REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvi britės rekordiškai greitai dviračiu apkeliavo pasaulį. Beveik 30 tūkstančių kilometrų moterys įveikė per 263 dienas ir pagerino pasaulio rekordą.

Dvi britės rekordiškai greitai dviračiu apkeliavo pasaulį. Beveik 30 tūkstančių kilometrų moterys įveikė per 263 dienas ir pagerino pasaulio rekordą.

REKLAMA

54-erių Cat ir 55-erių Raz tandemas. Dvi britės, kurių viena metė teisininkės, o kita konsultantės karjerą, pernai birželį dviračiuiš Oksfordo leidosi į kelionę aplink pasaulį. 29 391 kilometras – iššūkis nemenkas, tačiau kelionės pradžioje moterys nė neįtarė, kas jų laukia iš tiesų.

Kasdien britės numindavo apie 130 – 160 kilometrų, įveikė 25 šalis ir aplankė 5 žemynus. Moterims labiausiai įsiminė Indijos musoninės liūtys, vėliau jas pakeitę siaubingi Australijos gaisrai, o neilgai trukus ir užklupęs koronavirusas.

„Australijoje turėjome pakeisti maršrutą, nes joje keliavome kaip tik tuo metu, kai ten siautėjo gaisrai. Minti per dūmus tiesiog siaubinga. Na, o pandemija mus užklupo tuo metu, kai buvome iš Afrikos pakeliui į Europą. Varžėmės su laiku, kad spėtume grįžti namo iki karantino“, – sako rekordininkė Cat Dixon.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik 30 tūkstančių kilometrų britės įveikė per 263 dienas 8 valandas ir 7 minutes. Jos pagerino ne tik moterų, bet ir vyrų pasaulio rekordą. Pernai rekordą pasiekę britų vyrukai buvo net 18 dienų lėtesni nei Cat ir Raz.

REKLAMA

„Kiekviena diena buvo nuostabus nuotykis. Maniau, kad grįžusi norėsiu tik ilsėtis, o iš tiesų jau ilgiuosi dviračio. Į Jungtinę Karalystę grįžome trečiadienį, kur jau dvi dienas buvo įvestas karantinas. Tad parmynėme tiesiai į jį. Tai buvo labai didelis kontrastas – visišką laisvę teko iškeisti į gyvenimą tarp keturių sienų“, – pasakoja C. Dixon.

Beje, pasaulio Gineso rekordus fiksuojantys ekspertai sako, kad Cat ir Raz pasiekimas buvo vienas paskutiniųjų prieš karantiną, kuris pakeitė daugybės žmonių, norėjusių pagerinti rekordus, planus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų