REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus policija sulaikė du vyrus, įtariamus BMW automobilio susprogdinimu prekybos centro aikštelėje. Aiškėja, kad BMW greičiausiai suniokojo visai ne petarda, kaip buvo skelbiama anksčiau, o savadarbis sprogmuo. Jis greičiausiai buvo sukonstruotas ne papokštauti, o nužudyti.

Vilniaus policija sulaikė du vyrus, įtariamus BMW automobilio susprogdinimu prekybos centro aikštelėje. Aiškėja, kad BMW greičiausiai suniokojo visai ne petarda, kaip buvo skelbiama anksčiau, o savadarbis sprogmuo. Jis greičiausiai buvo sukonstruotas ne papokštauti, o nužudyti.

REKLAMA

Galingas sprogimas nugriaudėjo prie Minsko plento įsikūrusio prekybos centro „Norfa“. Automobilių aikštelėje nugriaudėjęs sprogimas suniokojo BMW, apgadino dar šalia stovintį automobilį.

Iš pradžių pranešta, kad prie vieno BMW privažiavo kitas BMW, iš pastarojo į pirmąjį buvo mestas kažkoks sprogmuo, galbūt galinga petarda. Nuo labai smarkaus sprogimo išdužo visi BMW langai, šukės dar apgadino ir „Nissan“. Stiklai buvo ištaškyti keliasdešimties metrų spinduliu.

Per laimingą atsitiktinumą žmonės nesužeisti. Susprogusiame BMW žmonių nebuvo – jie buvo išlipę, kai įvyko sprogimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Minsko plente esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje automobilyje BMW įvyko sprogimas, kurio metu išdužo visi automobilio stiklai ir tuo pačiu buvo apgadintas šalia stovėjęs automobilis „Nissan“, – sako policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

REKLAMA

Atvažiavus policijos pajėgoms, nė vieno BMW jau nebuvo – automobiliai buvo išvažiavę.

Policijos pareigūnai jį rado paslėptą garažų masyve maždaug už kilometro nuo įvykio vietos. Susprogdintą automobilį pirma apžiūrėjo „Aro“ išminuotojai, vėliau ir kriminalistai bei ekspertai.

Policija rado susprogdinto automobilio šeimininką: šis neigė, kad į jo mašiną buvo įmestas sprogstamas įtaisas, sakė, kad sprogo oro pagalvės, todėl išdužo visi langai. Ši versija visai neįtikinama. Štai koks buvo galingas sprogimas – net sulinko automobilio stogas, visas kėbulas išsipūtė. Neabejojama, kad automobilyje sprogo kažkoks galingas įtaisas.

REKLAMA
REKLAMA

Policija atskleidžia, kad sulaikyti du įtariamieji, vienas jų teisėsaugininkams gerai pažįstamas ir ne kartą teistas.

„Sostinės pareigūnai sulaikė du asmenis, vyrai, 83-ais ir 84-ais metais gimę, vienas iš jų policijai yra žinomas, ne vieną kartą yra teistas. Sostinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal BK 187 str. 2 d., tai yra turto sunaikinimas ar sugadinimas visuotinai pavojingu būdu“, – pasakoja J. Samorokovskaja.

Kol kas teisėsaugininkai daugiau detalių apie sulaikytuosius neatskleidžia, nežinoma, ar sulaikytas ir susprogusio BMW savininkas. Prokuratūra kreipėsi į teismą dėl abiejų sulaikytų asmenų suėmimo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaltinis TV3 žurnalistui papasakojo štai kokią versiją: BMW sprogo ne petarda, o sprogstamas įtaisas, jis sukonstruotas greičiausiai žmonėms žudyti. Esą sprogstamas įtaisas buvo su metalinėmis detalėmis, jos iššovė tiesiai į viršų ir pataikė į BMW stogą.

Matyt, sprogmuo taip specialiai sukonstruotas mirtinai sužaloti tik vieną žmogų. Sprogstamas įtaisas prekybos centro aikštelėje veikiausiai neturėjo sprogti toje vietoje, kur, dar dirbant prekybos centrui, būna labai daug žmonių, sprogmenį piktadariai greičiausiai perdėjo iš vieno BMW į kitą.

Atsitiko kažkas visiškai nenumatyto ir sprogmuo detonavo. Aiškėja, kad greičiausiai būtent tas BMW, iš kurio buvo perduotas sprogmuo, nutempė susprogusį BMW į atokų garažų masyvą. 

Prokuratūra praneša, kad vienas sprogimą sukėlęs asmuo suimtas mėnesiui. Anot prokurorų, į BMW sprogmenis įmetęs asmuo, važiuodamas iš įvykio vietos, dar vos nesužeidė moters: į policijai skambinusią moterį metė statybinį peiliuką su ištraukta geležte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų