REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaimyninėje Lenkijoje – koronaviruso atvejų rekordas. Per parą laboratorijose patvirtinta daugiau nei pusė tūkstančio „Covid-19“ atvejų. Ir tokio šuolio šalyje nebuvo nuo pat epidemijos pradžios. Šalies valdžia ramina žmones – daugiausia užsikrėtusiųjų viename – anglių kasybos – regione.

Kaimyninėje Lenkijoje – koronaviruso atvejų rekordas. Per parą laboratorijose patvirtinta daugiau nei pusė tūkstančio „Covid-19“ atvejų. Ir tokio šuolio šalyje nebuvo nuo pat epidemijos pradžios. Šalies valdžia ramina žmones – daugiausia užsikrėtusiųjų viename – anglių kasybos – regione.

REKLAMA

615 – tiek naujų koronaviruso atvejų per pastarąją parą nustatyta kaimyninėje Lenkijoje. Ir tai yra didžiausias užsikrėtusiųjų skaičius šalyje nuo epidemijos pradžios.

Lenkijos sveikatos ministerija praneša, kad 160 atvejų nustatyti pietiniame Silezijos anglių kasybos regione, kur „Covid-19“ išplito tarp kasyklų darbininkų.

Dar 133 žmonės užsikrėtė kaimyninėje Mažosios Lenkijos vaivadijoje, kuriai priklauso istorinis Krokuvos miestas ir populiarus kalnų kurortas Zakopanė. Šie du regionai – pagrindiniai židiniai, kuriuose fiksuojama daugiausia susirgimų. Šalies valdžia viliasi, kad jau kitą savaitę protrūkius pavyks suvaldyti ir paros užsikrėtusių skaičius neviršys 300.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, valdžia planuoja įvesti privalomą saviizoliaciją iš kai kurių šalių grįžtantiems žmonėms. Šių šalių sąraše gali atsidurti Prancūzija ir Ispanija.

REKLAMA

Beje, Madride nuo šiandienos visur ir visada privaloma dėvėti apsaugines kaukes. Madrido regionas – paskutinis iš 17 šalies regionų, kuriame įvedama ši priemonė. Kaukės neprivalomos tik vienoje Ispanijos vietoje – Kanarų salose.

„Kaukės yra gera apsaugos priemonė. Žinoma, per tokį karštį tikrai nėra labai malonu ją dėvėti, bet mes neturime kito pasirinkimo. Tai – dėl mūsų visų saugumo“, – sako Madrido gyventoja Veronica.

Na, o muziejų ir galerijų duris atverianti Jungtinė Karalystė, baimindamasi antros koronaviruso bangos, įveda naują taisyklę. Nuo šiol virusu sergantys ar pagrindinius simptomus jaučiantys žmonės saviizoliuotis privalės ne 7, o mažiausiai 10 dienų. Šalies valdžios atstovai sako esantys pasirengę bet kada sugrąžinti dabar jau sušvelnintus karantino reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Deja, antra koronaviruso banga pradeda ristis per Europą. Daugybėje Europos šalių viruso atvejų skaičius vėl auga. Mes darysime viską, kad apsaugotume savo žmones ir kad ši banga nepasiektų mūsų krantų“, – pasakoja sveikatos ministras Matt Hancock.

O štai įsimintiną pasirodymą Velykų sekmadienį Milano katedroje karantino metu surengęs italų tenoras Andrea Bocelli įsivėlė į skandalą. Italijos senate jis pareiškė, kad jautėsi „pažemintas ir įžeistas“ griežtų suvaržymų, kuriuos epidemijos metu priėmė Italijos valdžia. A. Bocelli sakė jautęsis blogai, kad negali išeiti iš namų ir prisipažino, kad buvo pažeidęs karantino taisykles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Epidemijos mastą Italijoje jis pavadino išpūstu reikalu, nes neva nepažįsta nė vieno žmogaus, kuriam dėl koronaviruso teko gydytis intensyvios terapijos skyriuje. Tenoro komentarai sukėlė pasipiktinimo bangą Italijoje, žmonės jį ėmė viešai gėdinti. Galiausiai A. Bocelli pareiškė, kad buvo ne taip suprastas ir atsiprašė.

„Jei mano pasisakymas Italijos senate kam nors sukėlė skausmą, aš labai nuoširdžiai atsiprašau. Tai nebuvo mano tikslas. Taip pat nenorėjau įžeisti tų, kurie nukentėjo nuo „Covid-19“. Tiesą sakant, mano šeima ne išimtis. Mes visi užsikrėtėme ir visi bijojome blogiausio“, – teigia tenoras Andrea Bocelli.

Na, o Donaldas Trumpas šiandien pasiūlė dėl koronaviruso atidėti lapkritį Amerikoje turinčius vykti prezidento rinkimus. Žinute, kurioje jis ragina palaukti, kol amerikiečiai galės deramai, patikima ir saugiai balsuoti, jis pasidalino „Twitter“ tinkle. Tai – precedento neturintis prezidento žingsnis. D. Trumpui alternatyvus balsavimas paštu netinka. Jis dar birželį pareiškė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad galėtų pralaimėti valstybės vadovo rinkimus tik tuo atveju, jei balsavimas vyktų paštu. Šiandien D. Trumpas pareiškė, kad jei per lapkričio rinkimus prezidentas būtų renkamas paštu, tai esą būtų patys nesąžiningiausi rinkimai šalies istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų