REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Berlyne, Londone ir Paryžiuje dešimtys tūkstančių žmonių būrėsi į „antikoronos“ demonstracijas. Tuo metu Baltarusijoje jau 20 dieną tęsiasi protestai prieš diktatorių Lukašenką. Tiesa, šiandien didžiausią akciją iki šiol surengė šalies moterys.

Šeštadienį Berlyne, Londone ir Paryžiuje dešimtys tūkstančių žmonių būrėsi į „antikoronos“ demonstracijas. Tuo metu Baltarusijoje jau 20 dieną tęsiasi protestai prieš diktatorių Lukašenką. Tiesa, šiandien didžiausią akciją iki šiol surengė šalies moterys.

REKLAMA

Berlyne į demonstraciją išėjo net 18 tūkstančių žmonių, tik jie protestuoja ne prieš valdžią, o prieš jų gyvenimą kaustančius suvaržymus, įvestus dėl koronaviruso. Nors Vokietijoje fiksuojama daugiausia viruso atvejų nuo balandžio, šiems žmonėms tai nė motais. Saugaus atstumo jie nesilaiko ir kaukių nedėvi.

Čia plūsta didelės policijos pajėgos, tačiau raginimo išsiskirstyti protestuotojai neklauso – leidimą, iškovotą įtemptoje teisinėje kovoje, masinei akcijai jie turi. Demonstracijos išvakarėse Berlyno administracinis teismas stojo į protestuotojų pusę ir pareiškė, kad nėra jokių požymių, jog organizatoriai „tyčia ignoruos“ reikalavimus laikytis atstumo ir sukels pavojų visuomenės sveikatai. Akivaizdu, teismo atstovai klydo.

REKLAMA
REKLAMA

Tūkstantinės „antikoronos“ demonstracijos šiandien vyko ir Paryžiuje bei Londone

Į Minsko gatves išėjo moterys

Minskas nesnaudžia ir šiandien. Ir nors tai moterų protesto akcija prieš pareigūnų brutalumą, matyti, kad prie jos prisijungė ir vyrai.

REKLAMA

Tūkstančiai žmonių plūsta į Minsko gatves, kur jau beveik tris savaites iš eilės liejamas pyktis ant diktatoriaus ir jo valdomose jėgos struktūrose tarnaujančių milicininkų ir OMON pareigūnų. Jų, beje, Baltarusijos sostinėje ir šiandien netrūksta, tik kelti rankos prieš gėlėmis nešinas moteris jie nedrįsta.

Beje, šio moterų protesto pažiba – 73-ejų Nina Bahinskaja, kuri išgarsėjo, kai per vieną protestą nepabūgo OMON pareigūno pareikalauti grąžinti jai atimtą istorinę, protestų simboliu tapusią vėliavą.

„Šiandien Baltarusija ypatingai nuostabi. Į Minsko gatves išėjo moterys. Kaip jos save vadina – taiki, moteriška jėga. Visai greitai Minsko centriniame prospekte prasidės didelis moterų solidarumo maršas. Tokiu būdu baltarusės palaiko savo vyrus, brolius, tėvus ir sūnus. Jos solidarizuojasi su jais ir jiems padeda protestuoti ir išsakyti savo nuomonę prieš valdžią ir nesąžiningumą”, – kalbėjo žurnalistas Denisas Dudinskis. 

REKLAMA
REKLAMA

Neramumai Rusijoje

Nepasitenkinimas valdžia, tiksliau, prezidentu Vladimiru Putinu drebina ir kaimyninę Rusiją. Tolimuosiuose Rytuose, Chabarovsko mieste tūkstančiai žmonių jau aštuntą savaitgalį iš eilės išeina į gatves.

Liepos pradžioje nepasitenkinimas kilo, kad Kremliaus siųsti pareigūnai sulaikė populiarų vietos gubernatorių Sergejų Furgalą. Populiarus politikas iki šiol sulaikytas. Jis kaltinamas prieš 15 metų užsakęs nužudyti kelis verslininkus. Gubernatorius kaltinimus neigia, o jo rėmėjai įsitikinę, kad postą S. Furgalas postą prarado, nes laimėjęs rinkimus iš regiono išstūmė V. Putino partijos „Vieningoji Rusija“ kandidatą.

Tačiau šiandien Chabarovsko gyventojai ne tik už S. Furgalą, bet ir už opozicijos lyderį Aleksejų Navalną, kuris po apnuodijimo vis dar kovoja dėl savo gyvybės. Protestuotojai ragina V. Putiną paragauti tokios arbatėlės, kokia buvo apnuodytas A. Navalnas..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų