REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune karantino metu kiekvieną ketvirtadienį dalinama kareiviška košė. Net 1000 porcijų dingsta akimirksniu, o norinčiųjų ja pasistiprinti tik daugėja.

Kaune karantino metu kiekvieną ketvirtadienį dalinama kareiviška košė. Net 1000 porcijų dingsta akimirksniu, o norinčiųjų ja pasistiprinti tik daugėja.

REKLAMA

Taip karo lauko virtuvė virsta karantino virtuve. Vos kariškų spalvų automobilis ketvirtadienio vidurdienį įsuka į kiemą Partizanų gatvėje, prie jo kaip mat nusidriekia eilė laukiančiųjų garuojančios košės.

Kas nešinas stiklainiu, kas plastikiniais kibirėliais, o kas vienkartine lėkštute ateina kareiviška koše pasistiprinti:

„Reikia, neįgalumo 100 su uodegėle, o ką darysi… Dėl Dievo meilės, kaip gali užtekti.“

„Svarbiausia, turiu kur gyvent, o čia pavalgau. O daugiau ko žmogui reikia.“

Savanoriai ir didesnį kiekį ima, neša juos nepasiturinčioms šeimoms ar vienišiems seneliams. Mat kilusi koronaviruso pandemija gerokai apsunkino sunkiau besiverčiančiųjų kasdienybę.

REKLAMA
REKLAMA

„Turim šeimų, kurioms reikia padėti, taip kad 12 porcijų vežu visoms išdalinti, kol karšta. Laukia, prašo, patenkinti labai“, – sako socialinė darbuotoja Loreta Jovarauskienė. 

REKLAMA

Gynybos paramos fondo atstovai sako išverdantys apie 1000 porcijų ir jų nelieka kone per valandą.

„Tai čia žmonių yra tiek, kad kiek veši, tiek pritrūks… Grikiai, žinoma, mūsų topinis patiekalas, eina daržovės, mėsa – 180 kg čia ir dar priekyje 80“, – pasakoja savanoris Mindaugas Pocius.

Jau ir surinktos atsargos senka, likę tik daug daržovių, kurias dabar noriai dalija ūkininkai, kad pūdyti nereiktų. Tad ieškoma rėmėjų, kurie paaukotų grikių, o kad košė būtų skalsesnė – galinčiųjų paaukoti kokį mėsos bryzą ar konservų.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu ieškančiųjų sotesnio kąsnio tik daugėja. Tad pradėjus dalinti kareivišką košę, net porcijų pritrūksta.

„Pakankamai daug žmonių yra, kadangi randamės tokioje vietoje, kur mes ištisai daliname maisto produktus, Partizanų 5, tai jie žino, ir ateina. Čia tokia sintezė gavosi ir žmonės patenkinti, ir mums smagiau, kad jie gauna pavalgyti. Pritrūksta porcijų, nes ne tik žmonėms dalinam, bet į vaikų dienos centrus vežam“, – kalbėjo Samariečių bendrijos Kauno skyriaus vadovas  Mindaugas Vėlyvis.

Gynybos paramos fondo nariai sako, kad košę dalinsią tol, kol turės iš ko ją virti, o jei maisto produktų pakaks – garuojančios porcijos kauniečių lauks, kol baigsis karantinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų