REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas įsisiautėjo viena Vokietijos ūkyje, kur per kelia dienas užsikrėtė beveik 200 sezoninių darbininkų. O Ispanija derasi su britų valdžia, kad ši privalomos izoliacijos netaikytų iš populiariausių kurortinių salų grįžtantiems turistams.

Koronavirusas įsisiautėjo viena Vokietijos ūkyje, kur per kelia dienas užsikrėtė beveik 200 sezoninių darbininkų. O Ispanija derasi su britų valdžia, kad ši privalomos izoliacijos netaikytų iš populiariausių kurortinių salų grįžtantiems turistams.

REKLAMA

Šiuo metu Ispanijoje vis dar atostogaujantys britai bando susitaikyti su mintimi, kad po atostogų jie privalės 14 dienų saviizoliuotis. O tai reiškia, kad grįžę namo po tokių saulėtų dienų britai negalės eiti į darbą ar viešas vietas, negalės susitikti su draugais ir turės sukti galvą, kaip apsirūpinti maistu.

Ispanijoje poilsiaujantys britai nepatenkinti, kad vyriausybei priėmus sprendimą dėl privalomos saviizoliacijos, jis įsigaliojo per mažiau nei šešias valandas, tad norintiems saviizoliacijos išvengti nė nebuvo palikta progos skubiai grįžti namo.

„Jei protrūkis čia būtų didelis, pateisinčiau tokias priemones, bet jis toks nėra. Dabar čia net taikoma daugiau saugumo taisyklių nei Jungtinėje Karalystėje, tad saviizoliacija grįžus neturi visiškai jokios prasmės“, – sako britų turistas Luke Dawe.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi Ispanijoje per pastarąsias dvi savaites 100 tūkstančių gyventojų fiksuojami daugiau nei 39 koronaviruso atvejai, o Jungtinėje Karalystėje – kiek daugiau nei 14.

REKLAMA

Britų valdžia nenori rizikuoti antra viruso banga šalyje, tad ir imasi griežtų priemonių. Tiesa, daugiausia atvejų šiuo metu fiksuojama Katalonijoje ir kaimyniniame Aragono regione.

Tad Ispanija, kuri kasmet sulaukia maždaug 18 milijonų britų turistų ir kurie sudaro net ketvirtadalį visų atvykstančių atostogautojų, jau derasi su britų valdžia, kad britams nereikėtų saviizoliuotis grįžus bent iš Balearų ir Kanarų salų.

„Pirma, šios salos yra saugios. Antra, epidemiologinė situacija jose labai gera, net gerokai geresnė nei Jungtinėje Karalystėje šiuo metu. Labai tikimės, kad šiuo klausimu jau pradėtos derybos su Jungtines Karalyste greitai duos vaisių“, – pasakoja užsienio reikalų ministrė Arancha Gonzalez Laya.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanija – viena labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių Europos šalių, kurioje „Covid-19“ buvo nustatytas beveik 300-ams tūkstančių žmonių, o daugiau nei 28 tūkstančiai mirė. Visgi įtakingiausias šalies dienraštis „El Pais“ skelbia, kad tikrasis aukų skaičius gali būti gerokai didesnis nei nurodo valdžia ir siekti net apie 45 tūkstančius.

Anot dienraščio, į oficialią mirčių statistiką įtraukti tik tie, kuriems buvo patvirtintas koronavirusas, o tie, kurie mirė kamuojami „Covid-19“ simptomų, bet taip ir nebuvo ištirti, į ir taip liūdną statistiką nepakliūna.

Jungtinėje Karalystėje traukinyje britė užsipuolė lietuves seseris, kai viena jų kelioms akimirkoms atidengė veidą. 16-metė lietuvė įsiaudrinusiai britei bando paaiškinti, kad jos 24-erių sesuo yra kurčnebylė, ir kaukę ji trumpam nusiėmė, kad galėtų perskaityti sakinį iš lūpų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Britė plūdosi ir šaipėsi iš seserų, kurias lydėjo šuo vedlys daugiau nei dvi minutes, kol ją nuramino kiti traukinio keleiviai.

O Vokietijos Bavarijos regione karantinuojami net 500 didelio ūkio darbuotojų. Šių priemonių imtasi po to, kai ūkyje, kuriame agurkus skina sezoniniai darbininkai iš Vengrijos, Rumunijos, Bulgarijos ir Ukrainos, koronavirusu nuo penktadienio užsikrėtė net 174 žmonės.

Pats ūkis uždarytas, o apsaugos darbuotojai akylai stebi, kaip darbininkai laikosi karantino. Nors vietos valdžia viliasi, kad virusas neišplito, vietos gyventojams siūloma nemokamai išsitirti dėl koronaviruso.

„Koronavirusui galas dar tikrai neatėjo. Nepaisant to, kad, palyginus su kitomis šalimis, padėtis Vokietijoje yra stabili, nereikia gyventi iliuzijomis – koronavirusas klastingai ir, deja, su visa jėga vėl sugrįžta“, – teigia Bavarijos premjeras Markus Soeder.

REKLAMA

Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad vos per keturias pastarąsias dienas koronavirusu užsikrėtė daugiau nei milijonas žmonių, o iš viso pasaulyje nustatyta per 16 milijonų infekcijos atvejų. Beje, dėl sparčiai plintančio viruso šiemet Rio de Žaneire atšauktas tradicinis Naujųjų metų minėjimas Kopakabanos paplūdimyje, į kurį kasmet susirenka keli milijonai žmonių.

Be to, Brazilijos valdžia neatmeta, kad jei iki vasario nebus išrasta vakcina, gali tekti atšaukti iš garsųjį Rio de Žaneiro karnavalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų