REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka praneša, kad persirgo koronavirusu. Šią naujieną jis paskelbė per susitikimą su nacionalinio saugumo vadais ir kariais. Tiesa, Lukašenka sako, kad jam jokie koronaviruso sipmtomai nepasireiškė. Dėl šios naujienos sunerimo ir Kremlius, mat prieš mėnesį Lukašenka buvo susitikęs su Vladimiru Putinu.  

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka praneša, kad persirgo koronavirusu. Šią naujieną jis paskelbė per susitikimą su nacionalinio saugumo vadais ir kariais. Tiesa, Lukašenka sako, kad jam jokie koronaviruso sipmtomai nepasireiškė. Dėl šios naujienos sunerimo ir Kremlius, mat prieš mėnesį Lukašenka buvo susitikęs su Vladimiru Putinu.  

REKLAMA

Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka nerimą dėl koronaviruso vadino psichoze, o Covid-19 gydytis žmonėms siūlė degtine, pirtimi ir darbu laukuose. Tokia retorika ir tai, kad šalyje karantinas taip ir nebuvo paskelbtas, papiktino ne vieną baltarusį ir prieš rinkimus gerokai sudrebino A. Lukašenkos autoritetą. Tačiau dabar, iki prezidento rinkimų likus vos 11 dienų, jis apsiskelbė, kad persirgo Covid-19.

„Atsiprašau už savo balsą. Pastaruoju metu tenka labai daug kalbėti. Bet nuostabiausia, kad šiandien prieš jus žmogus, įveikęs koronavirusą, būdamas ant kojų. Tokią išvadą padarė gydytojai. Besimptomis atvejis“, – sako Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lukašenka neatskleidė, kada galėjo persirgti virusu, tačiau jam artima aplinka skelbia, kad užsikrėtė jis neva per kelionę į užsienį. Galbūt šią, kai birželio 30-ąją Rževo mieste, Rusijoje jis apsikabinimu ir rankos paspaudimu sveikinosi su Vladimiru Putinu. Kremlius nedelsiant pareiškė, kad informacijos apie A. Lukašenkos ligą neturėjo ir suskubo patikinti, kad su juo bendravęs V. Putinas ir kiti aukšto rango asmenys koronavirusu neužsikrėtė. A. Lukašenkos kritikai įsitikinę, kad ši naujiena – tiesiog priešrinkiminis triukas.

REKLAMA

„Kaip ir sakiau anksčiau, 97 procentai mūsų populiacijos perserga nejausdami simptomų. Dėkui Dievui, aš patekau į šią besimptomę grupę. Persirgęs infekcija patekau į Baltarusijos auksinį fondą“, – pasakoja A. Lukašenka.

Savo ruožtu Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad dėl didėjančio atvejų skaičiaus Europoje kaltas neatsargiai besielgiantis jaunimas. Į tai nedelsdama sureagavo Katalonijos valdžia, kuri visame regione uždraudė gatvės vakarėlius, vadinamuosius „botellon“.

„Visi, kurie nepaklus šiam draudimui, susidurs su rimtomis sankcijomis ir bus baudžiami bauda nuo 3000 iki 15 000 eurų“, – teigia vyriausybės atstovė Meritxell Budo.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau klastingos infekcijos atvejų sparčiai daugėja ne tik Katalonijoje, bet ir Madrido regione. Per savaitę ten užskrėtusiųjų skaičius šoktelėjo nuo 269 iki 1381. Dėl to nuo rytojaus Madrido regione įvedamas privalomas kaukių dėvėjimas visose viešose vietose. Madridas – paskutinis iš 17 šalies regionų, kuriame įvedama ši priemonė. Kaukės neprivalomos tik vienoje šalies vietoje – Kanarų salose. Ir jei ispanai kaukėms nesipriešina, tai vadinamieji „Covid pasai“ tapo aršių diskusijų objektu. Madrido valdžia nuo rugsėjo planuoja išduoti korteles tiems žmonėms, kurie turi koronaviruso antikūnų, tad šie žmonės galėtų lankytis ir baruose, ir sporto klubuose, ir muziejuose. Priešingai nei tie, kurie virusu dar neprasirgo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad tai teisinga. Tai gali padidinti diskriminaciją. Kiti gali užsimanyti apsikrėsti, kad tik gautų kortelę. Tikiuosi, valdžia šios minties atsisakys“, – kalbėjo Madrido gyventoja Raquel Pumares.

Kol mokslininkai varžosi su laiku, mėgindami kuo greičiau sukurti vakciną nuo koronaviruso, Europos Komisija ieško kitų būdų, kaip padėti sunkiems „Covid-19“ pacientams. Šiandien Komisija paskelbė, kad iš amerikiečių farmacijos kompanijos už 63 milijonus eurų įsigis 30 tūkstančių antivirusinio preparato remdesiviro dozių, kuriomis bus gydomi sunkūs koronaviruso ligoniai.

Na, o socialinis tinklas „Twitter“ dvylikai valandų prieigą prie asmeninės paskyros apribojo vyriausiam Donaldo Trumpo sūnui. Šių veiksmų „Twitter“ ėmėsi po to, kai jis pirmadienį pasidalino vaizdo įrašu, kuriame mediku grupė teigia, kad kaukės ir karantinas nėra būtini norint sustabdyti ligos plitimą ir pataria naudoti maliarijai gydyti skirtą vaistą hidroksichlorokviną, nors Amerikos maisto ir vaistų administracija dar birželį atšaukė savo leidimą hidroksichlorokvinu gydyti COVID-19 pacientus. Sūnaus įrašu pasidalijo ir pats Donaldas Trumpas, o prieš jį pašalinant iš „Twitterio“, „Facebook“ ir „Youtube“ jį pamatyti spėjo 17 milijonų žmonių. D. Trumpas ir toliau laikosi savo.

REKLAMA

„Daugybė medikų mano, kad hidroksichlorokvinas gali sėkmingai padėti, bet kiti gydytojai taip nemano. Aš manau, kad šis klausimas politizuotas. Aš tikiu vaisto efektyvumu, aš pats jį vartočiau. Įr, kaip žinote, jau vartojau 14 dienų. Aš vis dar čia, tiesa? Dar čia. Ir aš manau, kad ankstyvoje viruso stadijoje jis veikia“, – sako JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Jungtinės Valstijos vakar užfiksavo didžiausią per pustrečio mėnesio mirties atvejų skaičių nuo „Covid-19“ – 1592. Iš viso šalyje virusas jau pareikalavo daugiau nei 152 tūkstančių gyvybių. O per pastarąją parą nustačius dar daugiau nei 60 tūkstančių naujų atvejų, bendras užsikrėtusių skaičius priartėjo prie puspenkto milijono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų