REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šilutės rajone du jaučiai mirtinai subadė ir sutrypė juos maitinti atėjusį šeimininką. Kaimynai pasakoja, kad gyvulius 58-erių vyras augino nuo mažumės. Kodėl jaučiai taip pasielgė – visiems paslaptis.

Šilutės rajone du jaučiai mirtinai subadė ir sutrypė juos maitinti atėjusį šeimininką. Kaimynai pasakoja, kad gyvulius 58-erių vyras augino nuo mažumės. Kodėl jaučiai taip pasielgė – visiems paslaptis.

REKLAMA

Netoli Ventės rago esančioje pievoje jautis ramiai kasosi ragą. Šalia jo žolę rupšnoja dar vienas. Sunku būtų įtarti, jog mažiau nei prieš parą šie du jaučiai mirtinai subadė ir sutrypė juos maitinti atėjusį 58-nerių metų savo šeimininką. Vyrą rado jo kurčnebylys brolis, kuris rankų gestais pasikvietė kaimynus, o šie jau medikus bei trečiąjį šeimos brolį.

„Atvedė, parodė, tas sako, aš iš pradžių galvojau, kad ten gyvulys koks kritęs guli. Arčiau priėjau, sako, tada jau pamačiau, kad guli Rimas“, – sako žuvusiojo brolis Algimantas.

Pasak brolio, žuvusysis jaučius augino nuo pat mažumės. Anksčiau jie agresijos nerodė. Ir tai ne pirmi tokie gyvūnai, kuriuos jis turėjo. Tad su jaučiais vyras elgtis mokėjo, o ir alkoholio nevartojo.

REKLAMA
REKLAMA

„Paprasčiausiai jis atnešė į „bliūdą“ miltus, aš taip įsivaizduoju. Ir kaip, gyvuliai išsyk jau puola ant tų miltų. Jis gal vieną stumtelėjo. Ir taip išėjo, kad sudirbo, taip, kad jis. Negaliu aš, neįsivaizduoju“, – pasakoja Algimantas.

REKLAMA

Šturmų kaime, kuriame nelaimė ir įvyko, stovi vos keli namai. Visi kaimynai vienas kitą puikiai pažįsta, vieni kitiems padeda visais gyvenimo atvejais. Tad nelaimė bendruomenę ypač sukrėtė. Apie žuvusį vyrą kaimynai kalba neslėpdami ašarų.

„Labai geras. Tikrai geras buvo. Jau tikrai, tikrai iš širdies geras. Jau neatsisakydavo niekada nieko. Padėdavo, paprašydavai, padėdavo. Žinai, kai pas mus kaime – keli namukai. Jau neatsisakydavo, tikrai neatsisakydavo. Čia didelė tragedija“, – teigia Šturmų gyventoja Janina.

„Jis dar matomai šliaužė, dar jis buvo gyvas, nes jį rado už tvoros. Jau kur buvo aptvaras, buvo jis iššliaužęs. Niekas pagalbos nesuteikė“, – kalbėjo Šturmų gyventoja Teresė.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl jaučiai mirtinai subadė ir sutrypė vyrą visiems paslaptis. Žmonės kelia įvairias versijas.

„Na, sudėtinga būtų spręsti. Ar dėl gamtos poveikio, nes naktį buvo audra, gal gyvuliai kažkiek tai... Ar jis ten užtvarą elektrinį tvarkydamas, galbūt jie ten gavo elektros smūgį, ar kažkas tai buvę, kuo sunku patikėti, nes žmogus su patirtim“, – kalbėjo Kintų seniūnas Antanas Kližentis.

Atsakyti, kodėl jaučiai užpuolė žmogų negali ir veterinarai. Anot jų, šie gyvūnai iš prigimties yra pikti bei neramūs ir labai greit susierzina. Todėl jaučiams į nosis ir veria žiedus. Šių gyvūnų nosys labai jautrios, todėl žmonės juos valdo suėmę už šių žiedų. Vyrą subadę gyvūnai tokių neturi. Vis dėlto, nuo jaučių nukenčia net jų elgesį išmanantys veterinarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra buvę, kad imant kraują tyrimams bulius parsivertė ir vos laikytojai išgelbėjo. Ir koja sulaužyta buvo, ir ligoninėj gulėjau“, – sako veterinaras Virgilijus Jončas.

Na, o šių jaučių likimas nuspręstas. Juos papjaus. Ir ne vien dėl to, ką padarė. Jaučius žuvęs vyras augino mėsai ir kaip tik artimiausiomis savaitėmis juos planavo skersti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų