REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palendrių vienuolyne Kelmės rajone į dangų pakėlė 70 kvadratinių metrų – trijų kambarių buto dydžio meno kūrinį, kuriame pavaizduotas angelas. Angelo autoriai profesionalus dailininkas ir neįgali moksleivė.

Palendrių vienuolyne Kelmės rajone į dangų pakėlė 70 kvadratinių metrų – trijų kambarių buto dydžio meno kūrinį, kuriame pavaizduotas angelas. Angelo autoriai profesionalus dailininkas ir neįgali moksleivė.

REKLAMA

„Štai tokį angelo piešinį atspausdintą ant drobės kūrybiškumo ugdymo mokytojo Valdo Kančausko suburta komanda ruošiasi kelti nuostabioje vietoje prie Palendrių vienuolyno“, – sako kūrybiškumo ugdymo mokytojas Valdas Kančauskas.

Iš tikrųjų, jis yra padarytas tokia unikalia technika, kad vaikai piešia su kompiuteriu. Tai yra unikalu ne tik Lietuvoje, bet gal ir Europoje ar pasaulyje.

Šio meno kūrinio autoriai du – dailininkas-grafikas kelmiškis Andrius Seselskas ir Kelmės specialiosios mokyklos auklėtinė Evelina. Menininkas pradžioje nupiešė piešinį, o mergina angelą nuspalvino.

REKLAMA
REKLAMA

„Pradžioje buvo labai sunkiai, o paskui po biškį po biškį įpusėjo darbas. Su kompiuteriu piešiau. Taip, spalvinau. Su pelike“, –  pasakoja Angelo dailininkė Evelina.

REKLAMA

„Fainai, iš tikrųjų, mes pirmą kartą kai Martyno Mažvydo bibliotekoje iškabinome, tas dydis iš tikrųjų jisai užmuša. Gerąja to žodžio prasme ir aš galvoju, kad tad angelas tikrai palies ne vieną širdį“, – teigia dailininkas, grafikas Andrius Seselskas.

Tad atėjo laikas šį angelą pakelti arčiau debesų. Tai atlikti patikėta aitvarų meistrui, kuris taip pat naudoja specialią techniką. Piešinį į viršų kelia kitas aitvaras.

„Ta paklodė, neturi tokio didelio pasipriešinimo, nei pats aitvaras. Jei mes bandytume tikrąjį aitvarą pakelti, tai jis turėtų labai didelį pasipriešinimą, čia reiktų su traktoriumi tempti ir taip toliau. O čia mes galim gana lengvai. Ir jisai truputi veikia kaip aitvaras, pats kyla, šiek tiek“, – kalbėjo Tadas Surkys.

REKLAMA
REKLAMA

Didelio renginio organizatoriams surengti leista nebuvo, tad šį vaizdą stebi vos keletas žmonių. Angelo autorės bendramoksliai sužavėti. Aitvaro dydis 7 ant 10 metų, jo plotas kaip vidutinio trijų kambarių buto.

„Ką galiu pasakyti, angelai iš tikrųjų neturi kūno. Tai yra simboliška, kad turi sparnus. Bet tikrai gražus vaizdinys“, – sako vienuolis Tėvas Gregory.

„Svarbiausiai, kad menas turi jėgos. Čia man kaip dailininkui profesionalui yra pats fainiausiais momentas. Nes menas iš tikrųjų turi įtaką. Ar va šitokiu būdu. Paieškot reiktų formų. Nu va, žiūri, džiaugiesi. Yra super“, – pasakoja dailininkas – grafikas Andrius Seselskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kad kabo vienuolyne, gal toks labai prasmingas kilimas pats pirmasis. Būtent, kaip sakoma, angelų šventovėje, pakelti angelišką kūrinį“, – teigia kūrybiškumo ugdymo mokytojas Valdas Kančauskas.

Valdo planuose pasitelkiant profesionalius dailininkus ir vaikus su negalia nupiešti 10-12 tokių darbų ir juos vienu metu pakelti į dangų, taip surengiant unikalią parodą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų