REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šio šeštadienio TV3 eteryje – nauja laida apie profesinį mokymąsi „Būk profesionalas“, kurios pirmąja heroje tapo apie vizažistės kelią svajojanti 20-mete Agnė Bajoraitė. Tiesa, iš ko daugiau, jei ne savo srities profesionalų būtų galima geriausiai sužinoti šios srities užkulisius ir paslaptis?

Nuo šio šeštadienio TV3 eteryje – nauja laida apie profesinį mokymąsi „Būk profesionalas“, kurios pirmąja heroje tapo apie vizažistės kelią svajojanti 20-mete Agnė Bajoraitė. Tiesa, iš ko daugiau, jei ne savo srities profesionalų būtų galima geriausiai sužinoti šios srities užkulisius ir paslaptis?

REKLAMA

Agnė laidoje apsilankė pats dainininkę, vizažistę bei savo vardo grožio namų savininkę Oksaną Pikul-Jasaitienę, kuri ir pati prisiminė savo studijų laikus.

Laidos herojė Agnė neslėpė, jog apie pažintį su Oksana svajojo ilgai, tačiau niekuomet nebūtų pagalvojusi, kad tai tikrai gali išsipildyti. Vizažistė savo ruožtu pasidalijo keliomis vertingiausiomis savo paslaptimis, parodė, kaip nepriekaištingai dažyti lūpas bei pati prabilo apie profesinį mokymąsi.

„Aš manyčiau, kad kiekvienai profesijai reikalingas mokslas. Ir šiaip, kiekvienam žmogui reikėtų visgi studijuoti, mokintis ir susidėlioti visą medžiagą ir visas detales savo gyvenime, susivokti, ko jiems reikia, ir, galų gale, pastiprinti savo žinias ir įgūdžius vėliau savo darbe“, – mokintis jaunus žmones skatino Oksana.

REKLAMA
REKLAMA

Anot žinomos vizažistės, stereotipas, kad profesinis mokymasis yra skirtas ne tokiems gabiems mokiniams, yra pasenusios naujienos.

„Dabar profesinėse mokyklose studijuoja tikrai daugybė gerų ir gabių mokinių. Aš ir pati Vilniuje esu dėsčiusi profesinėje mokykloje ir galiu pasakyti, kad ten sutikau daugybę tikrai gerų meistrių, kurios dirba iki šiol ir su kurioms bendraujame. Tikrai nedrįsčiau nuvertinti. Svarbiausia yra žmogaus žingeidumas ir noras pažinti vienokią ar kitokią profesiją, į ja gilintis ir siekti savo užsibrėžtų tikslų. Tik didelis darbas ir noras padaro gerus rezultatus“, – įsitikinusi ji.

REKLAMA

Būtent dėl šios priežasties, jei ir jos bei Simo Jasaičio sūnus Dominykas užaugęs pareikštų, kad toliau mokslus tęs profesinėje mokykloje, O. Pikul-Jasaitienė niekuomet nesugalvotų tam paprieštarauti.

„Man svarbu, kad vaikas būtų sveikas ir laimingas. O kokią profesiją jis bepasirinks, tai yra jo kelias, jo pasirinkimas. Tik laimingas ir savimi patenkintas žmogus siekia gerų rezultatų. Per prievartą mielas nebūsi“, – atviravo ji.

Tiesa, kelias į studijas ne visuomet būna lengvas. Oksana tai žino kaip niekas puikiai, mat ir pačiai yra tekę vienus mokslus mesti ir imtis kitų.

REKLAMA
REKLAMA

„Lygiai taip pat ir aš, kuomet buvau studentė, jauna mergina, stojau studijuoti į tokią profesiją, kuri anuomet buvo labai populiari. Dariau taip, kaip visi. Po metų supratau, kad ne, negaliu. Tiesiog paprastuoju būdu ėmiau ir mečiau, ir mamai sukėliau didžiulį šoką. Bet nepaisant to, vėliau pasirinkau visai kitas studijas ir savo mėgiamą profesiją – vizažą“, – sakė žinoma moteris.

„Būk profesionalas“ – tai laida apie profesinį mokymąsi. Laida atskleis, kad profesinėse mokyklose galima mokytis ne tik techninių, bet ir kūrybinių profesijų, kad baigus mokslus, galima dirbti ne tik samdomu darbuotoju, bet ir puikiai kurti savo verslą. Apie savo pasirinktą kelią ir tai, kaip sekasi realizuoti įgytą profesiją, pasakos laidos herojai: floristai, automechanikai, siuvėjai, kosmetikai. Laidos vedėjai – Elena Jančiukaitė ir Mindaugas Rainys.

Visą ištrauką iš laidos su O. Pikul-Jasaitiene pamatysite peržiūrėję vaizdo įrašą straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų