REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trumpinamas barų ir restoranų darbo laikas ir dešimtūkstantinės baudos už saviizoliacijos pažeidimus. Taip Anglija ruošiasi jau po poros dienų įsigaliosiantiems naujiems koronaviruso suvaržymams. Tuo tarpu virusas ir toliau kausto pasaulį. Praėjusią savaitę COVID-19 nustatyta didžiausiam iki šiol žmonių skaičiui.

Trumpinamas barų ir restoranų darbo laikas ir dešimtūkstantinės baudos už saviizoliacijos pažeidimus. Taip Anglija ruošiasi jau po poros dienų įsigaliosiantiems naujiems koronaviruso suvaržymams. Tuo tarpu virusas ir toliau kausto pasaulį. Praėjusią savaitę COVID-19 nustatyta didžiausiam iki šiol žmonių skaičiui.

REKLAMA

Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje dėl koronaviruso milijonai žmonių yra ribojami įvairių suvaržymų, tačiau jiems teks susitaikyti su tuo, kad nuo šiol saugumo reikalavimai bus dar griežtesni.

Nors karantinas čia kol kas neskelbiamas, jau nuo ketvirtadienio barai, kavinės ir restoranai galės dirbti tik iki 22 val., o aptarnauti žmones bus leidžiama tik prie staliukų, žinoma, išdėsčius juos saugiu atstumu. Be to, žmonės primygtinai raginami dėvėti veido kaukes – jos privalomos parduotuvių, barų darbuotojams ir lankytojams, taksi vairuotojams. Pažeidus šį reikalavimą, gresia 200 svarų bauda.

„Noriu pabrėžti, kad tai jokiu būdu nėra grįžimas prie visuotinio karantino, koks buvo kovą. Mes neinicijuojame visuotinio nurodymo likti namuose. Mes užtikrinsime, kad mokyklos, koledžai ir universitetai veiks ir toliau, kadangi nėra nieko svarbiau nei švietimas, sveikata ir mūsų jaunimo gerovė. Mes užtikrinsime, kad saugumo reikalavimus atitinkantys verslai taip pat galės veikti“, – sako Jungtinės Karalystės premjeras Boris Johnson.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, visiems Anglijoje nuo šiol patariama dirbti iš namų. Tiems, kurie privalo izoliuotis, tačiau iš namų dirbti negali, valdžia žada vienkartines 500 svarų išmokas. Taip pat didėja baudos tiems, kurie privalomos saviizoliacijos nesilaikys.

REKLAMA

„Dauguma izoliuotis paprašytų žmonių tai daro, bet svarbu, kad niekas šios taisyklės nelaužytų. Dėl to siūlome teisiškai įpareigoti saviizoliuotis tuos, kurių testas teigiamas ar kurių po kontakto to reikalauja Nacionalinė sveikatos tarnyba. Už reikalavimų nepaisymą ir pakartotinius nusižengimus grės 10 tūkstančių svarų bauda“, – sako sveikatos ministras Matt Hancock.

Tačiau kai kurie žmonės įsitikinę, kad ir šios priemonės per švelnios:

„Barų uždarymas 22 val. nenuves mūsų pakankamai toli ir reikės daryti kažką daugiau, ypač matant, kaip aštriai kreivė šauna į viršų. Tai mažas žingsnis teisinga linkme, bet vėliau teks daryti daugiau.“

REKLAMA
REKLAMA

„Palauksime ir pamatysime, ar tie dalykai, kuriuos jie siūlo, veikia. Jei atvejų nemažės, turėsime imtis drastiškesnių priemonių.“

Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje koronavirusas kasdien nustatomas maždaug 6000-iams žmonių. Tai dukart didesnis skaičius nei praėjusią savaitę. Mokslininkai sako, kad jei virusas šalyje plis tokiu tempu, spalio viduryje kasdien užsikrėtusiųjų bus apie 50 tūkstančių, o tai lems sveikatos sistemos griūtį. Šiandien vėlai vakare dėl viruso grėsmės į tautą kreipsis premjeras Borisas Johnsonas, o štai Londono meras prašo vyriausybės nedelsti – suvaržymus įvesti ir sostinėje.

„Manome, kad turėtų atsirasti ribojimai žmonių skaičiui laidotuvių ir vestuvių ceremonijose. Taip pat turime rimtų problemų svetingumo paslaugų sektoriuje. Esame linkę trumpinti barų ir restoranų darbo laiką, kadangi dabar dėl neribojamos socializacijos virusas plinta sparčiau“, – pasakoja Londono meras Sadiq Khan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu koronaviruso epicentre jau antrą kartą atsidūrusiame Madride užfiksuota trečdalis visų Ispanijoje nustatytų naujų atvejų. Nors čia jau nuo vakar įsigaliojo griežti suvaržymai, padėtis ligoninėse nepavydėtina. Koronaviruso pacientai į jas plūsta, nors ligoninės jau ir taip perpildytos. Panaši situacija ir Prancūzijos mieste Marselyje, kuris atsidūrė antrosios koronaviruso bangos epicentre. Praėjusią savaitę į šią ligoninę paguldyta beveik 700 koronaviruso pacientų, tad vietų intensyviosios terapijos palatose taip pat nebėra.

„Mus vargina ne tai, kad turime gydyti pacientus, bet tai, kad antroji banga kyla dėl žmonių aplaidumo. Jie nesilaiko saugaus atstumo, o tai labai rimta. Taip pat jie nedėvi kaukių. Ir tai yra visiškai nepriimtina ir nepateisinama“, – teigia ligoninės vadovas David Fleyrat.

Koronavirusas niekur nesitraukia. Tai rodo ir naujausi duomenys. Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad praėjusią savaitę virusas nustatytas beveik 2 milijonams žmonių. Ir tai yra didžiausias skaičius nuo pasaulį apėmusios pandemijos pradžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų