REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirtina nelaimė Vilniuje – automobilis pervažiavo žmogų

papildyta 16.56 val.

Vilniuje lengvasis automobilis užvažiavo ant pėsčiojo – vaduojant jį iš po automobilio prireikė gelbėtojų. Pėsčiasis žuvo, aiškinamasi ar automobilis žmogų partrenkė ar pervažiavo jau gulintį.

Vilniuje lengvasis automobilis užvažiavo ant pėsčiojo – vaduojant jį iš po automobilio prireikė gelbėtojų. Pėsčiasis žuvo, aiškinamasi ar automobilis žmogų partrenkė ar pervažiavo jau gulintį.

REKLAMA

Šiurpi nelaimė Vilniaus centre įvyko ne taip seniai rekonstruotoje Naugarduko gatvėje. Saugaus eismo specialistų kritikuojamoje atnaujintoje gatvėje automobilis užvažiavo ant žmogaus. Pėsčiasis atsidūrė po mašina. Iš karto buvo atsiųsti gelbėtojai – jų komanda yra vos už poros šimtų metrų. Žaibiškai į nelaimės vietą atvažiavę gelbėtojai ištraukė pėsčiąjį – jis jau buvo nebegyvas. Žuvo maždaug 70-ies metų vyras. Liudininkas spėja, kad pėsčiasis gulėjo gatvėje:

„Nežinau. Matyt, kad gyvas buvo, bet be sąmonės – tai gali būti. Aš nemačiau, aš mačiau pati veiksmą, kad pervažiavo per jį. Gulėjo, nebuvo jokio. Jeigu būtų jis numušęs, tai nuo inercijos vis tiek kažką tai.“

REKLAMA
REKLAMA

Po ratais patekusiam  vyrui apie 71 metai. Žmonės abejoja, kad pėsčiasis buvo partrenktas:

„Todėl kad čia jokio greičio nebuvo.  Gal bloga pasidarė ar kas.“

Šoko ištiktas 81-ienų vairuotojas į kamerą apie avariją nepasakoja, tačiau jis pateikė tokią versiją, kad užvažiavo veikiausiai ant jau parkritusio žmogaus.

REKLAMA

Naugarduko gatvė yra naujoviškai rekonstruota: automobiliams statyti vietos yra arčiau gatvės vidurio, gatvėje paliktas tarpas stovėjimo vietų ir šaligatvio dviratininkams. Specialistai tokį gatvės pertvarkymą kritikuoja: nauja tvarka mažina saugumą, sunkiau pamatyti į gatvę įžengiančius žmones ir  įvažiuojančius automobilius. Labai gali būti, kad jei automobiliai būtų statomi įprastai, VW vairuotojas būtų pastebėjęs gatvėje žmogų.

Prie pat yra perėja, tačiau spėliojama, kad į gatvę pėsčiasis galėjo įžengti ne perėjoje. Avarijos aplinkybes dar aiškinasi policija, dar gali paaiškėti kitos aplinkybės: kad pėsčiasis ėjo perėją, kad įsukdamas iš Vytenio gatvės į Naugarduko gatvę vairuotojas nepamatė pėsčiojo, jį kliudė, parvertė ir pervažiavo. Automobilio priekis nėra apgadintas, tačiau dulkinas variklio dangtis išduoda, kad jį kažkas lietė. Galbūt  pėsčiasis visgi kliudė variklio dangtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų