REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos traukiasi iš Pasaulio sveikatos organizacijos, o kartu stabdo ir net 400 milijonų per metus siekiantį finansavimą. Koronavirusą neigęs ir menku gripu jį vadinęs Brazilijos prezidentas dabar galės pats išsiaiškinti, menkas jis, ar ne. Žairui Bolsonaro patvirtintas teigiamas Covid-19 testas.

Jungtinės Valstijos traukiasi iš Pasaulio sveikatos organizacijos, o kartu stabdo ir net 400 milijonų per metus siekiantį finansavimą. Koronavirusą neigęs ir menku gripu jį vadinęs Brazilijos prezidentas dabar galės pats išsiaiškinti, menkas jis, ar ne. Žairui Bolsonaro patvirtintas teigiamas Covid-19 testas.

REKLAMA

Donaldo Trumpo skrydis iš Pasaulio sveikatos organizacijos. yra viena iš karikatūrų, vaizduojanti jau pradėtą, tačiau maždaug metus truksiantį skyrybų procesą. Kad paliks šią organizaciją, D. Trumpas pagrasino dar gegužę, kai pareiškė, kad Pasaulio sveikatos organizacija pandemijos akivaizdoje buvo pernelyg palanki Kinijai, be to, neva slėpė informaciją apie protrūkį ir netinkamai jį valdė.

Dabar D. Trumpo pažadai virto realybe. Jis pradėjo oficialią išstojimo procedūrą, o tai organizacijai blogos naujienos, mat Vašingtonas yra dosniausias jos rėmėjas, kasmet į organizacijai atseikėjantis 400 milijonų dolerių. Tai sudaro 15 procentų visos Pasaulio sveikatos organizacijos biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA

Šį D. Trumpo akibrokštą kritikuoja ne tik visuomenės sveikatos aktyvistai ar jam iššūkį prezidento rinkimuose ketinantis mesti demokratas Joe Bidenas, kuris sako, kad jei bus išrinktas, iškart stabdys pasitraukimą, bet ir pati Kinija.

REKLAMA

„Jungtinių Valstijų veiksmai varžo tarptautines pastangas kovoje su pandemija ir daro neigiamą poveikį besivystančioms šalims, kurioms skubiai reikalinga tarptautinė parama. Mes raginame Jungtines Valstijas ir toliau vykdyti savo tarptautinius įsipareigojimus“, – sako Kinijos diplomatijos atstovas Zhao Lijian.

Bene garsiausiai pasaulyje koronaviruso grėsmę menkinęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras, dabar savo kailiu galės pajusti, ką reiškia ši infekcija. Jam patvirtintas koronavirusas. Tiesa, 65-erių prezidentas sako, kad jaučiasi gerai ir pasauliui demonstruoja, kaip išgeria hidroksichlorokvino tabletę.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai trečia mano dozė. Jaučiuosi labai gerai. Nekaip jaučiausi sekmadienį, kiek prasčiau pirmadienį“, – pasakoja Brazilijos prezidentas Jair Bolsonaro.

Beje, dar šeštadienį Brazilijos prezidentas liepos 4-osios proga be jokios kaukės lankėsi Amerikos ambasados priėmime. O vakar, jau žinodamas, kad yra užsikrėtęs, prieš televizijos kameras tiesiog nusiėmė kaukę ir pareiškė, kad žudo ne tik koronavirusas, bet ir dėl jo keliama panika.

Žmonių jūra prie Serbijos parlamento sostinėje Belgrade. Čia keli tūkstančiai serbų protestuoja dėl to, kad šalies prezidentas Aleksandras Vučičius paskelbė apie draudimą būriuotis didesnėms nei penkių asmenų grupėms ir nuo trečiadienio iki pirmadienio įvedamą komendanto valandą – kiekvieną vakarą nuo 18 valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau visai netrukus taikus protestas virsta aršiomis riaušėmis, o čia susirinkę aktyvistai net mėgina įsiveržti į parlamento rūmus. Pareigūnams juos vaikyti tenka ne tik guminių lazdų smūgiais, bet ir ašarinėmis dujomis. Iš kitos barikadų pusės į juos skrieja ne tik pašaipūs įžeidinėjimai, bet ir akmenys bei kiaušiniai. Pranešama, kad apie 60 protestuotojų ir pareigūnų per susirėmimus nukentėjo, o apie 20 agresyvių asmenų sulaikyti.

Serbijos prezidentas griežtinti karantiną ėmėsi po to, kai šalyje gerokai šoktelėjo „Covid-19“ atvejų, per parą mirė rekordinis žmonių skaičius – 13. Tačiau daug kas kaltina autokratišką Serbijos lyderį ankstesnio karantino priemones panaikinus tik tam, kad jis po birželio pabaigoje vykusių parlamento rinkimų galėtų sustiprinti savo pozicijas valdžioje.

REKLAMA

O Jungtinėse Valstijose yra dar vienas antirekordas. Per pastarąją parą koronavirusas nustatytas daugiau nei 60 tūkstančių žmonių. Tai – didžiausias užsikrėtimų skaičius nuo protrūkio Amerikoje pradžios. Prezidentas D. Trumpas ramina tautą.

„Testavimo apimtys didesnė nei bet kada iki šiol. Mes esame padarę beveik 40 milijonų testų. Tai neregėtas ir daugybę kartų didesnis skaičius nei bet kurioje kitoje šalyje. Tiek atvejų mes fiksuojame, nes daugiausiai testuojame“, – teigia JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Iš viso Jungtinėse Valstijose virusas nustatytas jau beveik trims milijonams žmonių, o daugiau nei 131 tūkstantis žmonių nuo jo numirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų