REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neeilinė avarija Panevėžio rajone, miškavežiui mėginant įveikti siaurą tiltą. Nors liaudies patarlė byloja: nemesk kelio dėl takelio, rąstus gabenęs miškavežis surizikavo. Ir, deja, baigėsi nesėkmingai. Neišlaikęs svorio, tiltas įlūžo su visu vilkiku.

Neeilinė avarija Panevėžio rajone, miškavežiui mėginant įveikti siaurą tiltą. Nors liaudies patarlė byloja: nemesk kelio dėl takelio, rąstus gabenęs miškavežis surizikavo. Ir, deja, baigėsi nesėkmingai. Neišlaikęs svorio, tiltas įlūžo su visu vilkiku.

REKLAMA

Tiltu per Nevėžį pabandė pravažiuoti miškavežis su priekaba, pilnai pakrauta medienos. Į atokų kelią Panevėžio rajone ties Liūdynės gyvenviete į Keravą įsukęs vairuotojas nepaisė net dviejų prieš tiltą pastatytų įspėjamųjų ženklų, kad tiltu važiuoti krovininiam transportui draudžiama. Kaip ir galima buvo tikėtis, senas tiltas neatlaikė ir maždaug 30 tonų sąstatas įlūžo, o vilkikas su kroviniu pavojingai pasviro tarp susmukusių tilto konstrukcijų.

„Aš jo vietoj būčiau išlipęs, pasižiūrėjęs, kaip apačioj tiltas atrodo. Bet tikrai nebūčiau rizikavęs važiuot. Nu, gaila ir žmogaus, kiek čia kainuos pinigo. Ir tiltą atstatyt reikės“, – sako vietos gyventojas Arvydas.

REKLAMA
REKLAMA

Išsigandusiam vairuotojui pavyko išsiropšti pačiam ir išsikviesti pagalbą. Jaunas vyras nenukentėjo.

Avarija susidomėjo ne tik policija, ugniagesiai gelbėtojai, bet ir miškininkai. Pastarieji puolė tikrinti, ar apskritai mediena kirsta ir vežta legaliai. Kodėl vairuotojas iš pagrindinio kelio nusuko į rajoninės reikšmės keliuką, neaišku. Šis tarnyboms mėgino teisintis tiesiog paklydęs.

REKLAMA

„Gal kažko išsigando, gal kokie transportiniai stovėjo ar muitinė kabinosi dėl medienos Velžy ir galėjo kirst kelią, bet aš pats sunkvežimio vairuotojas, nerizikuočiau važiuot per tokį tiltą. Nes prieš porą savaičių važiavau su lengva, ten tokios skardos atsidarę. Bijojau su lengva važiuot, kad neįlūžčiau. O čia žiauriai drąsiai važiavo“, – pasakojo Arvydas.

„Pats vairuotojas buvo blaivus, automobilio dokumentai, techniniai, draudimas – visi popieriai buvo. Krovinio dokumentai taipogi buvo tvarkingi. Vairuotojas ne vietinis buvo, nežinojo visų tinkamų apvažiavimų, dažniausiai pasikliauna žmonės navigacijom, o ne žemėlapiais“, – teigia policijos atstovas Tadas Martinaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos gyventojai šituo keliuku ir per upę vedančiu tiltu naudojosi, norėdami patekti į sodus. Ir važiuodavo tik lengvosiomis mašinomis. Dabar dėl sulaužyto tilto teks daryti mažiausiai kelių kilometrų lankstą.

O kelio ženklais nesikliovęs ir avarinę situaciją sukėlęs miškavežio vairuotojas užsidirbo baudą. Tiesa, ir rūpestį, kaip ištraukti įstrigusį krovinį. Tam prireiks mažiausiai 100 tonų keliamosios galios krano.

„Vairuotojai turi būti atidūs ir turi pastebėti visus kelio ženklus, tiek greičio ribojimus, tiek sunkiasvoriai vairuotojai turėtų matyti, kur jiems galima važiuoti, kur ne. Visi ženklai matomoj vietoj, šalia kelio ir juos privaloma pastebėti“, – kalbėjo T. Martinaitis.

Vairuotojui gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų. Žioplai suklydęs vyras tikisi, kad žalą atlygins draudimas. Sulaužytą tiltą teks atstatyti, jis priklauso Panevėžio rajono savivaldybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų