REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien laidoje „Prieš srovę“ pirmą kartą atvirai prabilo velionio Raimondo Karpavičiaus sūnus. Išskirtinio interviu metu, Rokas Karpis, papasakojo apie rezonansinę tėvo mirties ir testamento istoriją. 

Šiandien laidoje „Prieš srovę“ pirmą kartą atvirai prabilo velionio Raimondo Karpavičiaus sūnus. Išskirtinio interviu metu, Rokas Karpis, papasakojo apie rezonansinę tėvo mirties ir testamento istoriją. 

REKLAMA

Žinomą vyrą kalbino laidos vedėja Audrė Kudabienė, kuriai prieš kameras sutiko papasakoti apie daug klausimų keliančią antrą tėvo santuoką, staigią mirtį ir testamentą.

Jau pusantrų metų tarp Audronės Karpavičienės ir antrosios Raimondo Karpavičiaus žmonos Aistės sklando paslaptis. 

Kiek anksčiau A. Karpavičienė neslėpė ašarų ir tikino, kad iš jos buvo pavogtas gyvenimas.

„Su juo gyvenau 40 metų. Tai pavogtas gyvenimas. Ji pavogė iš manęs mano vyrą ir mano gyvenimą“, – su ašaromis akyse sakė buvusi velionio žmona.

Multimilijonierius A. Karpavičius gyvenimą paliko mįslingai. Žinomas vyras valdė šimtamilijoninį turtą, tačiau nevyko gydytis į užsienį. Daug klausimų kelia ir tai, jog jis visą gyvenimą mylėjo savo vienturtį sūnų Roką, tačiau mirties patale, neva, nenorėjo net jo matyti. Negana to, tuo metu sugebėjo vesti jauną bei nepaprastai gražią merginą Aistę. 

REKLAMA
REKLAMA

Ši istorija turi daug neatsakytų klausimų, kadangi multimilijonierius savo turtus paliko ne pirmajai žmonai ar sūnui, ar anūkams, o žavingai žmonai Aistei Karpavičienei.

REKLAMA

Laidoje A. Kudabienė paprašė priminti, dėl kokio turto vyksta R. Karpavičiaus byla. Multimilijonieriaus sūnus Rokas tikino, kad jam svarbus yra ne tik turtas.

„Pirmiausiai tai ne tik turto dalijimasis man yra svarbu. Svarbu yra ir moralinė pusė, nes buvo pagrobtas mano tėtis. Švelniai kalbant – numarintas. Neturėjau aš net progos atsisveikinti nei anūkai neturėjo progos atsisveikinti, nei žmona neturėjo progos atsisveikinti, nei kiti artimieji. Turtas irgi yra nemažas, bet tai yra antroje vietoje“, – pabrėžė R. Karpis.

A. Kudabienė laidos metu teigė, kad byla yra iškelta visai ne dėl mirties priežasties. Vyras pritarė jai ir atsakė, jog ji yra iškelta dėl neadekvatumo. Buvo iškeltas klausimas, ar jo tėtis buvo adekvatus, kuomet pasirašė testamentą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu vyksta teisminiai, procesiniai dalykai. Viskas teismams yra pateikta. Tikrai nebuvo taip, kaip sako kita pusė. Sakė, kad jis buvo sveikas, vaikščiojo 9 kilometrus ir ėjo į sveikimo pusę. Tik tiek galiu atsakyti šiuo momentu. Buvo visiškai atvirkščiai“, –  laidoje „Prieš srovę“ sakė pašnekovas.

Rokas šiuo metu gyvena Tenerifėje ir valdo didelius turtus. Tiesa, anksčiau jis buvo nuteistas dėl narkotikų gabenimo, pinigų plovimą Naujoje Zelandijoje. Ten už grotų praleido 5 metus.

Pats Rokas tikina, kad neturi ko slėpti. Už padarytus nusikaltimus atsėdėjo kalėjime, o Aistė pagrobė jo tėvą ir bausmės dar vis nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos vedėjai buvo smalsu sužinoti, kodėl narkotikų gabenimas atsirado Roko gyvenime.

„Paprastai. Dėl pinigų“, – trumpai ir aiškiai pasakė jis.

A. Kudabienė pasiteiravo ir apie antraštes, kurios susijusios su Naująja Zelandija, kalėjimą, baudas. 

„Naujojoje Zelandijoje buvau nuteistas 11-kai metų ir 3-ims mėnesius. Patikslinsiu tiksliai, nes dažniausiai visi papasakoja taip, kaip jiems atrodo. Atlikau bausmę 5 metus. Grįžau namo“, – sakė jis.

„Buvau nuteistas už narkotikų kontrabandą ir pinigų plovimą“, –  apie bausmę sakė Rokas.

A. Kudabienė grįžo prie testamento klausimo. Ji pacitavo jį, kuriame buvo parašyta, kad atima paveldėjimo teisę iš Roko Karpio.

REKLAMA

„Tikrai taip. Tik klausimas, kas taip padarė: ar mano tėvas, ar kiti suinteresuoti asmenys“, – kalbėjo multimilijonieriaus sūnus.

Anot jo, tai galėjo padaryti kiti suinteresuoti asmenys.

„Tai yra mano nuomonė. Tiktai mano nuomonė. Kitai pusei buvau pranešęs, kad jie vienais ar kitais kanalais duotų man pasikalbėti su mano tėvu. Tegul mano tėvas man į akis pasako tiesiai šviesiai, kokia yra jo valia. O aš tą valią gerbsiu. To neįvyko. Niekada. Tėvas nei karto nei man, nei mano mamai savo valios neišreiškė. Tiksliau, jam neleista buvo su mumis kalbėti ir jis savo valios neišreiškė. Mano tėvas buvo pakankamai tvirtas žmogus ir būdamas sveikame prote būtų sugebėjęs savo sūnui pasakyti, koks yra jo sprendimas, kokia yra jo valia ir kokį testamentą jis palieka“, – kalbėjo sūnus apie daug įtarimų sukėlusį tėvo testamentą. 

REKLAMA

Pašnekovas nemano, kad kalėjimas galėjo pakenkti judviejų santykiams. Vos tik išėjęs iš kalėjimo jis sulaukė tėvo palaikymo. Būtent jis jam padėjo susirasti darbą. Jis neslėpė, kad tėvas nebuvo patenkintas dėl jo atliktų veiksmų.

„Tai yra normalu. Bet kuris tėvas dėl to pyktų. Jeigu mano sūnus taip pasielgtų, aš irgi pykčiau. Bet aš tikrai neatsisakyčiau sūnaus. Gali palikti testamentą kam nori. Tačiau tai nereiškia, kad nesugebėčiau paspausti sūnui rankos, nesisveikinčiau ir išeičiau taip, kaip jis išėjo“, – savo poziciją išreiškė žinomas vyras.

Rokas pasakojo, kad jį sulaikė Latvijoje, todėl ten buvo sulaikytas 10 mėnesių. Po to jį perkėlė į Naują Zelandiją. Būtent Latvijoje jį dažnai lankydavo tėvas, kuris drauge atveždavo jo žmoną, mamą. Anot jo, jis tikrai pyko, tačiau jokiu būdu jo neatsižadėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raimondas Karpapvičius taip pat buvo teistas ir 5 metus praleido kalėjime. Tuomet juo rūpinosi Rokas, kuris drauge su mama veždavo vaišių. Nors R. Karpiui buvo tik 2 metai, tačiau jis šiuos įvykius puikiai prisimena.

Prieš dvejus metus Raimondas Karpavičius atsisveikino su žmona ir išvažiavo į ligoninę gydytis. Tuo metu nei jo pirmoji žmona Audronė, nei sūnus Rokas net neįtarė, kad gyvo Raimondo nebepamatys, kad tėvas smarkiai sirgdamas netikėtai ves daug jaunesnę moterį Aistę, kuriai ir savo broliui Raimondas testamentu užrašė visą turtą, lyg pamiršdamas apie vienturtį sūnų, anūkus, pirmąją žmoną.

„Jie slėpė mano tėvą nuo manęs, nes jiems reikėjo įgyvendinti jų planą. Jie negalėjo parodyti mano tėvo tikros sveikatos būklės. Jie negalėjo parodyti daug dalykų, nes jie teigė, kad jis sveiksta, vaikšto 9 kilometrus ir t.t. Šiai dienai žinau, kad buvo viskas atvirkščiai“, – sakė vyras.

REKLAMA

„Jai mano tėvas buvo tik projektas. Brolis – kita kalba. Dėl brolio elgesio man yra labai skaudu. Aš nelabai suprantu jo elgesio. Todėl, kad taip broliai nesielgia“, – pridūrė Rokas.

Roko tėvo brolis tikino, kad jeigu Raimondui kas nutiks ar numirs – paskambins. Tačiau jis negavo net žinutės. Apie tėvo mirtį jis sužinojo iš kitų šaltinių. Tiesa, jį nustebino ir tai, jog atvykęs į laidotuves, jis išvydo projektorių, kuriame rodė atsiminus iš Raimondo gyvenimo. Atsiminimai buvo sukurti iš paskutinių 4 jo gyvenimo mėnesių. Juose nebuvo nei pirmosios žmonos, nei Roko, nei Raimondo anūkų. 

Daug klausimų sukėlė ir tai, jog jo palaikai buvo labai greitai kremuoti. Neleido net pamatyti tėvo kūno. 

REKLAMA

„Pirmiausia, kad mano tėvas niekada nenorėjo būti kremuotas. Taip. Jis norėjo, kad būtų palaidotas Nidoje. Šis faktas atitinka. Kremuotas jis niekada nenorėjo būti“, – pabrėžė pašnekovas.

Ši istorija kelia daug klausimų ne tik dėl vedybų su jaunesne Aiste, tačiau ir dėl to, jog po 3 dienų jis buvo atvežtas į Kauno klinikas. Jį kamavo sveikatos problemos. Pagal ekspertus, Raimondas buvo atvežtas su pragula, kuri buvo jau 2 savaites. Anot medicinos, žmogus, kuris turi 2 savaites pragulą, turėtų gulėti patale ir nejudėti. Klausimas: kaip galėjo įvykti vestuves bei kur jos galėjo būti?

„Šis klausimas yra labai įdomus. Kaip tos vestuvės įvyko? Kodėl pas žmogų, kuris gali suteikti sau paslaugas ar nusisamdyti slaugias – pragulos“, – klausimus kėlė Rokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Roko, tėvas turėjo tiek pinigų, kad galėjo pasirūpinti savo sveikata ir išvengti šių sveikatos problemų: „Jis galėjo važiuoti į užsienį gydytis.  Viskas jam buvo surasta. Jis buvo patvirtinęs ponui Žaliūnui (aut. past. Kauno klinikų vadovui), kad važiuos į Amsterdamą. Jis tai buvo patvirtinęs 2 kartus. Jis ten nevažiavo. Jeigu mano tėvas duodavo atsakymą „taip“, vadinasi, kad būdavo „taip“. Kita dalykas yra, kokia priežastis buvo nevažiuoti? Kas bus blogiau? Amsterdamas pakliūna į dešimtuką tarp geriausių specialistų.“

Tiesa, kodėl jis nusprendė nevykti gydytis į užsienį – paslaptis. Anot pašnekovo, jis to neatsakė net Kauno klinikų gydytojui. 

Mįslinga istorija su daug neatsakytų klausimų – laidoje „Prieš srovę“ 19.30 val. per TV3!

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų