REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paprašyta įvardinti šiandien pavojingiausius židinius, NVSC gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė konstatavo, kad didžiausias dėmesys šiandien skiriamas naujiems susirgimams ugdymo įstaigose. 

Paprašyta įvardinti šiandien pavojingiausius židinius, NVSC gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė konstatavo, kad didžiausias dėmesys šiandien skiriamas naujiems susirgimams ugdymo įstaigose. 

REKLAMA

„Kaip matome, iš šeimų židinių formavimasis persikėlė į įstaigas, taip pat – ir į ugdymo įstaigas. 

Kiekvieną dieną yra registruojama po keletą vaikų amžiaus susirgimų, t. y. vaikai iki 18 metų. Iki šiuos dienos koronavirusu sirgo 101 vaikas. Tai, dabar, manau, šie židiniai yra patys aktualiausi, juo labiau yra pati mokslo metų pradžia“, – spaudos konferencijos metu sakė ji.

Epidemiologė pabrėžė, kad dabar didžiausias specialistų dėmesys šiems židiniams ir skirtas.

Kontaktų bus daug

„Jie kontaktine prasme bus gausūs, kalbant apie paskutinį židinį, kur Raseiniuose susirgo penktokas, šiuo metu yra 32 asmenys, kurie laikomi aukštos rizikos kontaktais, 26 iš jų –moksleiviai, mokytojas ir 5 šeimos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi šis asmuo lankėsi dar ir menų mokykloje, tai kontaktinių asmenų skaičius didės, asmenims bus taikoma saviizoliacija, tyrimai ir visos kitos priemonės. Tai aktualiausi ir galimai gali būti gausiausi židiniai yra tie, kurie gali ir vėliau atsirasti ugdymo įstaigose“, – sakė D. Razmuvienė.

REKLAMA

Paprašyta pakomentuoti situaciją, kai tėvai dabar plūsta į gydymo įstaigas ir prašo medikų parašyti vaikams rekomendacijas, kad jie galėtų mokytis nuotoliniu būdu, D. Razmuvienė priminė kad yra tam tikras algoritmas, kam priklauso toks mokymas.

„Taip, tėvai šiuo metu yra išsigandę, yra tekę iš ugdymo įstaigų girdėti, kad tiesiog renkami sąrašai tėvų, kurie nori kad jų vaikai mokytųsi nuotoliniu būdu. Tačiau tam turi būti priežastis. Niekas nekalbėjo, kad ugdymo įstaigose nebus židinių, bet nepamirškime, kad kiekvienais metais yra gripo, peršalimo ligų sezonas, kada lygiai taip pat buvo skelbiamos epidemijos, sirgo vaikai ir ta patirtis jau buvo“, – kalbėjo ji. 

REKLAMA
REKLAMA

Užsikrėtė du moksleiviai 

Kaip buvo pranešta anksčiau, užsikrėtė du moksleiviai Klaipėdos ir Raseinių ugdymo įstaigose.

Kaip sakė D. Razmuvienė, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos mokinys mokymo procese nedalyvavo, buvo izoliacijoje nuo rugpjūčio 31 d. dėl užsikrėtusio šeimos nario.

„Tačiau jo užsikrėtimo priežastis yra buvimas konservatorijos suorganizuotoje stovykloje rugpjūčio 18–27 dienomis. Ten tas susirgęs asmuo lankėsi ir dabartiniu metu yra 30 asmenų, kurie yra turėję sąlytį su šiuo sergančiu asmeniu. Stovykloje iš viso buvo 78 vaikai, gyvenantys įvairiuose Lietuvos regionuose“, – kalbėjo gydytoja.

Kitas asmuo – koronavirusas nustatytas Raseinių Šaltinio progimnazijos penktokei, dėl šio atvejo, kaip informavo D. Razmuvienė, situacija dar aiškinamasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Be jau minėtų 32 kontaktą turėjusių asmenų, asmuo rugsėjo pirmąją lankėsi ne tik savo ugdymo įstaigoje, bet ir meno mokykloje, tai specialistai dirba ir renka duomenis. Mokinio užsikrėtimo galimybė siejama su šeimos švente“, – sakė ji.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijaus Verygos teigimu, kiekviena ugdymo įstaiga vertinama atskirai ir juodasis scenarijus, jei ugdymo įstaiga nesilaikė rekomendacijų, neatskyrė srautų, nedarė nieko, kad sudarytų sąlygas užkardyti viruso plitimą, jei visi su visais pabendravo, būtų toks, kad visiems tektų izoliuotis.

  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų