REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gimdyvė apsilankymo Kretingos ligoninėje nepamirš niekada: ant manęs rėkė ir apstumdė

Prieš kelerius metus susituokę Lukas ir Roberta žinią apie tai, kad po devynių mėnesių turės kūdikį, sutiko susijaudinę ir laimingi. Apie jokią pandemiją ar karantiną tuomet niekas net blogiausiame sapne nebuvo susapnavęs. Tai, kas nutiko vėliau, būsimai gimdyvei atmintyje išliks ilgam.

Prieš kelerius metus susituokę Lukas ir Roberta žinią apie tai, kad po devynių mėnesių turės kūdikį, sutiko susijaudinę ir laimingi. Apie jokią pandemiją ar karantiną tuomet niekas net blogiausiame sapne nebuvo susapnavęs. Tai, kas nutiko vėliau, būsimai gimdyvei atmintyje išliks ilgam.

REKLAMA

Moteris sunegalavo, kai iki numatyto gimdymo buvo likęs mėnuo. Tuomet labiausiai būsimą mamą išgąsdino pasirodęs kraujas ir tai, kad vaikelis staiga nustojo judėti.

„Aš atsiguliau, pagulėjau, viskas buvo gerai, truputį nusnūdau, bet į vakaro pusę dar pasirodė kraujo. Prasidėjo skausmas nugaroje, pilvą pradėjo skaudėti ir tada aš supanikavau. Pirmą kartą laukiuosi, visokių būna tų niuansų“, – prisimena moteris.

Laidai „Prieš srovę“ atvirą interviu davusi Roberta pasakoja, kad karantino metu pasijutusi blogai ir atvykusi į Kretingos ligoninę, ginekologijos skyriaus gydytojos buvo ne tik apšaukta ir apstumdyta, bet jai net nebuvo duota kėdės prisėsti.

REKLAMA
REKLAMA

Roberta net 15 minučių pralaukė ligoninės priimamajame prie durų, bet jokios pagalbos ar tiesiog paprasčiausios konsultacijos taip ir nesulaukė.

„Pirmiausiai tai ji stipriai pakeltu tonu pradėjo šaukti ant manęs, kad aš nesilaikau atstumo dviejų metrų esant virusui. Pasakiau, kad atsiprašau, neturiu kur eiti, nes už mano nugaros buvo durys, tai tik ji galėjo paeiti atgal. Ji pati prie manęs per arti priėjusi rėkė, kad aš nesilaikau atstumo“, – sako jauna mama.

REKLAMA

Moteris gydytojai pasakė, kad turi gimdyti gegužės 25 dieną ir už tai buvo dar kartą apšaukta melage.

„Net neatsivertusi mano kortelės, iš akių nusprendė, kiek man yra savaičių“, – patirtą košmarą prisimena Roberta.

Po šio incidento Robertos vyras Lukas internete susirado daugiau informacijos apie jo nėščią žmoną išvariusią gydytoją. Vyras rado skundų, kuriuose rašoma, jog ta gydytoja pasižymi grubumu, o ant gimdyvių rėkia nuolat.

„Ji yra grubi, šaukia ant nėščiųjų, nemoka bendrauti, nesupranta situacijos, neturi kompetencijos“, – piktinasi jaunas vyras, kuris įsitikinęs, jog taip besielgianti gydytoja privalo būti nubausta ligoninės administracijos.

REKLAMA
REKLAMA

Tam pritarė ir Kretingos meras, kuris sako, kad šis nemalonus įvykis privalo būti ištirtas.

„Šiai dienai yra sudaryta darbo grupė, kuri nagrinėja šitą situaciją, ligoninė turi nuspręsti, kas vyko, kodėl vyko, kas vyko ne taip. Iš tikrųjų nepateisinu šitos situacijos. Kiekvienas turi būti priimtas, maloniai sutiktas ir suteiktos visos būtiniausios paslaugos“, – teigė Kretingos meras Antanas Kalnius.

Pirmosiomis dienomis kilus skandalui Kretingos ligoninė plačiau komentuoti situaciją atsisakė.

Visgi šiandien Kretingos merui griežtai nurodžius ištirti, ar galėjo ligoninės medikė taip pasielgti, jau toną keičia net nepasibaigus tyrimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau Kretingos ligoninės vyr. gydytojos pavaduotojas gydymui Aleksandras Šalavėjus tv3.lt portalui sakė, kad iš skyriaus vedėjos gavo informaciją, jog moteris buvo nėščia 36 savaites, todėl ligoninė negalėjo jos priimti, nes paslaugas teikia tik nuo 37 nėštumo savaitės.

Pavaduotojas pripažįsta ir tai, kad nėščiai moteriai teko palaukti už durų, nes tai daroma dėl koronaviruso. Abi konfliktuojančios pusės bendravo pakeltu tonu, tačiau medikių elgesio ligoninės atstovas neteisina.

„Dabar yra COVID-19, todėl mes turim iš pradžių paprašyti, kad ji sustotų prie ligoninės durų, per atstumą paklausti, ar nekontaktavo su sergančiais, ar nekarščiuoja ir taip toliau. Bet žmonės, aišku, buvo susijaudinę, išsigandę ir aš jų būklę puikiai suprantu. Jie bijojo, kad prasidės gimdymas, tai ir išėjo toks konfliktas. Aš tikrai neteisinu mūsų darbuotojų“, – naujienų portalui tv3.lt komentavo A. Šalavėjus.

Išsamiau ši istorija reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų