REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švelnėjant karantino sąlygoms po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos duris pravėrė Vilniaus Fabijoniškių baseinas. Lankytis jame gali visi ir profesionalai ir mėgstantys paplaukioti, tiesa svečių laukia ypatingi reikalavimai.

Švelnėjant karantino sąlygoms po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos duris pravėrė Vilniaus Fabijoniškių baseinas. Lankytis jame gali visi ir profesionalai ir mėgstantys paplaukioti, tiesa svečių laukia ypatingi reikalavimai.

REKLAMA

Ar olimpietis, ar paprastas svečias. Visiems taisyklės vienodos šią savaitę duris pravėrusiame pirmajame baseine Vilniuje. Kiekvienam įžengiančiam į Fabijoniškių baseiną pamatuojama temperatūra, privaloma laikytis dviejų metrų atstumo, o toliau šūsnis pasikeitimų ir reikalavimų.

„Mes uždarėm pirtis, nes yra per maža erdvė. Kiekvienam ateinančiam pamatuojame temperatūrą. Kas jau ramina. Gaila, bet moterys negali fenais naudotis, nes irgi šitą opciją išėmėm. Duodam kas ketvirtą spintelę, prašome, kad apsirengę paliktų spintelę atvirą ir mes ją dezinfekuojame“, – vadovas Mantas Paulauskas.

Į baseiną patekti gali tik iš anksto užsiregistravę lankytojai, o sesijos trukmė su persirengimais privalo užtrukti iki pusantros valandos. Po jos patalpos dezinfekuojamos. Vilniečiai išsiilgo plaukimo, todėl norinčiųjų patekti į baseiną daug. Tiesa, čia vienu metu plaukti gali nebe šimtas, o tik 30 žmonių. Gelbėtojai sako, kad sugrįžę lankytojai labiau saugosi.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, atsargesni. Visi ateina, mažiau bendrauja, ant tų suoliukų nesėdi pas mus praktiškai. Tik daiktus pasideda, bet yra tas, kad saugosi žmonėsi“, – pasakoja gelbėtojas Audrius.

REKLAMA

„Tvarka tokia keista, aišku, plaukt taip neįpratę ratais. Mes kaip labiau sportuojantys, tai labiau buvom mėgėjai palenktyniaut“, – teigia lankytojas.

„Oi, labai fainai, labai pasiilgom, labai. Skaičiavom dienas išties, kada vėl galima bus ateit. Gal takų per mažai, neatpažįstam savo gelbėtojų visi pasislėpę po užtaisais veido“, – kalbėjo lankytoja. 

„Aš labai džiaugiuosi, po ilgos pertraukos sugrįžus į baseiną, tai mano sportas numeris vienas. Tonusui raumenų pagerinti po tokio karantino, tai labai gerai“, – sako lankytoja. 

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėtojai sako, kad dėl naujų reikalavimų plaukimo takeliuose pasitaiko ir nesusipratimų.

„Būna, reiškia pretenzijas, kad tvarkos nesilaiko, vienas ratu plaukia. Kitas lenkia, kadangi tempas skiriasi. Vienas plaukia lėtai, jis ateina atsipalaidavimui praplaukti, kiti sportuoja rimtai ir jie turi nuplaukti savo atkarpas per tam tikrą laiką ir jie turi laikytis tempo ir lenkia tuos žmones“, – pasakoja gelbėtojas.

Kartu su vilniečiais baseine ratus suka ir olimpietis šiuolaikinės penkiakovės guru Justinas Kinderis. Jam virusas vis mažiau baisus.

„Iš tikrųjų, kai pagalvoji, tai vanduo tokia terpė visi atviroje vietoje, tai tam virusui, jeigu būtų virusas būtų tikimybė didesnė“, – teigia olimpietis Justinas Kinderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto mokslininkų išvados sako ką kita: Purdue universiteto inžinieriai tiriantys baseinų vandenis tvirtina, kad koronavirusas chloruotame vandenyje kelia minimalią riziką, o kur kas didesnis pavojus baseino patalpose.

„Baimės galbūt pradžioje buvo, bet kai dabar tų susirgimų praktiškai nebeliko ir imunitetas nėra kažkoks nusėdęs, tai aš minimaliai bijau iš tikrųjų“, – kalbėjo J. Kinderis. 

Fabijoniškių baseinas skaičiuoja nuostolius. Vadovai sako, kad veikla ir toliau liks nuostolinga, nes visų norinčiųjų priimti dar neleidžiama.

„Apie septyniasdešimt tūkstančių eurų susidarė per tuos praktiškai tris mėnesius už vandenį už šilumą už tvarkymą. Už išleidimą vandens, išvalymo baseiną, remontus ta prasme ir visa kita“, – sako vadovas Mantas Paulauskas.

REKLAMA

„Šiuo atveju bus padengti iš Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto, o palaipsniui, kai baseinas atnaujina savo veiklą reikės aišku dar įsibėgėti ir ta tinkamą žmonių srautą, kuris generuotų savikainos padengimą, tai užtruks laiko, bet kokiu atveju šitas baseinas atlieka socialinę funkciją“, – teigia vicemeras Valdas Benkunskas.

Švelnėjant karantinui netrukus sostinėje turėtų atsidaryti ir kiti baseinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų