rezultatai yra teigiami, ir rinkimų rezultatai ir testas koronos“, – pasakoja T. Bičiūnas.

Bičiūnas tikisi, kad geografijos mokytojo patirtis, o taip pat ir Seimo senbuvių patarimai nepadės paklysti klaidžiuose parlamento koridoriuose. To reikės tikėtis ir dar vienam naujokui, į Seimą patekusiam su skambia pavarde – Mariui Matijošaičiui. Jis sako nemanantis, kad žmonės jį išrinko vien dėl pavardės.

REKLAMA

„Įtaką tai galėjo padaryti, bet šitaip stipriai nuspręsti antro turo rezultatų, manau, kad negalėji“, – teigia Išrinktas Seimo narys Marius Matijošaitis.

Į parlamentą po pertraukos sugrįžo ir etiketo bei protokolo žinovas Arminas Lydeka. Sako kolegoms parlamentarams sako patarimų negailėsiantis, bet etiketo nemokysiantis.

„Neatsisakysiu niekados ir paaiškinti ir padėt ir patart ir pakonsultuot, na bet per jėgą išrinktiems tautos atstovams primetinėt vienpusišką valią, kad taip yra gerai, taip yra blogai, aš nemanau, kad tai būtų vienpusiškai garbinga“, – kalbėjo Išrinktas Seimo narys Arminas Lydeka.

Vyriausioji rinkimų komisija sudarė statistinio naujos kadencijos Seimo nario portretą. Statistinis parlamentaras yra penkiasdešimtmetis Andrius, vedęs, su aukštuoju išsilavinimu ir turintis turto už maždaug 600 tūkstančių eurų. Statistinė parlamentarė yra 46-erių Laima, su aukštuoju ir turinti turto už kiek daugiau nei šimtą tūkstančių. Iš viso į parlamentą pateko 38 moterys.

REKLAMA

„Galima sakyti, kad tai yra rekordas ir anksčiau mes visai mažai moterų turėjom Seime, kiekvienais metais jų atsiranda vis daugiau“, – sako Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Į Seimą pateko kadaise jame dirbęs ir buvęs Biržų meras Valdemaras Valkiūnas, išgarsėjęs reikalavimu Švedijai, kad ši atiduotų Lietuvai patrankas, kurios švedų kariuomenės buvo paimtos ir išvežtos XVII-ame amžiuje, užėmus Biržų pilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų