REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 36 koronavirusino (COVID-19) atvejai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 36 koronavirusino (COVID-19) atvejai.

REKLAMA

14 iš jų užregistruota Vilniaus, 8 Kauno, 6 Šiaulių, 4 Utenos, 2 Tauragės ir po 1 – Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse.

Židiniai plečiasi

Šiaulių apskrityje per praėjusią parą patvirtinti 5 nauji koronaviruso atvejai, kurie siejami su protrūkiu vienoje siuvimo įmonėje. Pirmasis susirgimas šioje įmonėje buvo užfiksuotas rugsėjo 2 d. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami jau 7 susirgimai, įskaitant patvirtintus praėjusią parą.

1 atvejis, vakar nustatytas Tauragės apskrityje, yra susijęs su protrūkiu viename iš kariuomenės dalinių. Iš viso su šiuo židiniu siejami 33 susirgimai, įskaitant patvirtintą praėjusią parą.

3 atvejai per vakarykštę parą patvirtinti Vilniaus apskrityje siejami su įmone, dalyvaujančia Vilniaus kogeneracinės jėgainės (VKJ) statybos projekte. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 14 susirgimų, įskaitant patvirtintus per praėjusią parą.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 2 atvejai, patvirtinti Vilniaus apskrityje, siejami su protrūkiu Vilniaus oro uosto (VNO) pasienio užkardoje. Susirgę asmenys koronavirusui būdingų simptomų nejaučia. Iš viso su šiuo židiniu siejami 6 atvejai.

REKLAMA

Taip pat dar 1 atvejis Vilniaus apskrityje siejamas su choru „Draugiški projektai“.

3 atvejai Utenos apskrityje siejami su jau žinomu šeiminiu protrūkiu Molėtų r.

2 atvejai Kauno apskrityje siejami su krikštynų švente Raseinių r., iš viso su šiuo židiniu susiję 5 atvejai, įskaitant patvirtintus per vakarykštę parą.

Epidemiologams nepavyko nustatyti užsikrėtimo grandinės

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė asmenys – 7 Vilniaus, 4 Kauno, po 1 Klaipėdos, Utenos ir Marijampolės apskrityse.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 3040 koronaviruso atvejų, tebeserga 989 asmenys, 1952 – pasveiko.

NVSC specialistai ragina žmones ir toliau laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų