REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europoje vis daugėjant koronaviruso atvejų – ne išimtis ir Jungtinė Karalystė. Premjeras Džonsosnas jau paskelbė, kad lėtina karantino švelninimą, o šiaurės Anglijoje nauji ribojimai – net 4 milijonams žmonių.

Europoje vis daugėjant koronaviruso atvejų – ne išimtis ir Jungtinė Karalystė. Premjeras Džonsosnas jau paskelbė, kad lėtina karantino švelninimą, o šiaurės Anglijoje nauji ribojimai – net 4 milijonams žmonių.

REKLAMA

Jungtinėje Karalystėje per pastarąją parą nustatyti 846 nauji koronaviruso atvejai. Tai didžiausias užsikrėtusiųjų skaičius nuo birželio pabaigos. Daugiausia infekcijos atvejų fiksuojama šiaurinėje Anglijos dalyje, tad nuo šiandienos maždaug keturi milijonai Didžiajame Mančesteryje, rytų Lankašyre ir vakarų Jorkšyre gyvenančių žmonių privalės laikytis griežtesnių saugumo reikalavimų.

„Mes draudžiame skirtingų namų ūkių gyventojams susitikti uždarose erdvėse. Tai – sunkus sprendimas mums visiems, tačiau pastebime, kad naujų užsikrėtimų daugėja, nes žmonės lankosi vieni pas kitus ir nebesilaiko socialinio atstumo. Privalome padaryti viską, kad šalis išliktų saugi“, – sako sveikatos ministras Matt Hancock.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu šiaurės Jorkšyre policininkus lankiusiam britų premjerui teko atsakyti į nepatogius britų žurnalistų klausimus. Jie teiravosi, ar B. Johnsonui negėda, kad pagal mirčių nuo koronaviruso skaičių Jungtinė Karalystė pirmauja Europoje. Virusu prasirgęs B. Johnsonas šį klausimą ignoravo ir pasidalino patarimais, kaip sušvelninti antrąją koronaviruso bangą. Beje, augant užsikrėtusiųjų skaičiui, jis priėmė sprendimą lėtinti įvesto karantino švelninimą.

REKLAMA

„Antroji banga turės rimtų pasekmių ne tik sveikatos sektoriui, bet ir ekonomikai, tad negalime atsipalaiduoti. Privalome laikytis atstumo, plauto rankas, dėvėti kaukes ir svarbiausia – testuotis, jei tik jaučiame simptomus“, – pasakoja Jungtinės Karalystės premjeras Boris Johnson.

Įvykiai iš Mekos, kur Didžiosios mečetės kieme stūkso akmeninis Kaabos statinys. Įpratai septynis ratus aplink Kaabą sukantys musulmonai gali paliesti į ją įmūrytą Juodąjį akmenį, kurį, pasak legendos, Adomas atnešė iš Rojaus, tačiau šiemet dėl sugriežtintų higienos reikalavimų šios tradicijos teko atsisakyti. Beje, tai pirmas kartas, kai čia galima išvysti tiek mažai chadžą atliekančių musulmonų. Iki pasaulį apėmusios pandemijos čia suplūsdavo milijonai, o šiemet vos iki 10-ies tūkstančių tikinčiųjų.

REKLAMA
REKLAMA

O 28-erių Mayra ir 62-ejų Brianas – savo kailiu patyrė, koks nuožmus gali būti koronavirusas. Po to, kai virusas padarė neatitaisomos žalos jų plaučiams, jiems teko plaučius persodinti. Laimė, sudėtinga, apie dešimt valandų trunkanti operacija buvo sėkminga ir tiek Mayra, tiek Brianas jau gali kvėpuoti be jokių deguonies aparatų. Dabar jie sako, kad stengsis šviesti žmones apie grėsmes, kurias kelia koronavirusas.

„Mano gyvenimas įgavo prasmę. Mano tikslas, kad kuo daugiau žmonių išgirstų mano istoriją. Tikiuosi, kad įkvėpsiu juos saugotis ir į virusą žiūrėti rimtai. Taip pat savo pavyzdžiu visiems rodau, kad plaučių transplantacija – galimybė viltį beprarandantiems. Aš juk čia – gyva ir sveika“, – teigia Mayra Ramirez.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne ką prastesnis pavyzdys kitiems ir šis senolis. 96-erių Giuseppe Paterno – vyriausias Italijos studentas, ne tik menantis Antrąjį pasaulinį karą, bet ir įveikęs koronavirusą. Palermo universitete baigė istorijos ir filosofijos bakalauro studijas. Vargingoje šeimoje gimęs Giuseppe visą gyvenimą svajojo apie diplomą, o kai jam suėjo 90, jis tvirtai sau pasakė: „Dabar arba niekada“.

„Įstojau 2017-aisiais. Žinojau, kad su savo mokslais gerokai užsivėlinau ir kad laukia treji metai studijų. Bet tariau sau: „Pažiūrėkim, ar įveiksi“. Nebuvau tikras, bet savo tikslą pasiekiau“, – kalbėjo 96 m. studentas Giuseppe Paterno.

Senolis universitete ne tik surado kone 70-čia metų jaunesnių draugų,bet ir nušluostė jiems nosis. Jis universitetą baigė aukščiausiais balais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų