REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje švelninant karantino sąlygas į įprastą ritmą bando grįžti Druskininkai ir Birštonas. Tiesa, viskas vyksta labai lėtai ir vangiai. Nors jau leista dirbti viešbučiams, jų kurortuose šį savaitgalį veiks tik keletas.

Lietuvoje švelninant karantino sąlygas į įprastą ritmą bando grįžti Druskininkai ir Birštonas. Tiesa, viskas vyksta labai lėtai ir vangiai. Nors jau leista dirbti viešbučiams, jų kurortuose šį savaitgalį veiks tik keletas.

REKLAMA

Druskininkų miesto centre gyvenanti Vida puošia savo terasą gėlėmis ir augalais. Kad ne tik pačiai būtų smagu, bet ir kitiems gražu pažiūrėti. Tik kad nėra kam žiūrėti. Kurortas – tuščias. Gatvėje vienas kitas žmogus, kai šiuo metu jų turėtų vaikščioti būriai. Kurorto gyventojai pasiilgo įprasto šurmulio ir gyvenimo:

„Tai aišku, kad laukiam. Labiausiai baseino laukiam, čia visas gyvenimas būdavo. Anūkai atvažiuodavo, kiek čia džiaugsmo būdavo.“

Dvi vilnietės, turinčios butus Druskininkuose ir daugybė metų čia atvažiuojančios ilsėtis, sako tokio tuščio kurorto dar nėra mačiusios:

REKLAMA
REKLAMA

„Ne. Bet tai yra ir gerai. Ir kaip čia pasakyti. Ir smagu, ir ne.”

„Išėjom vakar vakare pasivaikšęioti – tuščia. Centre. Atsistojo dukra viduryje gatvės, forografavo į abi puses – nė vienos mašinos.“

REKLAMA

Nors viešbučiams jau leista dirbti, šį savaitgalį duris atvers vos keletas Druskininkuose esančių viešbučių. Štai „Galios” savininkas sako, kad jie svečių dar nepriims. Kol kas draudžiama teikti baseino, SPA paslaugas. Tad verslininkas neslepia, kad vien dėl nakvynės atsidaryti tiesiog neapsimoka.

„Užkurti tik savaitgaliui visą viešbutį neapsimoka. Tik savaitgaliui. Savaitgaliui gal ir užsikrautumėm. Bet tik dėl savaitgalio dirbti mums neapsimoka“, – sako verslininkas Paulius Rinkevičius.

O štai kitas Druskininkų viešbutis rizikuos po poros mėnesių karantino atverti duris. „Simpatijos” savininkas sako, kad ir žmonės jau pasiilgę išėjimo iš namų. Nors pramogų kurorte dar nedaug, verslininkas planuoja, kad šį savaitgalį jo viešbutis bus užpildytas iki 80 procentų. Nors kurortas pamažu bando įsivažiuoti į įprastą gyvenimą, verslininkas primena, kad svečiai neturėtų pamiršti, jog koronavirusas šalyje neišnykęs.

REKLAMA
REKLAMA

„Neturi turėti temperatūros, taip pat nerekomenduojama vyresniems nei 60 metų, tai yra bendrieji reikalavimai. O patys viešbutyje pasirengėme tvarkas, kad laikytumėmės aukščiausio higienos standarto, pusryčius tieksime kambaryje“, – pasakoja verslininkas Audrius Abromavičius.

Tiestis po karantino bando ir kurorto sanatorijos. Jos kol kas tuščios. „Eglės” generalinis direktorius sako, kad nuo kitos savaitės jau galės priimti pacientus, kuriems reabilitaciją apmoka valstybė. Kiek vėliau atvykti galės ir už savo pinigus sveikatą norintys taisyti pacientai. Antplūdžio kol kas nesitikima. Anot verslininko, žmonės dabar pirmiausia su įvairiais negalavimais skubės pas gydytojus. Ir tik paskui atvažiuos reabilitacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žmonių fizinė ir psichinė sveikata dabar yra pašlijusi. Tiek dėl judėjimo trūkumo, tiek apskritai karantinas yra tam tikra psichologinė trauma. Tai natūralu, kad mūsų paslaugų turbūt dabar reikia labiau nei bet kada“, – teigia generalinis direktorius Artūras Salda.

Iki birželio pradžios atsidaryti turėtų visos Lietuvos sanatorijos. Druskininkų verslininkai apie nuostolius dar nekalba. Jie paaiškės, kai karantinas visai baigsis. Tačiau jie esą bus labai dideli. Vien dėl užsienio klientų netekties. Druskininus itin mėgo rusakalbiai klientai ir svečiai iš Izraelio. Kai kuriuose viešbučiuose pastarieji užimdavo net 90 procentų.

REKLAMA

„Ir šiemet turėjome tų rezervavijų. Deja, dėl skrydžių, dėl visko buvo uždaryta. Ir šiaip vasarą mes turėdavome daugiausia užsienieičų, ne tik lietuvių. Buvo taip orientuota“, – kalbėjo P. Rinkevičius. 

„Mes kontaktuojame su žmonėmis, kurie buvo planavę atvykti pas mus, turėjo rezervacijas. Ir teiraujamės ar nori dabar atvykti, ar vėliau atvykti. Tikrai taip. Jie sudarydavo reikšmingą dalį. Tai buvo antra pagal dydį mūsų rinka“, – sako A. Salda. 

Panaši situacija ir Birštono kurorte. Čia irgi duris šį savaitgalį atvers jau keletas apgyvendimo įstaigų. Tiek Druskininkų, tiek Birštono verslininkai sako, kad pirmieji svečiai išloš. Nakvynė kol kas pigesnė 15-20 procentų nei įprastai šiuo metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų