REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už Atlanto toliau sparčiai augant koronaviruso susirgimams – labiausiai apgyvendinta Amerikos Kalifornijos valstija ir vėl uždaro įstaigas. O Florida muša susirgimų rekordus, bet kaukių dėvėti neverčia. Tačiau pirmiausia kviečiame jus trumpam į ne vaikams skirtą vietą Bolivijoje… viešnamį, kurio darbuotojos maldauja leisti dirbti.

Už Atlanto toliau sparčiai augant koronaviruso susirgimams – labiausiai apgyvendinta Amerikos Kalifornijos valstija ir vėl uždaro įstaigas. O Florida muša susirgimų rekordus, bet kaukių dėvėti neverčia. Tačiau pirmiausia kviečiame jus trumpam į ne vaikams skirtą vietą Bolivijoje… viešnamį, kurio darbuotojos maldauja leisti dirbti.

REKLAMA

Sėdmenis vos dengianti suknelė, pirštinės, veido kaukė ir kone visą kūną dengiantis permatomas apsauginis kostiumas, panašus į lietpaltį. Bolivijos La Pazo viešnamio darbuotoja Antonieta šoka aplink stulpą, bet ne klientui – pozuoja prieš kamerą. Bolivijos prostitutės prašo leisti joms atnaujinti per karantiną uždraustą veiklą. Jas vienijanti organizacija ir sugalvojo parodyti valdžiai šias apsaugas nuo koronaviruso. Tikisi, kad bent taip bus leista tenkinti klientus.

„Tokios mūsų apsauginės suknelės. Galime su jomis dirbti ir apsisaugoti. Turiu pirštines, veido skydą ir kaukę. Taigi saugau ir klientą, ir save“, – sako viešnamio darbuotoja Antonieta.

REKLAMA
REKLAMA

O štai darbininkai dezinfekuoja ir Antonietos kolegės Vanesos kambaryje stovinčią širdies formos odinę sofą. La Pazo vyrų užgaidų tenkintojos prašo leisti joms dirbti jei ne naktimis, tai bent dieną. Esą kitaip neišgyvens, arba bus priverstos išeiti į gatves, o tai nelegalu.

REKLAMA

„Turiu du vaikus, esu vieniša mama. Vaikai mokosi. Man reikia pinigų mokėti už nuomą. Todėl pašvenčiu save šiam darbui“, – pasakoja 2 vaikų mama Vanesa.

PSO kol kas neturi duomenų, kad koronavirusas plistų lytinių santykių metu. Bolivijoje patvirtinti beveik 50 tūkst. koronaviruso atvejų ir 1800 mirčių, bet šalyje atliekama labai mažai testų – milijonui gyventojų 20 kartų mažiau nei Lietuvoje, todėl ekspertai spėja, jog skaičiai kelis kartus didesni.

O mokyklinę uniformą demonstruoja pasipiktinusi mokytoja Loudouno apygardoje, Virdžinijoje, Jungtinėse Valstijose. Apygardos valdžia nusprendė dvi dienas per savaitę atsisakyti nuotolinio mokymo ir su moksleiviais bendrauti gyvai – mokytojai su tuo nesutinka.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes dar nesijaučiame saugūs grįžti į pastatus. Manome, kad tai nesaugu ir mokytojams, ir darbuotojams, ir mūsų šeimoms“, – teigia mokytojų atstovė Sandy Sullivan.

„Labiausiai jaudinuosi dėl to, kad ne visi moksleiviai bus su kaukėmis ir negalėsime jų priversti“, – kalbėjo vidurinės mokyklos mokytoja Pushosh Elkashif.

Amerikos prezidentas net yra pagrasinęs šalies mokykloms, atšauksiantis finansavimą toms įstaigoms, kurios nesutiks grįžti prie darbo.

Tuo metu Amerikos Floridos valstija jau kelias diena muša naujų susirgimų koronavirusu rekordus.Pavyzdžiui Floridoje, kuri pastarosiomis dienomis muša naujų susirgimų rekordus – Lee apygardoje moksleiviai jau kviečiami grįžti į mokyklas su kaukėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstijos gubernatorius DeSantis per spaudos konferenciją net buvo apšauktas dėl apverktinos padėties Floridoje.

Sekmadienį valstija pasiekė rekordą, kai per parą užfiksuota net 15 tūkst. naujų susirgimų, o vakar tokių susumuota 12,5 tūkst.

Ir nors šie skaičiai kur kas didesni nei tarkime Ispanijos ar Italijos susirgimai per patį pandemijos piką – Floridos gubernatorius neįveda reikalavimo dėvėti kaukes. Bet ir ne visiems floridiečiams to norisi:

„Manau žmonės turėtų dėvėti kaukes. Nes taip apsaugome ne tik save, bet ir aplinkinius.“

„Jei jau visai atvirai – manau, visa tai yra nesąmonė. Manau tai kažkas didesnio. Manau mums meluojama…“

REKLAMA

Kitu keliu eina Kalifornija. Ji prima ėmėsi griežto karantino kovo mėnesį, o dabar augant susirgimams uždaro dar daugiau patalpose vykdomų veiklų.

„Nuo šiandien reikalaujame visose apygardose uždaryti patalpose vykdomas veiklas. Tai restoranai, vyninės, kino teatrai, šeimos pramogų centrai, zoologijos sodai ir muziejai, ir visi barai. Tai galios visoms apygardoms“, – sako Kalifornijos gubernatorius Gavin Newsom.

O labiausiai paveiktose apygardose, kaip San Franciskas ir Los Andželas – uždaromos ir bažnyčios, sporto centrai, grožio paslaugos ir prekyvietės.

PSO skelbia, kad artimiausiu metu visame pasaulyje tikrai dar negrįšime prie mums įprasto gyvenimo, kol nesustabdysime viruso plitimo. O tam reikės ir vyriausybių valios, ir veiksmų koordinavimo.

REKLAMA

O kol visą pasaulį toliau kankina koronavirusas – Izraelio gamtos sergėtojai bendravimo išsiilgusiems viso pasaulio žmonėms primena, kad galima apkabinti medžius:

„Negaliu apkabinti savo vaikų, savo anūkų. O gamta yra nuostabi, taigi galima savo meile pasidalinti su gamta. Apkabinti medį.“

„Apkabinti medį visai smagu. Kitos alternatyvos nėra. Galiu apkabinti Pat nuo ryto iki vakaro, bet apkabinti medį – kažkas ypatingo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų