REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors ginklai, karyba ir moterys dalies žmonių sąmonėje vis dar sunkiai suderinami dalykai, tokius mitus laužyti imasi vis daugiau moterų. Šaulės pasakoja, kaip bent kartą per mėnesį renkasi į apleistą sodybą, kad mestų iššūkį vyrams su šratasvydžio ginklais. 

Nors ginklai, karyba ir moterys dalies žmonių sąmonėje vis dar sunkiai suderinami dalykai, tokius mitus laužyti imasi vis daugiau moterų. Šaulės pasakoja, kaip bent kartą per mėnesį renkasi į apleistą sodybą, kad mestų iššūkį vyrams su šratasvydžio ginklais. 

REKLAMA

Pirmosios moterų šratasvydžio komandos „Black fox raven“, arba tiesiog Lapių merginos, renkasi į taktinę treniruotę. Vienoms tai vienas pirmųjų susidūrimų su ginklais, kitos šautuvus ir karybą pamėgusios jau anksčiau.

Merginų airsofto klubą įkūrusi Paulina sako, kad iš pradžių sulaukdavo skeptiško požiūrio iš vyrų, tačiau kuo toliau, tuo rečiau.

„Ai, čia moterys, čia gal nemoka, čia taip ir taip. Bet mes kai pradėjom žaist, panų vis daugėjo, aš atsiradau pirmoji, kuri žaidžiau, tokia labiausiai gal entuziastė, prikviečiau drauges ir mes kai pradėjom mokytis taktikos ir visa kita, tai vyrai suprato, kad ir mes galim. Tai mes dabar jaučiamės lygiavertės“, – sako klubo įkūrėja Paulina Danilaitytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Nėra skirtingų užsiėmimų ir nėra skirtingų pareigų tarp vyro ir moters. Viskas turėtų būt vienoda. Kodėl moterys negali pabandyti šaudyti, ar į karą eiti galų gale? Jeigu ji sugeba, jeigu ji nebijo. Kodėl nepabandžius?“, – pasakoja klubo naujokė Dovilė Stapušaitytė.

REKLAMA

Pasak merginų, lyginant su kitais panašiais laisvalaikio praleidimo būdais šratasvydis artimas karybai.

„Airsoftas yra labiau hobis ir gyvenimo būdas. Paintbolas galbūt yra pramoga. Būtent airosfte tu turi žinoti daug apie taktiką, apie bendrai judėjimus, apie komandinį darbą. Apie pačius ginklus turi suprasti ir visas taisykles žinoti. Tai tampa tiesiog gyvenimo dalis“,  – teigia klubo prezidentė Ugnė Gabrėnaitė.

Merginas taktikos ir strategijos mokantis Evaldas juokiasi, kad merginos su ginklais – didelis pavojus vyrams.

REKLAMA
REKLAMA

Labai didelis pavojus, nes vyrai kažkaip žiūri, saugumas gal daugiau, jos lekia, būna, daro. Šaut, šaut, šaut, šaut – daugiau nieko. Ypač kada susitinka vyrai ir moterys, nes vyrams moterų kažkodėl biškį gaila, o moterim vyrų – nė kiek“, – kalbėjo taktikos instruktorius Evaldas Paliukas.

Instruktorius sako, kad moterys labiau reaguoja į pastabas, vyrai dažnai jas praleidžia pro ausis. Merginos taip pat įžvelgia skirtumus tarp vyrų ir moterų šiame žaidime.

„Vyrai gal iš prigimties medžiotojai ir jiems tas staigumas, impulsyvumas galbūt būdingesnis. Moterys gal šiek tiek ramesnės, tai, manau, šaudyme šiek tiek gelbėja, taiklume ypač“, – sako klubo naujokė Dovilė Stapušaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O teigiamų emocijų žaidžiant karą netrūksta ir pirmą kartą paėmusioms ginklą ir klubo senbuvėms.

„Labai patiko šaudyti, patiko nugalėti, bėgti – viskas. Tiesiog emocijos liejosi“, – pasakoja klubo naujokė Gaivilė Dapšauskaitė.

„Tas laiko praleidimas, gamta, gera kompanija, visas problemas pamiršti. Ir čia ateini, jeigu būni piktas, nervuotas, ne nuotaikoj, tai tu viską iššaudai tas blogas emocijas. Mes labai gerai jaučiamės po to, kai išsišaudom jau, išsiliejam, nušaunam daug priešų. Tai mes tada vau – diena pakylėta būna“, – teigia P. Danilaitytė.

Žaidžiant su airsofo ginklais, kurie yra tikrų šaunamųjų ginklų pneumatinės ar elektropneumatinės kopijos, šaudoma plastikiniais rutuliukais. Silpnesnės galios ginklai, kuriuos naudoja merginos, nepalieka sužalojimų ant kūno, tačiau akinius dėvėti visada yra privaloma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų