REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune pasipylė skaudžios nelaimės krantinėje, į Nemuną krenta dviratininkai, neišvengta ir tragedijų. Žuvo vyras. Miesto valdžia  pagaliau susigriebė, kad metas ten vėl statyti atitvarus. Kokios ir kiek kainuojančios konstrukcijos pradės kilti Kauno krantinėje?

Kaune pasipylė skaudžios nelaimės krantinėje, į Nemuną krenta dviratininkai, neišvengta ir tragedijų. Žuvo vyras. Miesto valdžia  pagaliau susigriebė, kad metas ten vėl statyti atitvarus. Kokios ir kiek kainuojančios konstrukcijos pradės kilti Kauno krantinėje?

REKLAMA

Ugniagesiams gelbėtojams iš Nemuno ties Kaunu jau ne pirmą kartą tenka traukti žmogų, nuo štai šios krantinės nusivertusį į upę.

„Šiemet, kiek aš atsimenu, trys dviratininkai, paskutinis atvejis tai nevažiuojantis, įkrito jam dviratis, jis lipo įsitraukti, tai tokia situacija buvo“, – sako pajėgų valdymo skyriaus specialistas Arvydas Putrimas.

Deja, nukritus išsikapanoti galimybės menkos. Nusekus Nemunui kyšo didžiuliai akmenys, tad smūgis į juos gali būti mirtinas, o likus gyvam – atgal užsiropšti neįmanoma, mat betoninė siena yra beveik 4 metrų. Tad žvejai sako, čia dabar labai nesaugu:

REKLAMA
REKLAMA

„Anksčiau buvo tie barjerai, tai laba gerai buvo, nors į barjerą atsiremi, tai neįkrisi.“

„Vienas paskendo, važiavo su dviračiu, ar priepuolis ar kas – tai ten už tilto su dviračiu ir įkrito.“

REKLAMA

Į Nemuną prieš du mėnesius su dviračiu nulėkusį vyriškį ugniagesiai ištraukė į krantą, medikai bandė gaivinti, deja, vyras neišgyveno. Kiti gi nukritusieji atsipirko lūžiais, o laimingiausieji sumušimais ar išgąsčiu.

„Vanduo nėra saugi vieta ir, jei žmonės elgiasi atsipalaidavę, savęs nesaugo, tai nelaimės ir įvyksta“, – pasakoja A. Putrimas.

Kauniečiai dar pamena, kaip Nemuno pakrantę juosė štai tokie atitvarai. Ant jų užsiropštę irgi nusiverdavo, bet retai. Tačiau tvorelių po krantinės rekonstrukcijos neliko- tada esą ir pasipylė nelaimės:

REKLAMA
REKLAMA

„Vaikai pora kartų buvo įkritę ten toliau, nenužiūri važiuoja, o kas čia yra staigiai – ras ir viskas.“

„Dar vaikui kaip tik sakiau neik, nes susisuks galvytė ir dar nukrisi į apačią.“

Gyventojai sako, kad krantinėje dabar nejauku, ypač kai daug žmonių ir pro šalį prašvilpia dviratininkai. Tad visi kalbintieji tvirtina, kad apsauga čia būtina:

„Galėtų būt dėl saugos, a vdrug neišvairuosi ar kas iš kitos pusės tik fyyyt…“

„Nelaimių, kad išvengt galbūt – reikėtų. Bet ir savimonė turėtų būti žmonių, kad neiti arti krašto, yra tos vietos.“

„Tų dviratininkų savaitgalį daug, ir net baisu eiti prie krašto, nes nusinešti tave gali gali.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tų paspirtukų daug, vanduo prie pat – rizikinga labai.“

Savivaldybės atstovai atkeliauja nešini konstrukcijomis ir čia ne šiaip metalo strypai, tai būsimųjų atitvarų pavyzdžiai.

Nors Kauno valdininkai sako, kad sprendimas buvęs krantinę po rekonstrukcijos palikti kaip ir daug kur Europoje – atvirą, bet padažnėjus skaudžioms nelaimėms susizgribo. Tik derinimas užtrunka.

„Dizainas yra apgalvotas, kad jis bus truputį pasviręs, trosai padaryt taip, kad arti neprieitum, kad būtų nepatogų ant jo lipti, taip galvojom apie viską, tas šiek tiek užtruko“, – teigia Kauno miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

REKLAMA

Apsauginė tvorelė bus maždaug metro dvidešimties centimetrų aukščio, kad atsitrenkus dviratininkui – ši jį sulaikytų. Atitvarai palei Nemuną drieksis beveik keturis kilometrus, kol kas dar svarstoma, ar palikti laisvas prieigas prie kranto žvejams.

„Yra buvę krantinėje vandens tai ir pati dažymo kokybė svarbu, pradedant metalo apdirbimu ir baigiant dažymo sistemom – tai turi būti ilgaamžis gaminys“, – kalbėjo A. Pakalniškis.

Atitvarų įrengimui planuojama išleisti bemaž trečdalį milijono eurų. O pirmoji atkarpa bus užtverta liepos pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų