REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vengrijos mieste Debrecene startuos prestižiškiausios pasaulyje FIBA 3X3 „Masters“ pasaulio turo varžybų kovos. Pirmajame etape startuos net dvi komandos iš Lietuvos: šeštoje vietoje Pasauliniame 3X3 komandų reitinge esanti Šakių „Vytis-Gulbelė” ekipa ir vardinį kvietimą šią vasarą Palangoje vykusiame „Hoptrans 3x3“ turnyre laimėjusi Utenos „Juventus-Uniclub“.

Šeštadienį Vengrijos mieste Debrecene startuos prestižiškiausios pasaulyje FIBA 3X3 „Masters“ pasaulio turo varžybų kovos. Pirmajame etape startuos net dvi komandos iš Lietuvos: šeštoje vietoje Pasauliniame 3X3 komandų reitinge esanti Šakių „Vytis-Gulbelė” ekipa ir vardinį kvietimą šią vasarą Palangoje vykusiame „Hoptrans 3x3“ turnyre laimėjusi Utenos „Juventus-Uniclub“.

REKLAMA

Vienas Šakių ekipos lyderių Aurelijus Pukelis neslepia, kad milžiniško populiarumo Lietuvoje ir visame pasaulyje sulaukęs „Hoptrans 3x3“ turnyras padėjo jų komandai tinkamai pasiruošti svarbiausioms šio sezono kovoms, o pagrindinis jo komandos tikslas nesikeičia jau ne vienerius metus – siekis užsitikrinti vietą Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Varžybų sistema lėmė, kad Debrecene dvi Lietuvos komandos susidurs jau pirmajame varžybų etape, tad krepšinio žiūrovų laukia dar viena bekompromisė išskirtinio grožio šių dviejų ekipų dvikova šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Visą liepą su jais Palangoje „mušėmės“ ir sunku pasakyti, kas laimės. Žaisti jie tikrai moka ir tikrai nėra taip, kaip dabar rodo reitingas, kad jie šiame turnyre yra paskutiniai dvylikti. Mano manymu, jie tikrai nėra paskutiniai ir čia yra silpnesnių komandų”, – pastebi 205 cm. Šakių ekipos aukštaūgis.

REKLAMA

Portalas tv3.lt pakalbino šiuo metu aukščiausiai 3x3 krepšinyje skirstomą žaidėją iš Lietuvos, kuris šiuo metu rikiuojasi 14 pasaulinio reitingo vietoje.

Aurelijau, kuo svarbus jums šis turnyras? Kokią reikšmę jam teikia Šakių ekipa ir koks pasirodymas būtų tenkinantis?

Tai yra sugrįžimas po visų pandemijų į 3x3 krepšinio aukščiausią lygį. Nesumenkinant visų Lietuvos čempionatų vistiek galima pasakyti, kad čia yra kitas lygis, kuriame norėtume būti dar ilgą laiką.

Geriausia tenkinanti vieta būtų pirma (juokiasi – red. pastaba). Bet šiuo metu labai sunku vertinti visų galimybes, nes nei su viena komanda šiemet dar nežaidėme, išskyrus uteniškiais. Nematėme, kaip kiti atrodo, kokia yra jų sportinė formą. Čia turėsime tris turnyrus. Manau, kad pirmasis bus kaip apsižiūrėjimas, įsivertinsime, kokiame lygyje visi yra. Bet lengvų kovų  nesitikime, čia atvažiuoja tik aukščiausio meistriškumo žaidėjai iš įvairių šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip šiam turnyrui padėjo pasiruošti Palangoje vyksusios „Hoptrans 3x3“ kovos ir kaip vertinate savo ekipos sportinę formą šiuo metu?

Šis turnyras vaidino didelį vaidmenį visos vasaros metu, mes jam daug ruošėmės ir ten likome antri. Daug kas minėjo, kad LKL komandos šiam turnyrui nelabai ruošiasi ir manau, kad tai buvo labiau žurnalistų pasakymas, nes tikrai visos komandos buvo labai gerai pasiruošusios, turnyras buvo aukšto lygio, o mums asmeniškai tai buvo kaip ir pasiruošimas Vengrijos turnyrui.

Išskirtinio grožio kovą „Hoptrans 3x3“ finale žiūrėkite:

Šiame turnyre dalyvaus ir kita komanda iš Lietuvos „Juventus-Uniclub“. Kaip vertini jų šansus ir galimybes šiame turnyre, nes tai vis dar nauja komanda 3x3 krepšinyje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie 3x3 krepšinį tikrai moka žaisti, gal priima šiek tiek kitokius sprendimus, šiek tiek protingesnius, nes vistiek tai yra LKL krepšininkai. Dėl šansų sunku pasakyti, nes vėl nežinome kaip atrodys kitos komandos. Mūsų grupėje bus amerikiečiai „Harlem“ komanda ir neaišku, kokios sportinės formos jie yra. Jei iš grupės išeis abi komandos iš Lietuvos, o amerikiečiai neišeis, tai manau bus didelė visos Lietuvos pergalė.

Daug kalbama, kad 3x3 krepšinyje labai svarbus individualus krepšininkų meistriškumas, bet „Hoptrans 3x3“ kovos parodė, kad neužtenka turėti vien pirmo ryškumo žvaigždę, tokią kokia Lietuvos krepšinyje yra Jonas Mačiulis. Kiek jūsų komanda skiria laiko būtent individualaus meistriškumo tobulinimui ir kiek laiko skiria komandinių veiksmų šlifavimui?

REKLAMA

Mano nuomone, nesame komanda, kurioje yra išskirtinai stiprūs individualiai žaidėjai, kurie žaisdami vienas prieš vieną gali nulemti komandos pergalę. Pas mus vyrauja komandinis žaidimas, kuriame kamuolys daug vaikšto. Nežaidžiame 1x1 ant tritaškio ir neatliekame kažkokių metimų po driblingo. Nesu ir aš toks individualiai stiprus, kad su nugara visus apžaisčiau, todėl mums svarbiausias yra komandinis žaidimas. Treniruotėse nėra taip, kad ateina treneris ir dirba su vienu žaidėju.

Patenki į geriausių pasaulio žaidėjų 15-uką (šiuo metu 14 pozicija FIBA reitine). Ar tokiuose turnyruose jauti išskirtinį tau rodomą žiniasklaidos, gerbėjų dėmesį?

REKLAMA

Nežinau, galbūt kokie pirmi penki šio reitingo žaidėjai ir gauna daugiau to dėmesio. Nepasakyčiau, kad aikštelėje prieš mane labiau dengiasi nei prieš kitus, taip nesijaučia, nes 3X3 krepšinyje tu negali išskirti vieno žaidėjo, turi visus dengti aktyviai. Bet kas gali įmesti ar įkirsti į baudos aikštelę ir padaryti daug žalos. Nesijaučiu kažkuo išskirtinis.

Turnyre susitiksite su Niujorko komanda, kuri turi geriausia šiuo metu pasaulyje 3X3 žaidėją Dominique’ą Jones’ą. Ką gali pasakyti apie šį krepšininką ir ar esate prieš jį paruošę kažkokį gynybinį planą?

Esame su jais žaidę jau gal kokius keturis kartus. Du kartus pavyko jiems laimėti ir du kartus mums. O tas Jonesas tai mažiukas ir meta tai ohoho. Jam nesvarbu ranka iškelta ar ne, bet kada po driblingo gali išmesti metimą. Jis mažai veržiasi ir gynyboje jam labai sunku. Mes turime prieš jį taktiką, kuri vieną kartą pasiteisino, tai žiūrėsime ar pavyks šis planas čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šakių komandos pasirodymą trečiajame FIBA 3X3 „Masters“ finale žiūrėkite:

Ar pradėdamas kultivuoti 3x3 tikėjai, kad vieną dieną Lietuvoje jis sulauks tokio dėmesio ir populiarumo ir taps bene svarbiausiu vasaros krepšinio įvykiu šalyje?

Pirmasis mūsų 3X3 turnyras, buvo žiemos turnyras, kuris vyko Garliavoje kiekvieną mėnesį. Tai mes tiesiog kas galėjome, sukūrėme Šakių „Vyčio“ komandą, tiesiog surinkome kapelą ir važiuodavome į juos. Laimėjome kažkada turą ir už tai gavome „Sportland“ 500 eurų čekį, kas tada atrodė visai neblogai. Tiesiog buvo žaidimas savo malonumui, o paskui kaip paaiškėjo, tapome Lietuvos rinktine ir išvažiavome į Pasaulio čempionatą, vėliau sekė Europos žaidynės. Tada po tų čempionatų mes jau galbūt pajautėme, kad jei parveži medalį Lietuvai, tai tu jau prisidedi prie to bendro viso Lietuvos krepšinio garsinimo.

REKLAMA

Kaip pats įsivaizduoji savo kaip krepšininko ateitį? Ar pavyksta suderinti dalyvavimą 3x3 turnyruose ir žaidimą už profesionalų krepšinio klubą?

Nesirinksiu, ar eisiu žaisti 3X3 ar eiti žaisti 5X5. Manau, jei tu žaidi 5X5, tai tu turi atsiduoti maksimaliai ten. Jei žaidi 3X3, tikrai nesakysiu, kad nuo šiol žaisiu tik tokį krepšinį. Tiesiog tuo momentu, kur manęs reikės, ten aš ir žaisiu. Ir toliau žaisiu NKL pilna jėga, atiduosiu save ir viskas, nors jau buvo išėjusios tokios kalbos, kad nustosime žaisti 5X5. Turime neeilinę galimybę važiuoti į olimpiadą ir tikrai nesinori jos paleisti.

Sekmadienį 18 val. Debrecene vykstančias FIBA „Masters“ pasaulio turo varžybų kovas stebėkite per TV6 ir tv3play.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų