REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laidos „Ūkio šefas“ kūrybinė grupė ir toliau lanko išskirtinius Lietuvos ūkius. Neabejotinai vienas tokių – danų verslininko ir investuotojo Nielso Peterio Pretzmanno netoli Ukmergės vystomas ekologinis ūkis.

TV3 laidos „Ūkio šefas“ kūrybinė grupė ir toliau lanko išskirtinius Lietuvos ūkius. Neabejotinai vienas tokių – danų verslininko ir investuotojo Nielso Peterio Pretzmanno netoli Ukmergės vystomas ekologinis ūkis.

REKLAMA

Pasak ūkio įkūrėjo, jo filosofija labai aiški – viską nuo mažo daigelio iki stalo žmogui užauginti patiems. Taip užtikrinamas tik natūralus auginimas.

„Tai ūkis, kuriame kartu yra edukacija, restoranas ir galima apsigyventi. Tai unikalus projektas, kokių pasaulyje nėra per daugiausiai, todėl aš esu labai susijaudinęs galėdamas čia atvažiuoti ir pabendrauti su idėjos savininku ir autoriumi“, – žiūrovus intriguoja laidos vedėjas Vylius Blauzdavičius.

N. P. Pretzmannas pasakoja, kad pirmą kartą atvykęs į Lietuvą prieš dvidešimt metų buvo vienas pirmųjų čia sukūręs paslaugų centrą, tokį koks dabar yra „Danske Bank“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau lietuvę vedęs vyras atidarė pirmąjį savo restoraną „Dublis“.

„Buvo „Dublis“, o po to mes pasirašėme kontraktą su viešbučiu „Pacai“, kaip maisto ir gėrimų tiekėjai. Iš tikrųjų tiekėme viską: nuo pusryčių iki mini baro. Ir aš nežinau kaip, bet mes vėl pradėjome nuo pat pradžių, su dviem naujais restoranais „14 Horses“ ir „1918“, – primuosius žingsnius Lietuvoje prisiminė jis.

REKLAMA

Į ūkį „Farmers Circle“ Ukmergės rajone dano valdoma bendrovė jau investavo 350 tūkstančių eurų, o iš viso planuoja investuoti vieną milijoną eurų.

„Pirmiausia tai yra ūkis, tada paslaugų centras. Kai mes pasižiūrime aplinkui, mes matome restoraną, pažangią ir modernią erdvę, skirtą vestuvėms ar konferencijoms. Taip pat yra viešbutis „Sleepy Horse“, – nuveiktus darbus savo ūkyje vardija jis.

N. P. Pretzmannas atskleidžia, kad Lietuvoje kuria savotišką trikampį, kurio visi kampai glaudžiai bendradarbiauja tarpusavyje ir veikia žiedinės ekonomikos modelio principu.

REKLAMA
REKLAMA

„Įsivaizduokite trikampį. Vienas kampas – ūkis. Tai yra vieta, kur viskas prasideda nuo dirvožemio: daržovės, grūdai, mūsų Angusai. Toliau yra turgus, tai galėtų būti „Senatorių pasažas“, nauja vieta Vilniaus senamiestyje. Tada mes judame prie stalo, o tai galėtų būti mūsų restoranas, o taip pat ir stalas kiekvieno namuose. Viskas sukasi aplink ir dėl to, mano manymu, tai veikia“, – sėkmės receptą Lietuvoje atskleidė danų investuotojas.

Jo nuomone, Lietuva po dviejų pasaulinių karų vystėsi lėčiau nei kitos Europos šalys, todėl dabar čia itin palanki terpė kurti ekologiškus ūkius.

„Kai aš galvoju apie Lietuvos gamtą, tai ji čia sąlyginai nepaliesta. Bent jau palyginus su Danija. Tai yra dėl to, kad mes keičiame gamtą, bet tokio proceso nebuvo Lietuvoje ir ačiū Dievui. Aš manau, kad ūkininkavimas kažkaip turi būti siejamas su gamta, nes gamta yra pagrindas puikiam prekiniam ženklui. Jis atskleidžia istoriją ir tu pralaimi, jeigu jos neturi“, – patirtimi su laidos žiūrovai dalijosi veiklus vyras.

Daugiau patatimų, kaip Lietuvoje vystyti ekologinį ūkį, žiūrėkite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Ūkio šefas“ žiūrėkite sekmadieniais 9 val. ryte per TV3.

VISĄ LAIDĄ RASITE:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų