REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionaliniai darbo iš namų ypatumai. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos skyriaus viršininkas V. P., dirbdamas namuose, taip atsipalaidavo, kad nuotolinės konferencijos metu pradėjo sunkiai apversti liežuvį. Į jo namus atvykę pareigūnai nustatė, kad viršininkas – girtas kaip pėdas, patikrinimo metu vyrui nustatytas 3 promilių girtumas.

Nacionaliniai darbo iš namų ypatumai. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos skyriaus viršininkas V. P., dirbdamas namuose, taip atsipalaidavo, kad nuotolinės konferencijos metu pradėjo sunkiai apversti liežuvį. Į jo namus atvykę pareigūnai nustatė, kad viršininkas – girtas kaip pėdas, patikrinimo metu vyrui nustatytas 3 promilių girtumas.

REKLAMA

Jis – dabar jau buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pinigų plovimo prevencijos valdybos viršininkas. Pasitikintis savimi, pasiekęs karjeros aukštumų, turintis žinių ir patirties, reikalingų ir valstybei, ir verslui.

Tiesa, kaip TV3 žinioms pasakoja buvę vyro kolegos, kartais jis elgdavosi keistai ir, šaltinių teigimu, nevengdavo stikliuko. Pinigų plovimo prevencijos žinovas pokštavo tarptautinės konferencijos metu:

„Jis turėjo kažkokių antgamtinių galių skaityti mano mintis. Taip, skaitykite šią Andriaus prezentaciją porą kartų per savaitę.“

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų vasario gale jis verslininkams pristatinėjo rizikas, susijusias su „Fintech“ sektoriumi Lietuvoje tokiais žodžiais:

„Aš noriu įspėti, kad po to nebūtų sakoma, kad FNTT neįspėjo ar panašiai, ar skalijo ten kaip šuniukas.“

REKLAMA

Liepos 1-ąją įvyko nuotolinė vaizdo konferencija, kuri tapo paskutinė, kurioje vyras sudalyvavo kaip FNTT pinigų plovimo valdybos viršininkas.

Nacionaliniai darbo iš namų ypatumai – net 18 metų savo srityje dirbančiam specialistui, vadovaujančiam 20-ies žmonių komandai, nuotolinės konferencijos metu nustatytas sunkus, šaltinių duomenimis, net 3 promilių girtumas.

„Buvo gauta informacija, kad galbūt gali būti pažeidimas tarnybinės drausmės, tai FNTT pareigūnai nuvyko pas jį namo, patikrino, patikrinimas alkotesteriu davė teigiamus rezultatus, tuo pagrindu jis buvo iš karto nušalintas nuo tarnybos, pradėtas tarnybinis patikrinimas“, – sako FNTT direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Petrauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltiniai pasakoja, kad, dalyvaudamas minėtoje nuolatinėje konferencijoje, pinigų plovimo tarnybos viršininkas atrodė ir elgėsi ypač keistai – ilgai galvodavo, ką pasakyti, balso tembras buvo žemas, žodžius tarė itin lėtai, juos gromuliavo. Tai, pasak TV3 šaltinių, aptarinėjant rimtas problemas, atrodė labai įtartinai.

„V. P. dirbo nuotolinį darbą, jis dirbo iš namų, o buvo nemažai ir tą dieną, ir anksčiau video konferencijų, tai yra vaizdo konferencijų, tuo metu ir turbūt, apie ką jus kalbate, tai buvo video konferencija su partneriais iš bankų, Lietuvos banko, privačių bankų, Lietuvos bankų asociacijos, FNTT ir panašiai“, – pasakoja M. Petrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nelegalių pinigų srautus sekęs pareigūnas šį antradienį pateikė prašymą išeiti iš darbo, kurį jo vadovybė patyliukais ir iš karto patenkino. Už girtavimą darbo metu atleistas jis nebus. V. P. nuslėptų pinigų medžioklę FNTT pradėjo 2002 metais, 2003 metais jam suteiktas teisės magistro laipsnis Mykolo Riomerio universitete, pinigų plovimo skyriaus vadovu vyras tapo prieš porą metų.

„Žinomas tiek Lietuvoj, tiek tarptautiniu lygiu, ir tai, kad įvyko sistema, mes patys nustebę ir šiokiam tokiam šoke, nes jis kaip ir vadovo pozicijose buvo, turėjo rodyti pavyzdį savo elgesiu ir būti to skaidrumo pavyzdžiu“, – teigia M. Petrauskas.

REKLAMA

TV3 šaltiniai sako, kad vyras tarnyboje buvo žinomas, kaip mėgėjas išgerti. Esą problemų būta ir anksčiau.

Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto nariai vieningi – šiam asmeniui greičiausiai reikia gydymo, ir, deja, palaidoti svajones kada nors grįžti į valstybinę tarnybą.

„Visuomenėj alkoholizmo problema yra pakankamai didelė ir šiuo atveju, matyt, reiktų ne tiek smerkti, bet kalbėti apie tai, kad tokiems žmonėms, kurie yra tokioje būklėje, na, girtauja ir dienos metu, ir darbe, reikia sudaryti ir pagalbos sąlygas, nes dažnai tokiais atvejais tas jau rodo ir sistemines problemas“, – kalbėjo Seimo narė Agnė Širinskienė.

REKLAMA

„Juk darbas valstybei yra valstybės tarnyboj, yra tam tikra tarnystė, už kurią valstybė atlygina. O valstybė esame mes, mokesčių mokėtojai. Ar mokesčių mokėtojai norėtų tokį žmogų samdyti, kuris darbo metu atliktų savo funkciją, pinigų prevenciją prižiūrėtų, ar teroristai, ar nusikalstamos grupuotės tų pinigų neplauna. Niekas tokiu asmeniu nepasitikėtų,  nesvarbu, kokį darbą jis dirbtų“, – sako Seimo narys Stasys Šedbaras.

FNTT vykdomo tarnybinio tyrimo rezultatai paaiškės 30 darbo dienų bėgyje. Kadangi pareigūnas iš darbo išėjo pats, didžiausia nuobauda – atleidimas – jam jau nebegresia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų